Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Júl. 2-3. 6. Kárpát-medence Kupa. Újszász

6. Kárpát-medence Kupa

Újszász, 2019. július 2-3.

Július 2-án és 3-án nyolc évi szünet után újra Lábtoll-labda Kárpát-medence Kupát rendeztek Újszászon.  A Nemzeti Együttmûködési Alaphoz közösen pályázott a Magyar Lábtoll-labda Szövetség és a Kisgéresi Szövetkezeti Sportegyesület (Szlovákia), amely Feke Gábor királyhelmeci testnevelõ tanárt delegálta a Kárpát-medencei fiatalok kulturális és sporttalálkozója szervezõ bizottságába, amelynek a lábtoll-labdázás is része volt.

A találkozón a Felvidék képviseletében Feke Gábor vezetésével nyolc 13-15 éves királyhelmeci fiatal vett részt. Kárpátaljáról, Sárosoroszibõl heten érkeztek. A határon belülieket Cserszegtomajról nyolcan, Pusztaszerrõl öten, Újszászról pedig tizennégyen képviselték.

Fehér János ügyvezetõ elnök és Dobozi Róbert polgármester megnyitója után a csapatok az úgynevezett Európa Kupa rendszerben – mind a hét versenyszámban játszottak – mérkõztek. Szoros döntõben – a fiú versenyszámokat az újszásziak, a leány versenyszámokat a cserszegtomajiak nyerték – az utolsó versenyszám, a vegyes páros döntött az újszásziak javára. A határon túliak rangadóját 4-3-ra a királyhelmeciek nyerték

Eredmények:

Újszász – Királyhelmec 7-0
Cserszegtomaj – Pusztaszer 5-1
Cserszegtomaj – Királyhelmec 7-0
Újszász –Sárosoroszi 7-0
Cserszegtomaj – Sárosoroszi 7-0
Pusztaszer –Királyhelmec 5-2
Pusztaszer – Sárosoroszi 5-2
Újszász – Cserszegtomaj 4-3
Újszász – Pusztaszer 4-3
Királyhelmec – Sárosoroszi 4-3

Döntõ:

Újszászi VVSE – Cserszegtomaji SK 4-3

Fiú csapat: Jónás Károly Krisztián, Kökény Martin, Kulcsár Zalán, Rab Alexander, Sebõk Roland, Varga-Nagy Bálint – Farkas Bence, Kovács Krisztofer, Román Sándor, Vörös Dominik 15-8, 15-13

Leány csapat: Breszkó Klaudia, Breszkó Viktória, Suki Bianka – Berezvai Barbara, Gumhert Noémi, Pál Diána 5-15, 16-14, 6-15

Fiú páros: Sebõk Roland, Varga-Nagy Bálint – Farkas Bence, Vörös Dominik 15-12, 15-10

Leány páros: Breszkó Klaudia, Suki Bianka – Gumhert Noémi, Pál Diána 9-15, 5-15

Fiú egyéni: Rab Alexander – Román Sándor 17-15, 15-9

Leány egyéni: Breszkó Viktória – Gumhert Noémi 9-15, 10-15

Vegyes páros: Kökény Martin, Suki Bianka – Román Sándor, Pál Diána 15-12, 15-8

Végeredmény

1. Újszász

 

4

4

22-6

2. Cserszegtomaj

4

3

1

22-5

 

3. Pusztaszer

 

4

2

2

14-13

4. Királyhelmec

4

1

3

6-22

 

5. Sárosoroszi

 

4

-

4

5-23

1. Újszászi VVSE (Breszkó Klaudia, Breszkó Viktória, Suki Bianka, Jónás Károly Krisztián, Kökény Martin, Kulcsár Zalán, Rab Alexander, Sebõk Roland, Varga-Nagy Bálint. Csapatvezetõ: Tóth Gábor

2. Cserszegtomaji SK (Berezvai Barbara, Gumhert Noémi, Pál Diána, Farkas Bence, Kovács Krisztofer, Román Sándor, Vörös Dominik. Csapatvezetõ: Sillinger Zsanett)

3. Pusztaszer PISZE SE (Buki Napsugár, Horváth Ramóna, Kiss Bettina, Balogh Márton. Csapatvezetõ: Szabó Luca)

4. Királyhelmec (Blanár Ábel, Botos Márió, Feke Gábor Áron, Feke Márton, Illés Kristóf Áron, Illés Zakariás Mátyás, Répási Patrik, Szabó Levente. Csapatvezetõ: Feke Gábor)

5. Sárosoroszi (Bilkei Éva, Tóth Jázmin, Zikor Bianka, Bilkei Erik, Lenyó Richárd, Nagy Kristóf, Tóth Nikolasz. Csapatvezetõ: Rajka Attila)

Barátság kupa

A második napon a Barátság Kupát játszották a résztvevõk. A csapatokat irányított sorsolással alakították ki a rendezõk. Fiúkat és lányokat, határon túliakat és határon belülieket sorsoltak össze 11 csapatba. A csapatok csoport selejtezõket játszottak, majd kieséses táblán döntötték el a sorrendet. Az elsõ helyen a Kökény Martin (Újszász), Szabó Levente (Királyhelmec), Tóth Nikolasz (Sárosoroszi) összeállítású csapat végzett. 2. Botos Márió (Királyhelmec), Kiss Bettina (Pusztaszer), Rab Alexander (Újszász), 3. Farkas Bence (Cserszegtomaj), Illés Zakariás Mátyás (Királyhelmec), Sebõk Roland (Újszász).

