Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Júl. 01. Tóth Gábor és Tánczos Krisztina volt a Szenior Országos Bajnokság legjobbja. Szederkény

Tóth Gábor és Tánczos Krisztina volt a Szenior Országos Bajnokság legjobbja

2023. július 1-2. Szederkény

Ágrajzok, eredmények

A 23. szenior országos bajnokságnak adott otthont 2023. július 1-2-án, a Baranya vármegyei Szederkény, ahol a legtöbb bajnoki címet az Újszászi VVSE versenyzõje, Tóth Gábor szerezte, mind a négy számában nyert, a nõk között szintén egy újszászi játékos, Tánczos Krisztina volt a legjobb, õ három arannyal és egy ezüstéremmel zárt.

A szederkényi ob-n öt egyesület, a hazaiak mellett Nyárlõrinc, Dunaújváros, Pusztaszer és Újszász képviseltette magát, összesen 28 versenyzõ küzdött a különbözõ korosztályokan és számokban a bajnoki címekért. A mezõny üdítõen vegyes volt, a még aktív és sikeres játékosok mellett indultak már bõven 50 éves kor felett játszani kezdõ sportolók, gyerekeik révén bevonódó szülõk és magukat reaktiváló lábtoll-labdázók is.

A férfi és a nõi mezõnyben is négy-négy csapat indult, és körmérkõzések után alakult ki a végsõ sorrend. A férfiaknál az aranyért két újszászi csapat küzdött, végül a Tóth Gábor, Földi Béla, Kolonics Krisztián összeállítású egység két játszmában legyõzte a Berkó Sándor, Sipos Péter, Fehér János csapatot. A bronzérem a Szederkényt legyõzõ Dunaújvároshoz került.

A szenior ob elsõ napjának résztvevõi

A nõi csapatoknál Pusztaszer és Újszász volt versenyben volt harcban az elsõ helyért, végül egy háromszettes mérkõzésen az elõbbi egyesület zsebelte be az aranyat. A házigazda Szederkény is begyûjtötte az elsõ érmét, miután 2-1-re legyõzte a dunaújvárosiakat.

A csapatok után az egynemû párosok versenye következett, a férfiaknál hat, a nõknél öt egység játszott. A nõi párosoknál az újszászi Fehér Judit, Tánczos Krisztina duója nyert, miután mind a négy meccsüket megnyerték, második helyre az egy vereséget elkönyvelõ pusztaszeri Simonné Koszó Anit és Mészáros Orsolya futott be, míg a bronzérmet a dunaújvárosi Kohán Árpádné és Horváth Edina szerezte meg.

A vendéglátó szederkényiek, a fõrendezõ Orbán Tibor vezetésével kitettek magukat, házi készítésû süteményeket, frissítõket szolgáltak fel végig a verseny alatt, majd az elsõ versenynap végén egy kis kirándulást is szerveztek. Elõször a villányi Templom-hegyen lévõ kilátóhoz vezették fel a csapatot, majd a bátrabbak onnan leereszkedhettek egy felhagyott kõbányába, amelynek falában õslenyomatokat lehetett megfigyelni. A rövid túra után a villánykövesdi mûemléki pincesoron tettek sétát a résztvevõk, és néhányan borkóstolót is tartottak. Az este egy pékségben sült csülöktál elfogyasztásával zárult

A második versenynap a vegyespárosok versenyével kezdõdött. A csoportmérkõzések után két újszászi duó és két újszászi-pusztaszeri egység jutott a legjobb négy közé. A döntõbe végül Fehér Judit, Fehér János párosa, valamint Tóth Gábor is és Tánczos Krisztina jutott be, utóbbiak aztán a döntõt is magabiztosan nyerték. A bronzmeccsen a Földi Béla, Simonné Koszó Anita páros a Kolonics Krisztián, Mészáros Orsolya egységet verte.

A zárásként megrendezett egyéniben már az életkor is számított, külön értékelték a +35, +45, +55-ös korosztályt, még ha egy mezõnyben is indultak. A legfiatalabb férfiaknál csak újszásziak voltak a mezõnyben. A csoportmeccsek után Tóth Gábor az elõdöntõben Sipos Pétert verte, majd Fehér Jánost is legyõzte, aki korábban a tavalyi második Berkó Sándort verte nagy küzdelemben.

A +45-ösöknél a törökszentmiklósi Harangozó Csaba nyert, a második a szederkényi Tóth Attila lett, míg a bronzérem a szintén helyi Monyoródi Rolandhoz került. A +55-ösöknél a házigazda és fõszervezõ Orbán Tibor gyõzött, a második a nyárlõrinci Pénzváltó István lett, aki nagy csatában gyõzte le a harmadik Pfeil Gábort.

A nõk közös mezõnyben indultak, a +35-ösöknél a nyárlõrinci Kele Julianna lett az aranyérmes, míg a legidõsebbeknél a szederkényi Werner Zoltánné Klára nyert, a nála jóval fiatalabbakkal is megküzdve. A +45-ös kategóriában Tánczos Krisztina volt megállíthatatlan, a Fehér Judit ellen játszott háromszettes elõdöntõ után, a döntõben a pusztaszeri Mészáros Orsolyát is legyõzte, aki korábban csapattársát, Simonné Koszó Anitát verte meg kisebb meglepetésre.

A szeniorok idén novemberben Nyárlõrincen játszanak majd legközelebb korosztályos versenyen, jövõre pedig új házigazdája lesz országos bajnokságnak, Dunaújváros rendezi a következõ tornát.

A +35-ös férfi egyéni mezõnye

A +45-ös férfi dobogó: Tóth Attila, Harangozó Csaba, Monyoródi Roland

A +55-ösök dobogója, Pfeil Gábor, Orbán Tibor. Pénzváltó István

A nõi mezõny korelnöke, Werner Zoltánné Klára

A nõi páros mezõnye

A szederkényi Marosi Julianna szervál

A szederkényi és az újszászi férfi csapat

A szenior ob dunaújvárosi résztvevõi

A szenior ob megnyitója

A szenior ob rendezõje, Orbán Tibor szerválás közben

A vegyes párosok indulói

Az újszászi nõi csapat

Berkó Sándor talpalás közben

Nõi egyénizõk

Pacsi

Pusztaszeri taktikai megbeszélés

Pacsi

Tóth Gábor borított szervája

Tóth Gábor talpal, Fehér János sáncol

Fotó: Troszt Fanni