Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. július : Júl.15. Lábtoll Erdélyben. Dálnok

Erdélyben lábtoll-labdáztak a cserszegtomajiak

2009. július 15. Dálnok

Cserszegtomaj egyik testvértelepülése Romániában Háromszék vidékén, Kovászna megyében Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely között található Dálnok falucska. A település diákjainak egy csoportja csereüdülés keretében ismerkedett meg a másik ország környékbéli nevezetességeivel. Az Erdélybe utazók között néhány lábtoll-labdázó is akadt, akik játékukkal próbálták megfertõzni az anyaországtól távolabb élõ magyarokat. Sajnos az idõjárás nem kedvezett a szabadtéri bemutatónak, de az iskola falain belül (folyosón, tanteremben) sikerült bepillantást nyújtani a játék alapjaiba, melyet a többség elég nehéznek talált, de akadtak ügyesebb fiúk is, akik már a passzolgatások során nagyobb örömüket lelték az új sportágban.

Vendéglátóink nagyon szívélyesek voltak, ezért rengeteg helyre eljutottunk, mint például a Gyilkos-tóhoz, Korondra, Torjára, a Szent Anna-tóhoz, a Bucsecs-hegységbe és Parajdra, hogy csak a fontosabbakat említsük. Egyik legnagyobb élmény azonban akkor ért bennünket, amikor a parajdi sóbánya monumentális termeiben asztaliteniszezõ és tollaslabdázó személyeket láttunk. Azonnal késztetést éreztünk mi is egy kis testmozgásra, természetesen a lábtoll-labda rugdosásával.

Felejthetetlen kirándulás volt, reméljük, hogy hamarosan visszatérünk, és az ajándékba hátrahagyott labdákkal már a dálnoki nebulók is elkápráztatnak bennünket.

Takács Tamás
Táborvezetõ

A torjai mofettában