Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. június : Jún.4. Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat. Budapest

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

2014. június 4. Budapest

Mintegy nyolcvanan részesültek elismerésben június 4-én a Magyar Sport Házában abból a négyszáz fiatalból, akik kiérdemelték a "Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2013" díjat: Nekik ünnepélyes keretek között Hoffmann Rózsa köznevelésért és Simicskó István sportért és ifjúságért felelõs államtitkár nyújtotta át az oklevelet.

Hoffmann Rózsa kiemelte a sport és a tanulás fontosságát, egymást erõsítõ hatását, s a negatívumokra is utalva úgy fogalmazott: "jóllehet az átlag nem örvendetes, a magyar fiatalság, a magyar iskola és a magyar sportélet mindig kitermelte magából azokat a kiválóságokat, akikre méltán lehetünk büszkék".

Hozzátette, hogy a tanulás, a tudás tartást ad, a sport pedig - hívta fel a fiatalok figyelmét: - "arra is megtanít, hogy a kudarcokat el tudjátok viselni".

Simicskó István nagyon fontos kormányzati feladatnak nevezte azoknak a feltételeknek a megteremtését, amelyekkel egészséges nemzedéke lehet Magyarországnak. Hangsúlyozta, hogy sportoló nemzetet kell építeni, mert csak így lehet az ország versenyképes a mai világban.

A tanulást és a sportot egyformán magas szinten ûzõket dicsérve az államtitkár leszögezte: "elismerés jár azoknak, akik már fiatal korukban felismerték az élet igazi értékeit".

A tavalyi eredményeikkel a különbözõ korcsoportokban több mint 460-an pályáztak, közülük négyszáz fiatal érdemelte ki a díjat.

A díjazottak között nyolc lábtoll-labdázó van. Bogár László, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Gulyás Adrienn, Molnár Gergõ, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), Kunics Réka (Nagykanizsa Zemplén SE) és Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE). Közülük Bogár László vehette át az oklevelet a budapesti ünnepségen. A többiek postán kapják meg a kiemelkedõ teljesítményüket tanúsító diplomákat.

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/atadtak-a-jo-tanulo-jo-sportolo-dijakat

Bogár László

Díjátadás elõtt

A kísérõk

A Himnusz közben

Az ünnepség résztvevõi

Hoffmann Rózsa államtitkár

Simicskó István államtitkár

Bogár László és a díjátadók

Díjátadás után

Bogár László, Magyarország jó tanulója - jó sportolója

Bogárné Simon Klára, Bogár László és Alexy Vivien

Fotó: Fehér János