Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. június : Jún.13. Évzáró fagyizás. Újszász

Évzáró fagyizás

2017. június 13. Újszász

Június 13-án tartották hagyományos évzáró fagyizásukat az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola lábtoll-labdázói. Az iskola második emeleti aulájában rendezett ünnepségen emlékidézõként a kivetítõn az iskolai, a megyei és az országos diákolimpiai döntõ fényképei pörögtek. Kép nézegetés után Fehér János köszöntötte a gyereksereget és a tanév során felkészülésüket és versenyzésüket segítõ Bogárné Simon Klára iskolaigazgatót, Bakó Jánosné és Tóth Gábor tanárokat, Tánczos Krisztina lábtoll-labdás anyukát. Két szolnoki vendége is volt az évzárónak: Szabó István, Szolnok város alpolgármestere, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diáksport és Szabadidõsport Egyesület elnöke és Veres Pál, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diáksport és Szabadidõsport Egyesület titkára. Fehér János röviden értékelte a kisteleki és a zánkai országos döntõ eredményeit. Ebben az évben is a Vörösmartysok voltak a legeredményesebbek. Kisteleken kettõ, Zánkán hat bajnoki címet nyertek, és még egy ezüst és öt bronzérmet is begyûjtöttek. A jók között is legjobbak voltak az egyéniben és a csapatban egyaránt bajnoki címet nyert versenyzõk: Kökény Martin, Molnár Dániel, Suki József és Szaszkó Dorka.

Az értékelés után a korcsoportok legjobbjai serleget kaptak.

III. korcsoport: Kökény Martin

IV. korcsoport: Szaszkó Dorka és Molnár Dániel

Meghívást kaptak az ünnepségre a kisteleki országos döntõn sikeresen szerepelt magasabb korcsoportú versenyzõk is, akik közül a legjobbak szintén szép serleget kaptak kiváló teljesítményükért.

V. korcsoport: Vachal Krisztina és Suki József

VI. korcsoport: Farkas Lilla és Kanalas Renátó

A serlegek átadása után Szabó István kért szót. Elmondta, hogy május 18-án Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty termében tartotta megalakulásának 30. évfordulója alkalmából ünnepi küldöttgyûlését a Magyar Diáksport Szövetség, amelyen „Diáksportért” díjat is adományoztak.  A díjazottak között volt Fehér János is, aki azonban a díjat nem tudta átvenni, mert Zánkán a Lábtoll-labda Diákolimpia országos döntõjét szervezte. Ezért most itt hazai pályán, a tanítványai körében veheti át a „Diáksportért díjat”. Szabó István megemlékezett arról is, hogy leánya, – a késõbbi pekingi olimpikon – Szabó Zita is indult az elsõ megyei triatlon diákolimpián, amelynek egyik rendezõje Fehér János volt.

Fehér János megköszönte a díjat, és visszaemlékezett a diákolimpiai mozgalom eseményeire. „Közel harminc éve szervezem, rendezem a különbözõ szintû diákolimpiákat. 1988-ban Nagy Imrével együtt részt vettem az elsõ megyei triatlon és néhány évvel késõbb az elsõ megyei duatlon diákolimpia megrendezésben. Aztán még jó néhányéban. Sok újszászi gyereket elvittem a megyei és az országos döntõkre. Mindkét sportágban az élmezõnyhöz tartoztunk. Rendszeresen és eredményesen indultunk a megyei mezei futó diákolimpiákon, volt országos döntõsünk is. Úszásban és az atlétika futószámaiban is versenyeztünk. Volt játékostársammal, dr. Tombor Attilával 19 megyei és egy területi tollaslabda diákolimpiát rendeztünk együtt. 2000 óta a lábtoll-labda is szerepel a diákolimpia mûsorán. Ez kétszer 18 országos döntõt, sok megyei és iskolai versenyt jelent. A különbözõ sportágak versenyein sok lelkes és tehetséges gyerek vett részt, és sokan segítették a diákolimpiák megvalósítását. Köszönet mindenkinek az együttmûködésért.”

A díjátadás után Bogárné Simon Klára gratulált a sikeres versenyzõknek és méltatta edzõjük, Fehér János tevékenységét.

Befejezésül a nagyon várt fagyizás következett: Tánczos Krisztina és Tóth Gábor közremûködésével, többször repetázva 15 kg fagylaltot és 80 db tölcsért fogyasztott el a vakációra készülõ vidám csapat.

Lábtoll-labdás tanévzáró

Fehér János, Veres Pál, Bogárné Simon Klára és Szabó István

Serlegek a legjobbaknak

A lábtoll-labdás tanévzáró résztvevõi

Díjátadás

Kökény Martin

Szaszkó Dorka

Molnár Dániel

Vachal Krisztina

Suki József

Farkas Lilla

Kanalas Renátó

Szabó István köszöntötte Fehér János

Kitüntetés átadás

Gratuláció

Bogárné Simon Klára köszöntõje

Emlékezés a régi idõkre

Veres Pál, Szabó István, Farkas Lilla, Fehér János, Vachal Krisztina, Molnár Dániel, Kanalas Renátó, Suki József, Kökény Martin és Szaszkó Dorka

Szabó István, Fehér János és Veres Pál

Fagyizás

Mindenkinek nagy adag jutott

Tóth Gábor és Lakatos Andrea

Repeta

Jó kedvû fagyizás

Fotó: Fehér János és Tóth Gábor