Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. március : Már.14. Herczeg Gábor és Tóth Gábor duplázott. Nagykanizsa

Herczeg Gábor és Tóth Gábor duplázott

2015. március 14. Nagykanizsa

Három újszászi és egy nagykanizsai gyõzelemmel zárult a lábtoll-labdázók Nagykanizsán rendezett ranglista és válogató versenysorozatának második fordulója. A férfi csapatok versenyében az újszásziak nehezen, de megszerezték második gyõzelmüket. Az áprilisi záró fordulóban már egy második hely is elegendõ nekik a világbajnoksági induláshoz. A csapatgyõzelem után felszabadult játékkal Herczeg és Tóth magabiztosan nyerte a párost.

A nõi csapatversenyben meglepetésre az elsõ fordulóban nyertes hazai csapat nem bírt a nagyon lelkesen játszó, Ézsiás Kitti által vezényelt újszásziakkal. A harmadik forduló dönt a vb válogatottságról. A csapat elvesztése után a kanizsaiak a nõi páros megnyerésével vigasztalódtak.

Nagy mezõny, hét egyesület 94 versenyzõje jött össze Nagykanizsán a Zsigmondy Sportcsarnokban a Kanizsa Kupa ranglista és válogató versenyen. A válogatottságért zajló versenysorozat második fordulójában csapatban és párosban mérkõztek a résztvevõk. Érdekesség, hogy a nõknél több induló volt, mint a férfiaknál.

Születésnapi köszöntõvel kezdõdött a nap. Fehér János fõtitkár emlékezett meg a húsz évvel ezelõtti eseményrõl. 1995. március 11-én alakult meg a Magyar Lábtoll-labda Szövetség. Húsz éve kezdõdött a hivatalos lábtoll-labdázás Magyarországon. Ez a résztvevõk többségének már történelem. Sokan 1995 után születtek. A jelenlevõk közül négy újszászi versenyzõ – Fehér János, ifj. Fehér János, Lakatos Zoltán és Tóth Gábor – büszkélkedhet húszéves játékos múlttal. A születésnap alkalmából egy nagy tortát kaptak a résztvevõk, amit a nagykanizsai szenior nõi csapat szervírozásában fogyasztottak el.

A férfi csapatversenyben a borjádiak visszavonulása miatt ismét Nagykanizsa – Újszász párharc volt várható. A várakozás beigazolódott, könnyedén, játszma veszteség nélkül jutott a döntõbe a kanizsai és az újszászi elsõ csapat.

Elõdöntõk.

Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Ifj. Fehér János, Harsányi Zoltán, Lakatos Zoltán, Tóth Gergõ (Újszászi VVSE) 21-10, 21-9

Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) – Baranyai Benett, Bencsik Martin, Horváth Gergõ, Kovács Marcell, Kunics Bence (Nagykanizsa ZSE) 21-19, 21-10

Döntõ:

Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) 23-21, 17-21, 21-13.

A fináléban az újszászi csapaton kettõs nyomás volt. Utoljára 2014-márciusában Nagykanizsán a döntõben szenvedtek vereséget. Az elsõ forduló megnyerése után az újabb gyõzelem már a válogatottságot, a világbajnoki indulást jelentheti számukra. A harmadik fordulóban már egy második helyezés is elég a vb részvételhez. Valószínûleg ezekkel a gondolatokkal voltak elfoglalva, mert rosszul játszottak. Az elsõ játszmában a kanizsaiak végig három-négy ponttal vezettek. A játszma végén az újszásziak valahogy összekaparták magukat, és 23-21-re nyertek. A második játszmában végig a jól játszó hazaiak vezettek, és 21-17-re az övék volt a játszma. A harmadik szettben minden megváltozott. Mûködött a Becskereki sánc. Mögötte jól szedett Herczeg és Tóth, akik a támadásban is sokat javultak. Végig vezetve könnyedén nyertek 21-13-ra.

A harmadik helyért:

Ifj. Fehér János, Harsányi Zoltán, Lakatos Zoltán, Tóth Gergõ (Újszászi VVSE) – Baranyai Benett, Bencsik Martin, Horváth Gergõ, Kovács Marcell, Kunics Bence (Nagykanizsa ZSE) 15-13, 15-13

A nõi csapatversenyt az újszászi elsõ fordulóban a nagykanizsaiak nyerték. Mindenki arra, számított, hogy hazai pályán megnyerik a második fordulót is. Nem így történt.

A kanizsai csapat minden mérkõzését 2-0-ra nyerve könnyedén besétált a döntõbe. Az elõdöntõben az újszászi második számú csapat sem jelentett számukra különösebb akadályt:

Baloghné Munkácsi Andrea, Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma (Nagykanizsa ZSE) – Gulyás Adrienn, Kenyeres Lívia, Kurdi Krisztina (Újszászi VVSE) 21-14, 21-11.

A másik elõdöntõben az újszászi elsõ csapat három játszmára kényszerült a borjádiak ellen:

Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti, Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) – dr. Farkas Martina, Farkas Mirella, Heinek Amáta, Merk Gréta (Borjád SE) 21-17, 17-21, 21-11.

