Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. Június : Jún.19. Páros Országos Bajnokság. Újszász

Páros Országos Bajnokság

2010. június 19. 11. Újszász

Öt egyesület – Borjád SE, Horgos, Királyhalom, Nagykanizsa ZSE, Újszászi VVSE – 74 versenyzõje 24 férfi páros, 12 nõi páros és 24 vegyes páros mérkõzött június 19-én Újszászon a bajnoki címekért a 11. Páros Országos Bajnokságon.

Férfi párosban a kétszeres bajnok, címvédõ borjádi Himmer János, Kleics Dávid és a ranglistavezetõ újszászi Boros Péter, Nózsi Péter párosokat várták sokan a döntõbe. Akik rájuk tippeltek nem tévedtek. A végén ez a két duó játszotta a döntõt. A Boros, Nózsi párnak a fináléig viszonylag könnyû dolga volt. Csák Dávid, Kanálos László (Újszászi VVSE) 21-11, 21-14, Bogár László, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE) 21-18, 21-13 és a VB résztvevõ Herczeg Gábor, Takács Zoltán (Újszászi VVSE) 21-13, 21-13 voltak az áldozataik. A Himmer, Kleics kettõs is könnyedén haladt elõre. Elõször az újszászi Kovács Zoltán, Sven Henneböle párost ütötték ki. (21-9, 21-11), majd a 2000-es elsõ páros bajnok ifj. Fehér János, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) 21-14, 21-11 sem járt jobban. Az elõdöntõben a tiszteletet parancsoló eredménylistával rendelkezõ Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) következett. (Takács Endre négy, Hartai Attila három alkalommal nyert bajnokságot férfi párosban, 2008-ban pedig Európa-bajnokok voltak.) A kanizsaiak egy játszmát elvettek a borjádiaktól, de döntõbe jutásukat megakadályozni nem tudták. 21-16, 16-21, 21-13. A döntõben a nagyon motivált hazaiak – Nózsi Péter látványos és ponterõs ütéseivel, valamint Boros Péter jó szedéseivel és játékostársa ütéseit elõkészítõ pontos feladásaival – megszakították a borjádiak bajnoki sorozatát (21-18, 21-19), és a ranglistán két pontra növelték elõnyüket. A szeptemberi utolsó válogatón már egy második hely is elég nekik az EB részvételhez.

Végeredmény:

Bajnok: Boros Péter, Nózsi Péter (Újszászi VVSE), 2. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), 3. Herczeg Gábor, Takács Zoltán (Újszászi VVSE) és Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE).

A nõi párosban a cserszegtomajiak és a nagykanizsaiak távollétében szintén Borjád-Újszász párharc folyt a bajnoki címért. A döntõben a ranglista vezetõ Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE) kezdett jobban, és 21-18-ra nyerte az elsõ játszmát. A másodikban lendületesebben játszottak az újszásziak, és 21-9-el egyenlítettek. A döntõ játszma szoros eredménnyel (21-17), újszászi gyõzelemmel zárult, de az Európa-bajnokságon Darnai Adrienn és Farkas Martina viselheti a címeres mezt.

Végeredmény: Bajnok: Kapás Ágnes, Szabó Nóra (Újszászi VVSE), 2. Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE), 3. Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória (Újszászi VVSE) és Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE).

A mûsorban ritkán szerepelõ vegyes párosban nagy kedvvel játszottak a résztvevõk, köztük testvérpárok, régóta együtt járók és új szerelmespárok. A bajnoki címet ebben a számban is az újszásziak szerezték meg, sõt a dobogóra sem engedtek mást felállni. A négy közé jutásért Tóth Gábor, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) 21-18, 13-21, 21-17-re nyert Himmer János, Darnai Adrienn (Borjád SE) ellen, Szûcs Gergely, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) 22-20, 22-20-ra pedig a Kleics Dávid, Farkas Martina (Borjád SE) páros ellen. Így aztán az újszásziak egymás között dönthették el az érmek sorsát. Az éjfél után megrendezett döntõben Tóth Gábor, Kapás Ágnes 22-20, 22-20-ra gyõzött Nózsi Péter, Varga Rita ellen. 3. Szûcs Gergely, Vágó Henriett és Herczeg Gábor, Ézsiás Kitti.

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

összesen

Újszászi VVSE

3

1

5

9

Borjád SE

2

2

Nagykanizsa ZSE

1

1

A Páros Bajnokság újszászi résztvevõi

Királyhalmi vendégek

A Borjád SE versenyzõi

Újszászi versenyzõk

Nõi páros

A nõi páros eredményhirdetése: 2. Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE), 1. Szabó Nóra, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE), 3. Vágó Henriett, Joó Anett (Újszászi VVSE) és  Gazdag Viktória, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE)

Férfi páros eredményhirdetés: 2. Kleics Dávid, Himmer János (Borjád SE), 1. Nózsi Péter, Boros Péter (Újszászi VVSE), 3. Herczeg Gábor, Takács Zoltán (Újszászi VVSE) és Takács Endre, Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE)

Ifj. Fehér János és Fehér Judit

Kurdi Krisztina és Kurdi Gábor

Szûcs Gergely

Gazdag Viktória és Szûcs Gergely, a Liliom tánccsoport tagjai fellépés után

Nózsi Péter talpal a vegyes páros döntõben

Nózsi Péter és Varga Rita Tóth Gábor talpalását védekezi

A Nózsi féle rúgás

Tóth Gábor védhetetlen talpalása

Vegyes páros eredményhirdetés: 2. Varga Rita, Nózsi Péter, 1. Tóth Gábor, Kapás Ágnes, 3. Vágó Henriett, Szûcs Gergely és Ézsiás Kitti, Herczeg Gábor (mind Újszászi VVSE)

Fotó: Fehér János, ifj. Fehér János és Fehér Judit