Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. október : Okt.30. A magyar nők eredményesebben szerepeltek, mint a férfiak a 14. German Openen. Hagen

A magyar nõk eredményesebben szerepeltek, mint a férfiak a 14. German Openen

2017. október 30. Hagen (Németország)

Hat év szünet után, október 28-tól 30-ig Hagenban a Käthe-Kollwitz Sporthalle hat pályáján 11 ország közel 170 versenyzõjének részvételével ismét megrendezték a German Opent. A rendezõ, a vendéglátó Európa legrégebbi lábtoll-labda egyesülete, az 1991-ben alakult FFC Hagen volt. A 14. German Openre nagy és erõs mezõny gyûlt össze. Az európaiakon – Ausztria, Finnország, Franciaország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Szlovákia – kívül Ázsiát a világbajnokságon nagyon jól játszó Hongkong, a sportág nagyhatalma, Kína és Tajvan képviselte. Magyarországról nagykanizsai, tápióbicskei, pusztaszeri, szepetneki és újszászi színekben 40-en indultak. A külföldön élõ Kurdi Krisztina és Varga Frida az osztrák Mönchhof, Szabó Nóra a német TV Lipperode csapatát erõsítette.

Az 1999 óta rendszeresen magyar – kisnánai, nagykanizsai és újszászi – gyõzelmekkel záruló férfi csapatversenyben most a hazaiak nyertek. Így visszavágtak a nyári Hungarian Openen elszenvedett vereségekért.  Ehhez volt két jó csapatuk – a Flying Feet Haspe és az FFC Hagen –, kedvezõ sorsolást csináltak maguknak, a magyarokat egymás ellen és általában a hongkongiak ellen játszatták. Így férfi versenyben a magyarok még a legjobb négy közül is kiszorultak. A hazaiak mesterkedését csak a legjobb összeállításban és csúcsformában játszó csapattal lehetett volna megakadályozni. Ilyen magyar egység most nem volt, így meg kellett elégedni a szerényebb helyezésekkel.

A csapatversenyben 46 team indult. 25 férfi, 11 vegyes és 10 nõi csapat lépett pályára.  Az elsõ nap nyolc csoportban rangsoroló mérkõzéseket játszottak a résztvevõk. A második napon a csoporthelyezésektõl függõen kieséses táblán minden helyezést eldöntve folytatódott a játék. A két legjobb magyar csapatot egy csoportba „sorsolták”. A csoportdöntõt a Nagykanizsa ZSE Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre összeállítású gárdája nyerte 15-12, 10-15, 15-7-re nyerte az újszásziak ellen. Nagykanizsa Baranyai Benett, Farkas Balázs, Horváth Gergõ összetételû triója csoport másodikként jutott tovább. A nyolc közé jutásért játszott kanizsai rangadón Takácsék nyertek 18-21, 21-17, 21-17-re és ezután már csak hongkongiakkal játszottak. A volt esély a négy közé jutásukra is. Három játszmában 21-19, 16-21, 21-16-ra vesztettek a Law Jordan Kin Hang, Leung Kwan Ho, Mok Chi Kit teamtõl. Utána kétszer nyertek és legjobb magyarként ötödikek lettek.

A Becskereki Sándor, ifj. Fehér János, Tóth Gábor összeállítású egyes számú újszászi csapat Nagykanizsa mögött négy gyõzelemmel fejezte be a selejtezõt. Az újszásziak nyolc közé jutását az Or Kwan Ho Kevin, Wong Hong Ching, Lee Chi Fung összeállítású hongkongi csapat akadályozta meg. (21-11, 21-15) Az újszásziak a végén a 9. helyért Nagykanizsa Baranyai Benett, Farkas Balázs, Horváth Gergõ összeállítású csapatával mérkõztek. A kanizsaiak nyertek 21-11, 21-17-re.

A Farkas Balázs, Kanalas Renátó, Kökény Zoltán összeállítású újszászi ifjúsági csapat nagyon jól kezdett. Két német, egy-egy magyar és francia, valamint egy hongkongi csapat legyõzésével csoport elsõként várták a folytatást. A fõágon õket is hongkongiak, a késõbbi negyedik helyezett – Cheung Chun Ming Anthony, Ho Sze Ming, Chan Wing Chuen, Kwok Man Fai állította meg. Az újszászi ifisták a végén a 16. helyen végeztek.

A nõi csapatok a férfiakkal együtt versenyeztek. Az abszolút versenyben a legjobb három helyezést elérõ nõi csapatokat díjazták. A nõi gyõztes – sok férfi csapatot legyõzve –, a 14. helyezett Balogh Eszter, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), Bagos Viktória (Királyhelmec Szlovákia), Justine Crapanzaro (Marseille Franciaország) összeállítású nemzetközi team lett. A Hungarian Open gyõzelem után a German Open aranyérmét is begyûjtötték. 2.  Lo Wai Ming, Chan Ning Priscilla, Pang Hoi Ying (Hongkong), 3. Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE).