A döntõben az újszásziak kezdtek jobban. Végig vezették az elsõ játszmát. A kanizsaiak 20-16-ról 20-19-re felzárkóztak, de Ézsiás Kitti beollózta a 21. pontot. (21-19) A második játszmában is az újszásziak voltak a jobbak. Sérülése, fájdalmai ellenére Ézsiás Kitti erõteljesen támadott. Társai, Vágó Henriett és Joó Anett pedig jól adtak fel és jól hatástalanították Kunics Réka talpalásait. 21-16-os második játszmával a nemszeretem csúszós pályán egyenlített Újszász. Döntés a harmadik fordulóban április 11-én Újszászon.

A harmadik helyért:

Dr. Farkas Martina, Farkas Mirella, Heinek Amáta, Merk Gréta (Borjád SE) – Gulyás Adrienn, Kenyeres Lívia, Kurdi Krisztina (Újszászi VVSE) 15-7, 15-8

A párosok elsõ válogatójukat játszották. A férfiaknál a csapatgyõzelem után felszabadultan játszó Herczeg Gábor, Tóth Gábor újszászi kettõs könnyedén nyerte a párost.

Mérkõzések a négy közé jutásért

Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Horváth Gergõ, Kunics Bence (Nagykanizsa ZSE) 21-16, 21-10

Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) – Harsányi Zoltán, Tóth Gergõ (Újszászi VVSE) 21-11, 21-12

Huszár Emil, Lukács Benedek, (Nagykanizsa ZSE) – Baranyai Benett, Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE) 19-21, 21-14, 21-14

Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE) – Dékány Dávid, Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE) 21-13, 21-16

Elõdöntõk

Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) 21-15, 21-10

Huszár Emil, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) – Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE) 27-25, 21-17

Az elsõ játszmát 18-20-ról nyerték Huszárék.

Döntõ:

Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Huszár Emil, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) 21-14, 21-12

Rekord mezõny – 26 páros – indult a nõknél. A Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE) duó a páros megnyerésével vigasztalódott. A többiek a csapatmérkõzéseken és a háromjátszmás páros mérkõzéseken alaposan elfáradtak. Kunicsék könnyedén leiskolázták õket.

Mérkõzések a négy közé jutásért:

Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE) – Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet (Újszászi VVSE) 21-13, 21-13

Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE) – Gyapjas Adrienn, Túri Adrienn (Pusztaszer PISZE SE) 21-16, 15-21, 21-16

Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) – Balogh Eszter, Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE) 21-6, 21-12

Dr. Farkas Martina, Merk Gréta (Borjád SE) – Széles Kitti, Udvari Boglárka (Z+D Cserszegtomaji SK) 21-11, 21-16

Elõdöntõk:

Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE) – Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE) 21-10, 8-6 sérülés miatt feladva

Dr. Farkas Martina, Merk Gréta (Borjád SE) – Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE) 21-19, 18-21, 23-21

Döntõ:

Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE) – dr. Farkas Martina, Merk Gréta (Borjád SE) 21-11, 21-8

Eredmények

Férfi csapat (12): 1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), döntõ:23-21,17-21, 21-13, 3. ifj. Fehér János, Harsányi Zoltán, Lakatos Zoltán, Tóth Gergõ (Újszászi VVSE)

Férfi páros (21): 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Huszár Emil, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-14, 21-12, 3. Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) és Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE)

Nõi csapat (15): 1. Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti, Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE), 2. Baloghné Munkácsi Andrea, Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 21-19, 21-16, 3. dr. Farkas Martina, Farkas Mirella, Heinek Amáta, Merk Gréta (Borjád SE)

Nõi páros (26): 1. Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE), 2. dr. Farkas Martina, Merk Gréta (Borjád SE), döntõ: 21-11, 21-8, 3. Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti és Joó Anett, Vágó Henriett (mindkettõ Újszászi VVSE)

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

Össz.

Újszászi VVSE

3

-

4

7

Nagykanizsa ZSE

1

2

1

4

Borjád SE

-

1

1

2

A Borjád SE nõi csapata

A Nagykanizsa Zsigmondy DSE versenyzõi

Z+D Cserszegtomaji SK

Szepetnek SE

A nagy létszámú újszászi csapat

Pusztaszer PISZE SE

Nagykanizsa Zemplén SE

Budavölgyi Kálmán nyitotta meg a versenyt

20 éves a Magyar Lábtoll-labda Szövetség

Húsz éve játszanak: Lakatos Zoltán és Tóth Gábor

Az új generáció

Újszász Harsányi - Pusztaszer mérkõzés

Újszász Molnár - Nagykanizsa Baranyai mérkõzés

Újszász Becskereki - Nagykanizsa Huszár férfi döntõ

Újszászi gyõzelem

Újszász - Nagykanizsa nõi döntõ

Nõi csapat: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Borjád SE

Férfi csapat: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Újszászi VVSE

Férfi páros: 2. Lukács Benedek, Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE), 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) és Becskereki Sándor, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE)

Nõi páros: 2. dr. Farkas Martina, Merk Gréta (Borjád SE), 1. Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE), 3. Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti és Vágó Henriett, Joó Anett (mindkettõ Újszászi VVSE)

Fotó: Fehér János