Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. április : Április 16. Lábtoll-labda és sepak takraw Szombathelyen. Szombathely

Lábtoll-labda és sepak takraw Szombathelyen

2018. április 16. Szombathely

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ végzõs hallgatójaként az egészségfejlesztés szakpárom által lehetõségem nyílt az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium intézményében megismertetni a gyerekekkel a lábtoll-labdát és a sepak takraw-t. A gyakorlat alatt három osztályban tartottam elõadásokat, amit a diákok nagy lelkesedéssel, sõt a kisebbek tátott szájjal fogadtak. Az elõadást követõen egy 20 állításból álló igaz-hamis tesztet írtam össze számukra, amire a hallottak alapján válaszolniuk kellett. Minden osztályból, akinek a legjobban sikerült, mint „gyõztesnek” felajánlottam egy-egy lábtoll-labdát. Az órák utolsó tíz percében a tanulóknak lehetõségük volt a gyakorlatban is kipróbálni mindkét sportágat. Eleinte a felsõ tagozatosok nagyobb merészséget mutattak, mint a végzõsök, ám a késõbbiekben meglepõdve tapasztaltam, hogy a szünetekben a folyosókon a 12-ikes lányok ezzel töltötték a két órájuk közötti rövidke szünetüket is.

Jó érzéssel töltött el, hogy új dolgot mutathattam a diákoknak, akik ekkora érdeklõdéssel fogadták az újdonságot. Remélem, a késõbbiekben egy-két testnevelés óra keretén belül tovább népszerûsítik a nem mindennapi sportágat.

Viola Vivien