Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. április : ápr.4. Tavaszköszöntő Kupa. Újszász

Tavaszköszöntõ Kupa

2009. április 4. Újszász

Hat egyesület – Borjád SE, Cserszegtomaj SK, Jánoshida KSE, Királyhalom, Nagykanizsa ZSE, Újszászi VVSE – 85 versenyzõje nevezett az április 4-i Tavaszköszöntõ Kupára, a VB válogató és ranglista versenysorozat negyedik fordulójára. A tavasz megérkezett. Nem is tavaszi, hanem szinte nyári meleg volt az újszászi tornacsarnokban. Az izgalmas mérkõzések is emelték a hõfokot. A férfi és a nõi hármassal kezdõdött a verseny. Két forduló után mindkét számban az újszásziak álltak az élen. A döntõkig sima volt az útjuk, ahol nagykanizsai ellenfeleket kaptak. A férfi döntõben jól kezdtek a kanizsaiak – Arany Bálint, Csizmadia Tamás, Hartai Attila, Huszár Emil –, és az elsõ játszmában 21-16-ra nyertek. A második szettben erõsítettek az újszásziak – Boros Péter, Bogár László, Kézér Zsolt, Nózsi Péter –, 21-13-mal egyenlítettek. A döntõ játszmában mindkét csapatnak szép megoldásai voltak, de a végén a hazaiak bizonyultak jobbnak. 21-17. Ezzel a negyedik forduló elõtt megnyerték a válogatót. A harmadik helyért Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Vass Tamás (Borjád SE) – Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Takács Zoltán (Újszászi VVSE) 15-11, 15-13.

A nõi döntõben is a Nagykanizsa ZSE csapata – Dominkó Dóra, Gozdán Ágota, Végh Dóra – kezdett jobban. 21-15-re nyerték az elsõ szettet. A második játszmában 21-11-re visszavágtak az újszásziak – Eperjessy Zsófia, Kapás Ágnes, Szabó Nóra, Varga Rita. A harmadik játszma izgalmas, fordulatos játékot hozott. Elõször a házigazdák vezettek, majd fordítottak a vendégek. Aztán egy-egy pontos váltott vezetéssel jutottak el 20-20-ig. Itt magabiztosabbak voltak az újszásziak és Kapás Ágnes két talpalásával 22-20-ra nyertek. Õk is a zsebükben érezhetik a vietnámi repülõjegyet.

Nagy mezõny volt párosban is. A férfiaknál 28, a nõknél 14 páros küzdött a válogatottságért, a ranglista pontokért. A nõknél ugyanazok a párosok jutottak a legjobb négy közé, mint az elõzõ fordulóban, de a végeredmény egészen más lett. Az elõdöntõk eredményei: Gozdán Ágota, Végh Dóra (Nagykanizsa ZSE) –Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE) 21-10, 21-10. Mile Alexandra, Széles Kitti (Cserszegtomaj SK) – Kapás Ágnes, Varga Rita (Újszászi VVSE) 21-19, 22-20. A döntõ: Gozdán Ágota, Végh Dóra – Mile Alexandra, Széles Kitti 21-12, 21-15. A nõi párosban teljesen nyílt a verseny. Két forduló után 1. Darnai Adrienn, Farkas Martina 30 pont, 2. Mile Alexandra, Széles Kitti 30 pont, 3. Gozdán Ágota, Végh Dóra 29 pont, 4. Kapás Ágnes, Varga Rita 27 pont. A harmadik forduló dönt a válogatottságról.

Férfi párosban az elõzõ fordulóban sérülés miatt szerény eredményt elérõ Csizmadia Tamás, Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE) nyerte a versenyt. A nyolc közé jutásért az elõzõ fordulóban második borjádi Himmer János, Kleics Dávid párost búcsúztatták. (21-12, 21-19). A döntõbe jutásért az újszászi ifj. Fehér János, Tóth Gábor duó ellen játszottak nagy mérkõzést. (19-21, 21-19, 21-14). A finálé is nagy játékot hozott az elõzõ forduló gyõztese ellen. Csizmadia Tamás, Hartai Attila – Herczeg Gábor, Takács Zoltán (Újszászi VVSE) 23-25, 21-19, 21-18.

Két forduló után egy elsõ és egy második helyezéssel Herczeg Gábor, Takács Zoltán áll az élen. Itt is a harmadik forduló dönt.

A III. forduló éremtáblázata

Egyesület

arany

ezüst

bronz

összesen

Újszászi VVSE

2

1

3

6

Nagykanizsa ZSE

2

2

-

4

Cserszegtomaj SK

-

1

1

2

Borjád SE

-

-

2

2

Borjád csapata

Jánoshidaiak a megnyitón

Újszásziak a megnyitón

Újszásziak a megnyitón

Cserszegtomaj és Nagykanizsa versenyzõi

Lángosevõ Tóth Gábor

Nõi hármas eredményhirdetés

Férfi hármas eredményhirdetés

Nemzetközi vegyes páros: Michael Kowallik, Dominkó Dóra, Kistorma András játékvezetõ, Szabó Nóra és Sven Henneböhle

Nõi páros eredményhirdetés

Díjátadás

Férfi páros eredményhirdetés

Fotó: ifj. Fehér János