Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. december : Nov. 29. Véletlenek pedig vannak!. Győr

Véletlenek pedig vannak!

2017. november 29. Gyõr

Beszámoló egy új sportág iskolai bevezetésérõl.

Történt ugyanis a 11. osztályosok testnevelés óráján, hogy egyik tanítványunk tollaslabdázás közben ütõjét kezében tartva nagyon bravúrosan, lábbal passzolgatta vissza a tollaslabdát. Ezt látva kértem a Magyar Lábtoll-labda Szövetség segítségét. 12 db lábtoll-labda gyorsan meg is érkezett az iskolánkba.

Izgatott voltam, vártam a hatást, amikor a gyerekeknek megmutattam a számukra új sporteszközt. Elõször nézegették, forgatták a kezükben a labdákat, próbálták ütögetni, kérdezték, mi a neve. Röviden elmondtam a legfontosabbakat a lábtoll-labdáról. A gyerekek kipróbálták. Persze mindenki arra törekedett, hogy minél többet tudjon dekázni. Nagy volt a versengés! Késõbb már párokban kellett tovább gyakorolni, mert kevés volt a labda. A lányok is szívesen csatlakoztak a lábtoll-labdázókhoz. A diákok érdeklõdését látva, szeretnénk lehetõséget biztosítani nekik, hogy testnevelés órákon kívül hetente két nap, a hosszú szünetben (15-20 perc) is gyakorolhassanak a tornateremben.

Köszönjük a Magyar Lábtoll-labda Szövetség támogatását, hogy a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvû Általános Iskola és Gimnázium tanulói számára lehetõvé tették, hogy bõvüljenek ismereteink, ezzel is hozzájárulva képességeik további fejlesztéséhez.

Bedõ Zsuzsanna
testnevelõ tanár

Rémi Péter
intézményvezetõ

Ismerkedés a labdával

Dekázás

Sikeres rúgás

Jó játék a lábtoll-labda

A lányok is játszottak

Különféle labda érintések

Fog ez menni!