Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hungarian Open 2010. : Aug.16. Megkezdődött az egyéni verseny. Újszász

Megkezdõdött az egyéni verseny

2010. augusztus 16. Újszász

A reggelig tartó Kasza diszkó után a többség alvással töltötte a délelõttöt. A sportosabbak, az angolok, a lengyelek és a németek Szolnokon a Tiszaligeti strandon úszással és csúzdázással töltötték az idõt.

Délután a csapatvezetõk a mûvelõdési házban Peter von Rüden SFE elnök és Fehér János SFE alelnök vezetésével nemzetközi értekezletet tartottak. Áttekintették a lábtoll-labdázás európai helyzetét, a Hungarian Openen résztvevõ kilenc ország képviselõi beszámoltak az országukban folyó munkáról, az eredményekrõl és a nehézségekrõl. Ezután a lábtoll-labdázás népszerûsítési és fejlesztési lehetõségeirõl esett szó. Javaslatok hangzottak el – elsõsorban Magyarország, Anglia és Ausztria részérõl – a több ország együttmûködésével közös programok létrehozására, a közös forrásteremtésre és az EU-s pályázatokban való közös részvételre.

A nemzetközi tanácskozás után a jelenlévõ hazai szakosztályvezetõk az aktuális feladatokról és a soron következõ versenyekrõl tartottak rövid egyeztetést.

15 órakor 119 férfi és 59 nõi versenyzõ részvételével megkezdõdött az egyéni verseny.

Az elsõ forduló befejezése után a mûvelõdési házban a nagyon várt és közkedvelt nemzetközi showmûsor következett.

Billy Robson (Anglia), Michael Holzapfel (Ausztria), Alexandre Mariottini (Franciaország) és Jordanka Peleva (Bulgária)

Budavölgyi Kálmán, takarva Orbán Tibor, Dobák Róbert (Szerbia), Jan Malec (Lengyelország), Feke Gábor (Szlovákia) és Fehér János

Vágó Tibor, Laskiné Spingár Éva, Barbara von Rüden és Peter von Rüden (Németország)

A nemzetközi tanácskozás résztvevõi

Magyar tanácskozás

Fotó: Fehér Judit