Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Jún. 24. 62 versenyző a 3. Utánpótlás Páros Országos Bajnokságon. Újszász

62 versenyzõ a 3. Utánpótlás Páros Országos Bajnokságon

2023. június 24. Újszász

Ágrajzok

A tanév vége nem jelentette a nyári szünet kezdetét az utánpótlás lábtoll-labdázóink számára, hiszen az évzárókat és ballagásokat követõen június 24-én az Utánpótlás Országos Bajnokságon és egyéni ranglista versenyen mérhették össze felkészültségüket. Bár a résztvevõ egyesületek száma alapján foghíjasnak gondolhatjuk a mezõnyt, a helyszínen lévõ versenyzõk igazán motiváltak voltak és remek mérkõzéseket játszottak egymással.

A versenyre hatalmas létszámmal érkezett a Dunaújvárosi Lábtoll-labda Sportegyesület, hiszen 28 gyermek, serdülõ és ifjúsági korcsoportos játékos jött edzõik, Kohán Árpádné és Horváth Edina vezetésével. A házigazda újszásziak járultak hozzá legnagyobb arányban a népes mezõnyhöz, hiszen 33 fiatal képviselte az Újszászi VVSE-t. Elismerésre méltó, hogy a cserszegtomaji tehetséges ifjúsági játékos, Palotás Dominik egyedül is megtalálta a motivációt és lehetõséget, hogy eljöjjön a versenyre, annak ellenére, hogy klubtársai egyéb elfoglaltságok miatt sajnos nem tudták vállalni az ideutazást.

A gyermek korcsoportban találkozhattunk a legnépesebb mezõnnyel. A nyolc fiú páros közül a házigazda Oláh Olivér és Kanalas Richárd ünnepelhetett gyõzelmet, akik a fináléban a szintén újszászi Dániel Patrik és Rézmûves Alex ellen játszottak izgalmas és fordulatos meccset. A lányoknál körmérkõzést játszott az öt duó, melybõl Debrei Alexandra és Dániel Petra magabiztos játékkal, játszmaveszteség nélkül gyõztesen kerültek ki. A nyolc vegyes páros is lelkesen küzdött az országos bajnoki címért, melyet az ikerpáros Dániel Petra és Dániel Patrik nyert meg. Egyéniben Petra szintén mindenkit maga mögé tudott utasítani labdabiztos játékával, miközben a fiúknál Oláh Olivér tudott hasonlóan színvonalas teljesítményt produkálni.

A serdülõ lányoknál Kovács Boglárka és Nagy Leila körmérkõzéses rendszerben szerezték meg a bajnoki címet, míg dunaújvárosi riválisaik, Kondor Anett és Szabó Renáta ezüstérmet ünnepelhettek. A fiúknál Kanálos Péter és Sörös László Csobai Attilát és Tóth Ákost gyõzték le a döntõben. Vegyes párosban Oláh Barbara és a gyermek korcsoportból feljátszó Oláh Olivér nagyszerû párost alkotva a dunaújvárosi Kondor Anett és Zudor Milán ellen döntõzve szerezték meg korosztályuk bajnoki címét. A serdülõ lányok egyéni versenyén az utóbbi versenyek során kialakult erõviszonyok alapján nem okozott meglepetést, hogy a döntõben ezúttal is Kovács Boglárka és Kondor Anett találkoztak, mely most az utóbbi játékos gyõzelmével zárult. A fiúknál Sörös László sorra gyõzte le ellenfeleit, akiket a korábbi ranglista versenyek alapján elõbbre sorolhattunk. Végül a döntõben Zudor Milán elleni gyõzelmével bajnoki címet tudott szerezni.

A kilenc ifjúsági fiú páros küzdelmét Jónás Károly Krisztián és Kulcsár Zalán nyerték. Második helyen végzett Béki Norbert és a Pápocról hazaérkezõ Sebõk Roland. Az ifjúsági lányoknál egyetlen páros nevezett, így automatikusan bajnoki címet szerzett Kovács Flóra és Nagy Viktória, akik a serdülõ lányokkal játszottak körmérkõzéseket. Vegyes párosban sok serdülõ korcsoportos lány játszott fel az ifikhez, így színvonalas mezõny gyûjt össze ebben a kategóriában is. Az újszászi Kulcsár Zalán és Kovács Boglárka a Cserszegtomajról érkezõ Palotás Dominik és a hazai Breszkó Klaudia párosát gyõzték le dinamikus játékkal. Egyéniben szintén nagy küzdelmet láthattuk a korcsoport két kiválósága, Palotás Dominik és Kulcsár Zalán között, melyet utóbbi játékos fejezhetett be gyõzelemmel. A három dunaújvárosi ifjúsági korcsoportos lány körmérkõzése során Csenki Sára két gyõzelmével elsõ helyen végzett.

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség naptárában a következõ esemény a szenior országos bajnokság lesz, melyet Szederkényben rendezünk július 1-2-án. Ezt követi július 22-25. között a tradicionálisan minden évben legnagyobb népszerûségnek örvendõ nyílt magyar nemzetközi lábtoll-labda bajnokság, a Hungarian Open.

Farkas Lilla