Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. február : Feb.26. Idénynyitó meglepetésekkel. Újszász

Idénynyitó meglepetésekkel

2017. február 26. Újszász.

A február 25-26-án rendezett újszászi idénynyitóval, amely a júliusi hongkongi világbajnokság elsõ válogatója is volt, a felnõtt lábtoll-labdázók is megkezdték a 2017. évi versenyévadot. Legsikeresebben az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói indították az évet. Három versenyszámban is a legjobbnak bizonyultak. A férfiak csapatversenyében az Újszász–Nagykanizsa elõdöntõk után hazai finálét láthattak az érdeklõdõk.  A Lakatos Zoltán, Szûcs Gergely, Takács Zoltán összeállítású második számú csapat nehezen adta meg magát. Az elsõ játszmában végig vezetve nyerési esélyük is volt. A ranglistavezetõ Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összetételû rutinos gárda csak 20-20-nál érte õket utol, aztán elõzött 23-21-re. A második szettben már könnyedén nyertek Becskerekiék (21-7). A harmadik helyért játszott nagykanizsai rangadón a Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre összeállítású team gyõzött 15-17, 15-6, 15-11-re.

Az egyéni látványos végjátékában Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) nehezen nyert a félelmetesen szerváló Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) ellen. Becskereki Sándor (Újszászi VVSE) és Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE) végeztek a harmadik helyen.  Hiányzott az indulók közül a korábbi évek nagy egyénizõje, Tóth Gábor, aki ebben az évben csak csapatban és párosban versenyez.

A nõi csapatok elõdöntõjében az elmúlt évben még csak negyedik helyre rangsorolt Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina újszászi trió fordulatos mérkõzésen, bravúros játékkal 19-21, 21-14, 22-20-ra verte a nagykanizsaiak egy éve veretlen Európa-bajnok Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia, Vlasics Dalma összeállítású gárdáját. Az elsõ játszmát többpontos vezetés után még elügyetlenkedték. A másodikban kiváló játékkal nyertek. A döntõ szettben nagyobb sebességre kapcsoltak a kanizsaiak. 18-16-ra és 20-19-re is vezettek. Az újszászi lányok azonban egyenlítettek, és 20-20-nál sem remegett meg a lábuk. Két szép talpalással megszerezték a gyõzelmet. A bomba meglepetés után aztán a döntõben majdnem elbotlottak a mostanában örök második Ézsiás Fanni, Joó Anett és Vágó Henriett alkotta klubtárs csapat ellen.

Az egyesben az év játékosának megválasztott nagykanizsai Kunics Réka bizonyította klasszisát, és könnyedén nyert. Az ezüstérem a diplomaosztója után felszabadultan játszó Joó Anettnek (Újszászi VVSE) jutott. A bronzérmesek Vachal Krisztina (Újszászi VVSE) és Mile Alexandra (Cserszegtomaji SK).

A következõ forduló március 25-én Nagykanizsán lesz, ahol páros és csapat versenyszámokban mérkõznek a résztvevõk.

Eredmények:

Férfi csapat (13): 1. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Lakatos Zoltán, Szûcs Gergely, Takács Zoltán (Újszászi VVSE), döntõ: 23-21, 21-7, 3. Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE)

Férfi egyéni (30): 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 2. Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 19-21, 21-13, 21-18, 3. Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE) és Becskereki Sándor (Újszászi VVSE)

Nõi csapat (14): 1. Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 2. Ézsiás Fanni, Joó Anett, Vágó Henriett (Újszászi VVSE), döntõ: 19-21, 21-10, 21-12, 3. Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia, Vlasics Dalma (Nagykanizsa ZSE)

Nõi egyéni (32): 1. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), 2. Joó Anett (Újszászi VVSE), döntõ: 21-14, 21-15, 3. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE) és Mile Alexandra (Cserszegtomaji SK)

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

össz.

Újszászi VVSE

3

3

2

8

Nagykanizsa ZSE

1

1

3

5

Cserszegtomaji SK

-

-

1

1

Több mint kilencvenen az év elsõ versenyén

Újszász, Cserszegtomaj, Pusztaszer és Tápióbicske versenyzõi

Nagykanizsa, Újszász és Cserszegtomaj lábtoll-labdázói

Csapategység

Tápióbicske - Cserszegtomaj mérkõzés

Szaszkó Dorka talpalása

Pusztaszer - Tápióbicske mérkõzés

Újszász - Nagykanizsa nõi elõdöntõ

Újszász - Tápióbicske mérkõzés

Nõi csapat: 2. Újszászi VVSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Nagykanizsa ZSE

Két újszászi csapat a férfi döntõben

Herczeg Gábor és Becskereki Sándor  kettõs sánca

A hálónál Becskereki Sándor és Lakatos Zoltán

Férfi csapat: 2. Újszászi VVSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Nagykanizsa ZSE

Nõi egyéni: 2. Joó Anett (Újszászi VVSE), 1. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), 3. Vachal Krisztina (Újszászi VVSE)

Férfi egyéni: 2. Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE), 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 3. Farkas Balázs (Nagykanizsa ZSE)

Fotó: Fehér János és ifj. Fehér János