Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. május : Máj.25. 2. nap a Budapesti Nagy Sportágválasztón. Budapest

2. nap a Budapesti Nagy Sportágválasztón

2013. május 25. Budapest

Mit kínált a Budapesti Nagy Sportágválasztó?

Interaktív sportági akadémiának is tekinthetõ a május 24-25-i budapesti rendezvény, hiszen a legigényesebb sportrajongók számára is újdonságot jelenthettek például a következõ mozgásformák: subbuteo, szituációs lövészet, footgolf, sepaktakraw, hét csillag sáska kung-fu, melyek mind képviseltették magukat a kõbányai helyszínen. A megjelent több mint 90 - díjmentesen kipróbálható - sportágat felsorolni is sok, hát még kipróbálni. Érdekesség például, hogy ugyan májusi rendezvényrõl volt szó, de a téli sportágakba is bele lehetett kóstolni, hiszen képviseltetette magát a jégkorong, a korcsolyasportok, a sí, a snowbord, a sífutás és a biatlon is. A labdasportágak sokasága (kosárlabda, labdarúgás, röplabda, kézilabda, amerikai football, rögbi, korfball...) mellett, az önvédelmi és küzdõsportok (judo, birkózás, boksz, aikido, kendo, kempo, francia boksz, ju-jitsu, nanbudo, hapkido, kick-box, capoeira...) széles választéka kínálta magát a megismerésre.

A szervezõk nagy örömére ismét a megjelenõ sportágak között volt az akrobatikus kosárlabda, a Faceteam felnõtt és utánpótlás csapata képviseletében, valamint a freestyle focisok is újra elbûvölték a látogatókat zsonglõri ügyességû labdakezelésükkel. A Rippel testvérekkel, akik már több éve szintén rendszeres résztvevõi a rendezvénynek, a Rippel Brothers Mozgásmûvészeti Akadémia sportági helyszínén találkozhatott a közönség. A golyós sportágakat a bocsa és a petanque képviselte, de ismét jelen volt a vívás, a szablyavívás, a tamburello, a kettlebell, a tájékozódási futás, az akrobatikus pompon, a cherleading, a rádióamatõr sport, a mediball, a lábtoll-labda és a lovas asztalitenisz, a krikett, a tollaslabda és a gyorstollaslabda. A szellemi sportok kedvelõi sem unatkoztak, hiszen eljöttek a Budapesti Nagy Sportágválasztóra a sakk, a gó, a dáma képviselõi is. A ritmust kedvelõket a mindig óriási közönségsikert arató zumba fitness hozta lázba. Aki pedig a vizes sportágakba szeretett volna belekóstolni, annak kiváló lehetõséget adott a kajak, a kenu, az evezés, a sárkányhajó sporteszközeinek kipróbálása. A sportágak királynõje az atlétika, de a szintén mindig nagyon népszerû íjászat, darts, sportlövészet sem maradhat ki a megjelent sportágak felsorolásából, de ugyanez vonatkozik a BMX-re és a görkorcsolyára. A technikai sportágak szerelmeseinek is volt jó hírünk, hiszen a motorsport és az RC modellsport is képviseltetette magát. A májusi Budapesti Nagy Sportágválasztón ismét megcsodálhattuk a barantások és a gladiátor harcosok bemutatóit is. A rendezvényeken hagyományosan megjelentek neves sportszemélyiségeink, olimpikonjaink, élsportolóink, hogy jelenlétükkel is népszerûsítsék saját sportágukat és általában a sportot, a rendszeres testmozgást.

A fogyatékkal élõk sportolási lehetõségei is megjelentek

Mindig is fontosnak tartottuk, hogy az épek által gyakorolható mozgásformák mellett a fogyatékkal élõk sportolási lehetõségeit is bemutassuk rendezvényünkön. A májusi Budapesti Nagy Sportágválasztón ezúttal a TESCO által támogatott Magyar Paralimpiai Bizottság, a Parasportpress Közhasznú Alapítvány és a Fogyatékkal Élõk Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége is megjelenik, információt, tájékoztatást adva tevékenységükrõl és az elérhetõ sportolási lehetõségekrõl. Nagy örömünkre számos parasportoló, paralimpikon is a rendezvény vendége volt, és a kitelepült sportági helyszíneken integráltan az épekkel, sportági bemutatókat is tartottak, s lehetõség volt a velük való beszélgetésre is. A kerekes székes rögbisekkel két napon keresztül folyamatosan találkozhattak a látogatók, és testközelbõl ismerhették meg sportágukat.

A második napon Tóth Gábor és Tóth Istvánné vezetésével Bábosik Ádám, Bábosik Ferenc, Becskereki Sándor, Fehér Valéria, Fülöp Áldáska, Hornyák Erzsébet, Kanálos Júlió, Kanálos II. Róbert, Kovács Gergõ, Mucza Szilvia, Tóth Roland, Turza Beatrix és Zele Richárd népszerûsítették a lábtoll-labdázást és szepatakázást. A második nap szinte az egész csapat közremûködésével tartottak színpadi bemutatót, és a sok látogató ellenére is szakítottak idõt más sportágak kipróbálására. Sokat woodballoztak, kúsztak-másztak az akadálypályán, röplabdáztak, kempóztak, mediballoztak, szaltóztak az akrobatikus kosárlabdánál, nyilaztak és ostort csattogtattak a barantásoknál.

A második napi csapat: Kovács Gergõ, Zele Richárd, Tóth Gábor, Turza Beatrix, Becskereki Sándor, Hornyák Erzsébet, Kanálos II. Róbert, Fehér Valéria, Kanálos Júlió, Mucza Szilvia, Bábosik Ádám, Fülöp Áldáska, Bábosik Ferenc, Tóth Roland

A kivetítõn a csapat

Mindenki a színpadon

Játék két labdával

Játék a pályán

Woodball

Tóth Roland

Tóth Gábor

Barátkozás a tajvaniakkal

Woodballozó lányok

Mucza Szilvia

Hornyák Erzsébet

Hálóban

Röplabda

Kempo

Kézcsavarás

Mediball

Az ebéd

Zsonglõrködés

Sepaktakraw

Kovács Gergõ

Zele Richárd

Kanálos II. Róbert

Egy ügyes játékos

Fehér Valéria szép talpalása

Hornyák Erzsébet

Tóth Balázs a pályán

Kép Csúszkával

Tóth Istvánné

Fotó: Tóth Gábor és Tóth Istvánné