Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Feb. 10 Négy egyesület 84 versenyzője az utánpótlás idénynyitón. Dunaújváros

Négy egyesület 84 versenyzõje az utánpótlás idénynyitón

2024. február 10.

Ágrajzok

Február 10-én Dunaújvárosba utaztak a magyarországi lábtoll-labdázás utánpótlás versenyzõi, ahol csapat és egyéni számokban versenyezhettek. A népesnek ígérkezõ mezõnyt megfázásos megbetegedések tizedelték a versenyt megelõzõ napokban, azonban így is szép számmal érkeztek a játékosok Fejér vármegyébe. Kohán Árpádné, a Dunaújvárosi Lábtoll-labda Sportegyesület vezetõje köszöntötte a versenyzõket és kísérõiket, majd a szövetség elnöke, ifj. Fehér János tartott technikai tájékoztatót.

Csapatban a gyermekeknél a kiváló összhangban játszó újszászi Breszkó Dominik, Kanalas Patrik és Kiss Vendel nyertek, a döntõben dunaújvárosi riválisaikat 11-6, 9-11, 11-7-re legyõzve. A lányoknál szintén újszászi gyõzelem született, Fajkó Norina, Joó Brigitta és Zentay Zoé mindhárom dunaújvárosi ellenfelüket 2-2 játszmában gyõzték le. A serdülõ mezõny ugyan nem volt népes, ellenben igazán tehetséges játékosok alkották. A fiúknál az ifjúsági csapatok között is helyüket megálló Dániel Patrik, Kanalas Renátó és Kanalas Richárd állhattak a dobogó tetejére, míg a lányoknál Agócs Laura, Dániel Petra, Kovács Boglárka és Nagy Leila nyertek. Az ifi csapatok már rutinos, a felnõttek játékszínvonalához közelítõ tudással és koncentrációval játszottak. A fináléban az újszászi Béki Norbert, Kulcsár Zalán és Rab Alexander a cserszegtomaji Bokor Roland, Palotás Dominik és Román Sándor csapatát gyõzték le 15-9, 15-12 arányban.

Egyéniben a legfiatalabbak számára újonc korcsoportban rendeztünk versenyt körmérkõzéses formában, melynek eredményeként Nagy Kornél elsõ, Kanalas Dominik Anirosz második, Kondor Zalán harmadik, Tóth Dominik negyedik, Antal Sándor pedig ötödik helyen végzett. A lányoknál az idõsebb testvéreitõl sokat tanuló Kondor Kitti két játszmában gyõzte le klubtársát, Piskóti Zoét. A gyermek korcsoportban már magasabb létszámmal találkozhattunk. A lányoknál Fajkó Norina a negyeddöntõben, elõdöntõben és döntõben is sorra gyõzte le dunaújvárosi ellenfeleit. Nagy Hanna egy 8-11, 8-11 arányban elvesztett döntõ következtében állhatott a dobogó második fokára, miközben a bronzérmen a dunaújvárosi Nagy Kitti és az újszászi Zentay Zoé osztoztak. A fiúk között is izgalmas meccsek során dõltek el a helyezések. Legeredményesebbnek Kiss Vendel bizonyult (Újszászi VVSE), aki klubtársát, Breszkó Dominikot 11-8, 9-11, 11-9-re gyõzte le a döntõben. A serdülõ lányoknál a tavaly még gyermek korcsoportos Dániel Petra szerzett aranyérmet, miután az elõdöntõben a szederkényi Marczi Maját, a döntõben az újszászi Nagy Leilát gyõzte le. A szintén bajnokesélyes Kovács Boglárkát Leila ejtette ki az elõdöntõben éles szerváival és labdabiztosságával. A fiúknál papírforma szerint Dániel Patrikot várhattuk a dobogó tetejére, azonban meglepetés gyõzelmet aratva a cserszegtomaji Bokor Roland 13-11, 11-8-ra legyõzte õt. A fináléban Kanalas Renátó ellen nem sikerült megismételni a bravúrt, 11-2, 11-9 arányban a technikásabb és rutinosabb újszászi játékos nyert. Az ifjúsági lányoknál Kondor Anett magabiztosan játszott a számára új korosztályban, hiszen tavaly még a serdülõk között léphetett pályára. Két szederkényi játékos ellen küzdött a négy között. Lendvai Dalmát az elõdöntõben 15-3, 15-7-re gyõzte le, a döntõben pedig Troszt Fannit 15-13, 15-9-re. A fiúknál Rab Alexander magabiztosan szerezte meg a gyõzelmet. Csak a döntõben tudtak ellene szettet rabolni, Palotás Dominik ellen 15-7, 11-15, 15-13 arányban nyert. A dobogó harmadik fokára Jónás Károly Krisztián és Kulcsár Zalán állhattak.

Ezennel az utánpótlás és felnõtt mezõny számára is hivatalosan elkezdõdött a 2024-es versenyévad. A szeniorok március 9-én lépnek pályára, elõtte azonban harminc fõs magyar delegáció utazik az olaszországi Sicilian Openre, hogy nemzetközi szinten is bizonyítsunk.

Farkas Lilla