Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. augusztus : Aug.13. Német és magyar győzelem a Hungarian Openen. Újszász

Német és magyar gyõzelem a Hungarian Openen

2014. augusztus 13. Újszász

Nõi egyéniben a német Sarah Walter, a férfiaknál Herczeg Gábor nyert a lábtoll-labda Hungarian Openen, Újszászon.

A férfiak 110, a nõk 70 fõs mezõnyében is ott volt a két Európa-bajnok, akik júliusban szerezték a címüket, de még a döntõig sem jutottak el.

A nõknél a szlovákiai Bagos Viktória számított favoritnak, de az elõdöntõben Joó Anett (Újszászi VVSE) háromszettes csatában legyõzte. Joó már az elsõ játszma végén is jól hajrázott, két pontra volt a gyõzelemtõl, de még nem tudta behúzni. A másodikban azonban rátalált játékára, és simán nyert, majd a döntõ szettben sem adta át az irányítást. A másik elõdöntõ is három játszmában dõlt el, az Eb-bronzérmes Walter (FFC Hagen) az újszászi Ézsiás Kittit gyõzte le.

A döntõ hektikusan alakult, Joó az elsõ játszmában öt-, a másodikban hatpontos elõnybe került, de ez sem volt elég, Walter visszakapaszkodott és lendületbõl meg is nyerte a szetteket.

A férfiaknál David Zentarra kiesése volt kisebb meglepetés, a német Európa-bajnok már a legjobb négy közé sem került be. Becskereki Sándor (Újszászi VVSE) higgadt játékkal verte. Becskerei újabb bravúrra már nem volt képes, az elõdöntõben klubtársától, Herczegtõl kapott ki. A másik ágon a címvédõ Kleics Dávid (Borjád SE) jutott be a döntõbe. Az elsõ szettet még lendületbõl megnyerte, de Herczeg a második szettben magabiztosabbá vált, és védhetetlen leütéseivel elhúzott, 21-14-re nyerte a szettet. A döntõ játszma már szorosabb volt, de Herczegnek csak az elõnyét kellett õriznie, amit meg is tett.

Eredmények:

Férfiak:
1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE)
2. Kleics Dávid (Borjád SE)
3. Becskereki Sándor (Újszászi VVSE)
Tóth Gábor (Újszászi VVSE)
5. Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE)
6. Philipp Münzner (TV Lipperode)
7. David Zentarra (FFC Hagen)
8. Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE)

Nõk:
1. Sarah Walter (FFC Hagen)
2. Joó Anett (Újszászi VVSE)
3. Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE)
Bagos Viktória (Királyhelmec)
5. Gyapjas Adrienn (Pusztaszer Pisze SE)
6. Farkas Martina (Borjád SE)
7. Mile Alexandra (Cserszegtomaj SE)
8. Tóth Virág (Újszászi VVSE)