A következõ versenyszámban is szerepet játszott a szerencse. A sorsolásos párosban a gyõzteseket minden forduló után új párokba sorsolták. A döntõbe a Balogh Márton (Pusztaszer), Kökény Martin (Újszász) és a Berezvai Barbara (Cserszegtomaj), Sebõk Roland (Újszász) kettõsök jutottak. A fináléban két játszmában Baloghék nyertek.

A Nagy indián játékkal fejezõdött be a lábtoll-labdázás. A mindenkit megmozgató fordulóban Vörös Dominik (Cserszegtomaj) maradt legtovább a pályán. A határon túliak versenyében Blanár Ábel (Királyhelmec) bizonyult a legjobbnak, míg a határon belüliek közül Varga-Nagy Bálint (Újszászi VVSE) volt a legügyesebb.

Az eredményhirdetésen minden csapat serleget kapott. Minden versenyzõ nyakába érem került, és a verseny Kárpát-medencét ábrázoló pólóját is mindenki magára ölthette.

A versenyzés mellett barátkozásra és szórakozásra is volt lehetõség. Az elsõ estén Szacskó József tartott ismerkedést segítõ, csapatépítõ játékokat. A második estén Pap Szilvia és Sulyok Marianna tanárnõk – a Liliom Hagyományõrzõ Néptánc Együttes tagjai – táncházban mozgatták meg a fiatalokat. Mindkét este teljes együttmûködésben, sok vidámsággal zajlott.

A sportversenyek utáni napon egri kirándulással folytatódott a program. A kirándulás résztvevõi az egri vár kazamatáiban és az egri vár falain sétálva megismerkedtettek a vár védõinek hõsi történetével, a korabeli fegyverekkel és ruházatokkal. A McDonald’s ebéd után az egri székesegyházban folytatódott a városnézés.

A kirándulás következõ állomása Sástó volt, ahol a legbátrabbak a szélben kilengõ 53 méter magas kilátó tetejérõl csodálták a Mátra szépségeit. A kevésbé bátrak csak az elsõ, vagy a második emeletig jutottak. A befejezõ program a bobozás volt az Oxygén Adrenalin Kalandparkban. Mindenki két csúszást teljesíthetett az izgalmasan kanyargó pályán.

Az újszászi búcsúvacsora után sokan kérdezték, hogy lesz-e jövõre is ilyen találkozó, és hogy õk jöhetnek-e. Szeretnénk, ha lenne, de elõbb, várhatóan szeptemberben Királyhelmecen találkozik a társaság.

Fehér János

A VI. Kárpát-medence Kupa résztvevõi

Fehér János egy régi Kárpát-medence Kupa pólóval

Dobozi Róbert Újszász város polgármestere is köszöntötte a résztvevõket

Kezdés elõtti csoportkép

Megkezdõdött a verseny

Munkában a versenybíróság

Királyhelmec - Sárosoroszi mérkõzés

Sárosoroszi lányok

Pusztaszeri lányok

Õk játszották a döntõ meccset. Balról-jobbra: Suki Bianka (Újszászi VVSE), Kökény Martin (Újszászi VVSE), Pál Diána (Cserszegtomaji SK), Román Sándor (Cserszegtomaji SK)

Szacskó József vezette a csapatépítõ játékot

Közösen

Bekötött szemmel

Breszkó Klaudia

Csapatsorsolás

Kivel leszek egy csapatban?

Barátság Kupa

Indiánozás

Ki marad legtovább a pályán?

Eredményhirdetés, díjátadás

Sárosoroszi csapata

Királyhelmec csapata

Pusztaszer csapata

Eredményhirdetés: 2. Cserszegtomaji SK, 1. Újszászi VVSE, 3. Pusztaszer PISZE SE

Sárosoroszi csapata

Királyhelmec csapata

Pusztaszer PISZE SE

Cserszegtomaji SK

Újszászi VVSE

Szervezõk és segítõk: Feke Gábor, Szabó Luca, Farkas Lilla, Kis Csenge,  Sillinger Zsanett és Tóth Gábor

A Barátság Kupa eredményhirdetése

Sorsolásos páros: 2. Sebõk Roland (Újszász), Berezvai Barbara (Cserszegtomaj), 1. Balogh Márton (Pusztaszer), Kökény Martin (Újszász)

Vörös Dominik (Cserszegtomaj)

Varga-Nagy Bálint (Újszász)

Blanár Ábel (Királyhelmec)

Vacsora a Szász Vendégházban

Táncház 1.

Táncház 2.

Táncház 3.

Táncház 4.

Táncház 5.

Táncház 6.

Táncház 7.

Táncház 8.

Táncház 9.

Egerben

Az egri vár kapujában

Interaktív kiállítás

Az ágyúnál

A kazamatában

A várudvaron

A kazamaták bejáratánál

A várfalon

Ágyúsok

Ebéd a McDonald'sban

Az egri székesegyház lépcsõjén

A székesegyházban

A buszon

A kilátóban

Szabó Luca

Sárosoroszi bobosok

Húú!

Pusztaszeri bobosok

Bobok ütközése tilos!

Farkas Bence és Sillinger Zsanett (Cserszegtomaj)

A kormányos Jónás Károly (Újszász)

Rab Alexander és Varga-Nagy Bálint (Újszász)

Elöl Breszkó Klaudia (Újszász)

Fotó: Farkas Lilla, Fehér János és Tóth Gábor