Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2008. : szep.28. Egyéni ranglista és válogatóverseny

Egyéni ranglista és válogatóverseny

2008. Szeptember 28. Újszász

Eredmények ...

Szeptember 28-án egyéni válogatóversenyen csaptak össze a versenyzõk. Férfi egyéniben a ranglistavezetõ Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE) mögött két ponttal lemaradva második Tóth Gábornak volt még matematikai esélye a válogatottba kerülése. Ehhez azonban a selejtezõk során valakinek le kellett volna gyõznie Hartait. A legjobb négy közé jutásért Boros Péternek erre jó esélye volt. 20-19-nél játszmalabdája volt. Ütõ helyzetben is volt, de kihagyta a nagy lehetõséget. Hartai nyert 22-20-ra, mint ahogy 14-14 után a második játszmában is 21-15-re. Aztán a Himmer János (Borjád SE) elleni elõdöntõt is könnyedén teljesítette. Ezzel már meg volt számára a válogatottság. Tóth Gábor nehéz mérkõzések után jutott a döntõbe, ahol Hartai 21-17-re nyerte az elsõ játszmát. A másodikban is vezetett, amikor Tóth Gábor 20-20-nál egyenlített, és izgalmas végjátékban 26-24-re nyert, majd a döntõ játszmában a gyõzelmet is megszerezte (21-17). 3. Kleics Dávid (Borjád SE) és Himmer János (Borjád SE).

A nõi egyéniben két újszászi, Kapás Ágnes és Joó Anett között dõlt el az elsõ hely sorsa. Kapás Ágnes nyert 22-20, 21-19-re. 3. Farkas Martina (Borjád SE) és Makai Gréta (Újszászi VVSE).

Nõi egyéni eredményhirdetés: 2. Joó Anett (Újszászi VVSE), 1. Kapás Ágnes (Újszászi VVSE), 3. Makai Gréta (Újszászi VVSE) és Farkas Martina (Borjád SE)

Férfi egyéni eredményhirdetés : 2. Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE), 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Himmer János és Kleics Dávid (mindkettõ Borjád SE)

Fotó: ifj. Fehér János