Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Már. 01. Nemzetközi lábtoll-labda bemutatót tartottunk. Újsszász

Nemzetközi lábtoll-labda bemutatót tartottunk

2024. március 1. Újszász

A Tesz-Vesz Ifjúsági és Gyermekalapítvány szervezésében Burai István elnök úr és Bali István vezetésével Újszászra látogatott az Európai Hagyományos Sport és Játékszövetség (AEJeST) elnöksége március 1-jén. Az alapítvány most ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját és 10 éve tagja az AEJeST nemzetközi ernyõszervezetnek, melynek apropóján Szolnokon konferenciát szerveztek. A nemzetközi elõadások témája az volt, hogy a tradicionális sport és népi játékok hogyan járulhatnak hozzá egy város fenntartható turizmusának fejlesztéséhez és a városmarketing erõsítéséhez.

Az Aba-Novák Agorában tartott elõadások után az elnökségi tagok a szolnoki RepTár Szolnoki Repülõmúzeumot tekintették meg, ahonnan az újszászi Fehér János Sportközpontba vezetett az útjuk. A tornacsarnokban Tóth Gábor vezetésével, Diós Letícia és Ézsiás Zsófia tolmácsolásában a serdülõ, ifjúsági és felnõtt korcsoportos lábtoll-labdázók tartottak sportágismertetõ lábtoll-labda bemutatót. Béki Norbert és Nagy László páros, valamint Farkas Balázs egyéni freestyle elemekkel kápráztatta el a Spanyolországból, Olaszországból, Portugáliából, Horvátországból, illetve Franciaországból érkezett nézõket. Ezt követõen a pályán is bemutatták sportolóink a különbözõ labdaérintéseket, támadórúgásokat, versenyszámokat.

A jó hangulatú bemutatót érdeklõdõ közönség kísérte figyelemmel. További együttmûködési lehetõségekrõl beszélgettek lábtoll-labdázó tolmácsainkkal, valamint vendégeiknek is lehetõségük nyílt kipróbálni az ázsiai eredetû tradicionális kínai labdajátékot.

Farkas Lilla