Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Ápr. 29. Tollaslabda Diákolimpia Dél-Alföldi Területi Döntő. Újszász

Tollaslabda Diákolimpia Dél-Alföldi Területi Döntõ

2023. április 29. Újszász

Április 29.-én Újszászon három megye – Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna  legjobb amatõr iskolai tollaslabdázói gyûltek össze a Területi Diákolimpia Döntõjére. Újszászt nyolc vörösmartys- és egy volt vörösmartys diák képviselte. A tét az országos döntõbe jutás volt. A versenyt megtisztelte és koordinálta Kapitány Péter a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke, aki a dobogósoknak az érmeket is átadta.

A korábbi évekhez képest idén elég szerény létszámban jelentek meg a versenyzõk, de a mérkõzések színvonalára nem lehetett panasz. A II. korcsoportban Konka Zsombor Tombor Attila tanítványaival vívott nagy harcot és derekasan helyt állva a rutinos játékosokkal szemben a 4. helyen végzett.

A III. korcsoportban a rendszeresen tollaslabdázó Dániel ikrek apjuk (Dániel Zoltán) vezetésével magabiztosan nyerték a korcsoportjukat annyira, hogy az egyel felettük lévõ korosztály legjobbjaival vívott barátságos meccseken is diadalmaskodni tudtak.

A IV. korcsoportban a vármegyei bajnok Ézsiás Lotti betegsége miatt nem jöhetett létre Kovács Boglárkával a megyei döntõ visszavágója. Bogi egyik ellenfelét se kímélve, stabil kiegyensúlyozott játékkal lett a három megye területi bajnoka.

A fiúknál Vígh Levente a vármegyei döntõ visszavágóján nem tudta legyõzni riválisát a zagyvarékasi Szabó Benedeket, így a továbbjutó második helyen végzett.

Az V. korcsoportban a rutinos, többszörös országos döntõn részt vevõ Ágotai Ede most is könnyed játékkal gyõzte le az ellenfeleit és jutott a kiskunfélegyházi döntõbe.

Eredmények:

II. korcsoport fiú:

4. Konka Zsombor

III. korcsoport lány:

1. Dániel Petra
2. Debrei Alexandra
3. Szolnoki Noémi

III. korcsoport fiú:

1. Dániel Patrik

IV. korcsoport lány:

1. Kovács Boglárka
4. Oláh Barbara

IV. korcsoport fiú:

2. Vígh Levente

V. korcsoport fiú:

1. Ágotai Ede

A verseny újszászi szempontból jól sikerült, hiszen hat hazai játékos jutott tovább a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntõjére Kiskunfélegyházára. A Dániel ikreknek, valamint Szandinak és Boginak a május sûrû lesz versenyekben, mivelhogy a tollaslabda mellett lábtoll-labdában az iskolai bajnokság és a Seregélyesen megrendezett Országos Diákolimpia Döntõjén is meg kell állni a helyüket.

Tóth Gábor