Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. március : már.14. Alfa Top Kupa. Nagykanizsa

Alfa Top Sport Kupa

2009 március 14. Nagykanizsa

Eredmények ...

Hat egyesület 91 versenyzõje lépett pályára az Alfa Top Sport Kupán a 2009. évi VB válogató és ranglista versenysorozat második fordulójában. A verseny során a hármasok második, a párosok elsõ alkalommal mérkõztek. A fordulatos, kiélezett helyzeteket és sok meglepetést hozó tornán az újszásziak szerepeltek a legjobban. Férfi hármasban tizenöt csapat versenyében második válogatóját nyerte az újszászi Bogár László, Boros Péter, Kézér Zsolt és Nózsi Péter összeállítású csapat. Nem volt egyszerû útjuk a dobogó tetejéig. Az elõdöntõben klubtársaik – Herczeg Gábor, Szûcs Gergely és Takács Zoltán – alaposan rájuk ijesztettek Nehezen nyertek ellenük 22-20, 21-19-re. A nagykanizsaiak elleni döntõ elsõ szettjében idegesen, bátortalanul játszottak. 21-19-re vesztettek. A második játszmában megsérült a kanizsaiak legjobbja Hartai Attila, akit a helyére beálló lelkes Huszár Emil nem tudott pótolni. Így könnyû egyenlítés (21-8) következett. A döntõ játszmában fej-fej mellett haladtak a csapatok. Újabb drámai fordulat. 20-19-es vezetésnél Nózsi Péter õsszel mûtött lába sérült meg. Úgy tûnt, hogy lábra sem tud állni. Aztán az ápolási szünet után mégis a pályán maradt, és a csapat nehezen, de összehozta a gyõztes pontot. A harmadik helyért Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Takács Zoltán (Újszászi VVSE) – Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán (Borjád SE) 15-10, 15-13.

Két forduló után az újszásziak három pont elõnnyel állnak a ranglista élén.

A nõi válogatón a két esélyes könnyedén jutott a döntõbe. Az elsõ játszmát Dominkó Dóra, Gozdán Ágota, Göncz Annamária és Végh Dóra (Nagykanizsa ZSE) fölényesen nyerte, 21-11-re. A második játszmában magukra találtak az újszásziak – Eperjessy Zsófia, Kapás Ágnes, Szabó Nóra, Varga Rita – és jó játékkal 14-7-re elhúztak. Itt megtorpantak, és a kanizsaiak utolérték õket. Végül nehezen, de az újszásziak nyertek 21-19-re. A harmadik játszma könnyedén az újszásziaké lett (21-9), akik így két pont elõnnyel a vezetik a ranglistát. A harmadik helyért Mile Alexandra, Sillinger Zsanett, Skornyák Szilvia, Széles Kitti (Cserszegtomaj SK) – Csontos Aranka, Kurdi Krisztina, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) 15-10, 15-12.

Férfi párosban nem indult a ranglistavezetõ Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE). Hartai Csizmadia Tamással nevezett, de sérülése miatt vele sem tudott harcba szállni. A duót nagy küzdelemben, jó játékkal Herczeg Gábor és Takács Zoltán (Újszászi VVSE) nyerte. A fináléban Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) ellen szerezték meg az elsõséget. (21-19, 17-21, 21-15). A dobogó harmadik fokára Boros Péter, Nózsi Péter (Újszászi VVSE) és Bogár László, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE) állhatott.

Nõi párosban felborult a papírforma. A Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE) páros végezett az élen. Az elõdöntõben az Európa-bajnok Kapás Ágnes, Varga Rita (Újszászi VVSE) kettõst gyõzték le 22-20, 15-21, 22-20-ra, majd a döntõben a Mile Alexandra, Széles Kitti (Cserszegtomaj SK) sem tudta megállítani õket. (21-15, 21-15)

A megnyitó résztvevõi

Nagykanizsa, Szepetnek és Újszász lábtoll-labdázói

A versenybíróság: Fehér János, Budavölgyi Kálmán és Laskiné Spingár Éva

Cserszegtomaj csapata

A verseny felülnézetbõl

Vége az Újszász-Nagykanizsa döntõnek

Nõi hármas eredményhirdetés: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Cserszegtomaj SK

Férfi hármas eredményhirdetés: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Újszászi VVSE

Férfi páros döntõ

Himmer János (Borjád SE) sáncol

Farkas Martina és Darnai Adrienn (Borjád SE) a döntõben

Borjádi sánc

A nõi páros legjobbjai: 2. Széles Kitti és Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK), 1. Farkas Martina és Darnai Adrienn (Borjád SE), 3. Végh Dóra, Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE) és Kapás Ágnes, Varga Rita (Újszászi VVSE)

A férfi páros eredményhirdetése: 2. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), 1. Herczeg Gábor, Takács Zoltán (Újszászi VVSE), 3. Bogár László, Kézér Zsolt és Nózsi Péter, Boros Péter (mind Újszászi VVSE)

Fotó: Fehér János, ifj. Fehér János és Orbán Tibor