Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. március : Már.25. Nagykanizsa-Újszász párharc a hongkongi világbajnokságért. Nagykanizsa

Nagykanizsa-Újszász párharc a hongkongi világbajnokságért

2017.03.25. Nagykanizsa

Újszászi férfi és nagykanizsai nõi gyõzelmekkel fejezõdött be a lábtoll-labdázók vb válogató és ranglista versenysorozatának március 25-én Nagykanizsán rendezett második fordulója, a Fõszerepben a Dél-Zalai Fiatalok Kupa, amelyen a csapatok és a párosok mérkõztek a hongkongi repülõjegyért. A férfiaknál két kanizsai team elõtt nehezen, de megismételte elsõ fordulóbeli gyõzelmét a Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor újszászi gárda. Az elõdöntõbõl szenvedve 18-21, 21-17, 21-15-tel jutottak tovább Baranyai Benett, Bencsik Martin, Horváth Gergõ, Tolnai Gergely ellenében. A döntõ szettben 11-8-ra még a kanizsaiak vezettek. Innen fordítottak Becskereki Sándor remek sáncolásaival és Herczeg Gábornak az ellenfél védõfala mögé talpalt labdáival 18-12-re az újszásziak. A Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre elleni döntõben már jobban ment nekik a játék. Ugyan az eredmény szorosan alakult: 21-19, 21-19, de egy percig sem forgott veszélyben a gyõzelmük.     

Az eredmények kedvezõ alakulása miatt a harmadik fordulóban már egy negyedik hely is elég nekik a válogatottsághoz, a hongkongi utazáshoz. A harmadik helyért Baranyai Benett, Bencsik Martin, Horváth Gergõ, Tolnai Gergely (Nagykanizsa ZSE) – Lakatos Zoltán, Szûcs Gergely, Takács Zoltán (Újszászi VVSE) 15-13, 13-15, 16-14. A kettes számú újszászi csapat nem tudta megismételni az elsõ fordulóbeli második helyét, csak a negyedik helyig jutott. A csapatgyõzelem után a párosban is újszásziak nyertek. A Herczeg-Tóth duó végzett az elsõ helyen. Itt is az elõdöntõ volt számukra a legvészesebb. Egy hajszállal nyertek. 20-22, 22-20, 24-22-õt játszottak a nagykanizsai Lukács Márton, Takács Endre párossal. A finálé már könnyû gyõzelmet hozott Herczegéknek.

1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Huszár Emil, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-19, 21-16, 3. Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) és Kanalas Renátó Szûcs Gergely (Újszászi VVSE).

A nõi csapatverseny elsõ fordulóját az újszásziak Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina összeállítású csapata nyerte, a nagykanizsaiak csak harmadikok voltak.  A hazai pályán a kanizsaiak lerohanták Vachalékat, és magabiztos játékkal szerezték meg az elsõ helyet. A második hely ellenére az újszászi csapat vezeti a ranglistát. Az április 22-i harmadik forduló dönt a válogatottságról. A harmadik helyért Pál Dorina, Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK) – Csák Vivien, Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet, Kaszonyi Viktória (Újszászi VVSE) 15-13, 14-16, 15-13.

A nõi páros is a nagykanizsaiaké lett Kunics Réka és Morvai Noémi révén a Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina, az Ézsiás Fanni, Farkas Lilla újszászi és a Horváth Orsolya, Németh Barbara pusztaszeri párosok elõtt.

Eredmények

Férfi csapat (13): 1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-19, 21-19, 3. Baranyai Benett, Bencsik Martin, Horváth Gergõ, Tolnai Gergely (Nagykanizsa ZSE)

Férfi páros (22): 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Huszár Emil, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-19, 21-16, 3. Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) és Kanalas Renátó, Szûcs Gergely (Újszászi VVSE)

Nõi csapat (15): 1. Balogh Eszter, Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia, Vlasics Dalma (Nagykanizsa ZSE), 2. Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), döntõ: 21-11, 21-15, 3. Pál Dorina, Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK)

Nõi páros (24): 1. Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE), 2. Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), döntõ: 21-15, 21-11, 3. Horváth Orsolya, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) és Ézsiás Fanni, Farkas Lilla (Újszászi VVSE)

 

Egyesület

arany

ezüst

bronz

össz.

Újszászi VVSE

2

2

2

6

Nagykanizsa ZSE

2

2

2

6

Cserszegtomaji SK

-

-

1

1

Pusztaszer PISZE SE

-

-

1

1

Fõszerepben a Dél-Zalai Fiatalok

Táncbemutató

Modern tánc

Szepetnek, Cserszegtomaj és Pusztaszer versenyzõi

Szepetnek, Cserszegtomaj

A szepetneki csapat

A Nagykanizsa Zemplén SE versenyzõi

A nagy létszámú újszászi csapat

98 versenyzõ sorakozott fel a megnyitón

Budavölgyi Kálmán nyitotta meg a versenyt

Horváth Gergõ (Nagykanizsa ZSE) talpalása

Nagy Mátyás (Cserszegtomaji SK) sáncolása

Nagykanizsa ZSE - Újszászi VVSE elõdöntõ

Takács Zoltán (Újszászi VVSE) talpalása

Suki József - Kökény Zoltán (mindkettõ Újszászi VVSE) párharc

Budavölgyi Veronika örökös bajnok kisfiával és öccsével, Bálinttal

Az Újszászi VVSE - Nagykanizsa ZSE döntõ után

Nõi csapat: 2. Újszászi VVSE, 1.Nagykanizsa ZSE, 3. Cserszegtomaji SK

Férfi csapat: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Nagykanizsa ZSE

Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE) talpalása

Nõi páros döntõ

Budavölgyi Kálmán adta át az érmeket

Nõi páros: 2. Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 1. Morvai Noémi, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), 3. Németh Barbara, Horváth Orsolya (Pusztaszer PISZE SE) és Farkas Lilla, Ézsiás Fanni (Újszászi VVSE)

Férfi páros: 2. Huszár Emil, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE), 1. Tóth Gábor, Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 3. Kanalas Renátó, Szûcs Gergely (Újszászi VVSE) és Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE)

Fotó: Fehér János