A magyar csapatok eredményei:

5. Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE), 9. Baranyai Benett, Farkas Balázs, Horváth Gergõ, (Nagykanizsa ZSE)

10. Becskereki Sándor, ifj. Fehér János, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 14. Balogh Eszter, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), Bagos Viktória (Királyhelmec Szlovákia), Justine Crapanzaro (Marseille Franciaország), 16. Farkas Balázs, Kanalas Renátó, Kökény Zoltán (Újszászi VVSE), 21. Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 24. Bábosik Ádám, Berkó Sándor, Csabai Gábor (Újszászi VVSE), 27. Csák Vivien, Dobozi Boglárka, Hornyák Erzsébet, Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE), 29. Ézsiás Fanni, Ézsiás Zsófia, Kovács Evelin (Újszászi VVSE), 31. Árvai Milán, Mezei Gábor, Nagy Máté (Tápióbicske ST), 35. Honti Lívia, Szigedi Barbara, Szigedi Hanna (Tápióbicske ST), 37. Buda Levente (Szepetnek SE), Terecskei Róbert, Túri Adrienn (Pusztaszer PISZE SE), 46. Fehér János, Kovács Brigitta, Szacskó József (Újszászi VVSE)

A harmadik napon a kieséses páros verseny zajlott 70 duó részvételével. A Becskereki Sándor, Tóth Gábor kettõs 1. kiemeltként indult. Elsõ mérkõzésüket nyerték is a Christina Manuello, SorAngi De Pasquale olasz duó ellen. A 16 közé jutásért a hongkongi Law Jordan Kin Hang, Leung Kwan Ho páros következett. Nagy meccsen 21-19, 22-20-ra az ázsiaiak nyertek. Európa legjobbjai nem jutottak a 16 közé. Más ágakon névtelen játékosok sétáltak be a 16 és a 8 közé.  A Farkas Balázs, Kökény Zoltán párosnak kicsit kedvezõbb ága volt. A 32 közé a Xavier Joudiou, Victor Nadot francia párost, a 16 közé a Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina újszászi kettõst verték. A nyolc közé jutásért a kínai Yang Zhichao, Yin Yun-nal játszottak látványos mérkõzést. Az elsõ játszmát 15-10-rõl 22-20-ra vesztették. A második szett is szoros volt. 21-19-re nyertek a kínaiak, akik aztán kikaptak a harmadik helyezett hongkongiaktól. Így Farkasék legjobb újszásziként a 15. helyen zárták a versenyt.

Párosban a legjobb eredmény a Farkas Balázs, Horváth Gergõ nagykanizsai kettõs nevéhez fûzõdik, a 32-be jutásért francia, a 16-ba és 8-ba játszott mérkõzéseken német ellenfeleket ütöttek ki. A négy közé a késõbb gyõztes Philipp Kühne, Torben Nass (Flying Feet Haspe) párostól kaptak ki 21-17, 21-18-ra, így az ötödik helyen zárták a versenyt.

A fárasztó utazás – oda 21 óra, vissza 18 óra buszozás –, a háromnapos versenyzés fáradalmai és a szokottnál szerényebb eredmények ellenére a magyar résztvevõk jól érezték magukat Németországban. Sok új barátot szereztek, akikkel legközelebb 2018. május 18-tól május 21-ig a Párizs belvárosától 15 kilométerre lévõ Eaubonne-ban, a 10. French Openen, 2018. július 21-tõl július 24-ig Újszászon, a 23. Hungarian Openen találkozhatnak.

Mérkõzés táblák

csapat 17-32
csapat 1-16
páros bejátszás
páros eredmények

Fehér János

Útban Hagen felé

Szállás ötven személyre

Technikai értekezlet

Max Duchene és David Zentarra fõszervezõk

Nem a magyaroknak készült a sorsolás

Beköltözés után

Magyarok a megnyitón

David Zentarra, Karsten-Thilo Raab  és Uwe Walter a megnyitón

Magyarok a 14. German Openen

Fehér János a helyi tv-nek nyilatkozott

Pusztaszer - Újszász

Újszász - Hongkong

A legjobb újszászi csapat a hongkongi lányok ellen kezdett

Régi ismerõsök a TV Lipperode csapatában. Sven Henneböle és Henneböle Nóra

Újszász (sárga) Kovács Brigitta, Fehér János, Szacskó József és Buda Levente (Szepetnek) - Mönchhof (piros) Kurdi Krisztina, Martin Holzapfel és Varga Frida

Az újszászi egyes számú nõi csapat: Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina és Farkas Lilla az olaszokkal

Berkó Sándor, Bábosik Ádám ás Csabai Gábor a késõbbi gyõztes Flying Feet Haspe csapatával

Farkas Balázs, Baranyai Benett és Horváth Gergõ az egyik hongkongi csapattal

Kovács Evelin, Ézsiás Fanni és Ézsiás Zsófia is hongkongiakkal játszott

Két nagy létszámú csapat

Az újszászi Farkas Balázs sánca a hongkongiak ellen

Ifj. Fehér János sánca a hongkongiak ellen

Kökény Zoltán, Kanalas Renátó és Farkas Balázs jól játszottak, de nem sikerült nyerniük Hongkong ellen. Az 5-ös játékos 1999-ben indult a Hungarian Openen

Újszászi rangadó

Két 16-ba jutott újszászi csapat: Tóth Gábor, Kökény Martin, Becskereki Sándor, Kanalas Renátó, ifj. Fehér János és Farkas Balázs

Lukács Márton, Takács Endre és Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) a sokadik hongkongi csapattal

Újszászi lányok és tápióbicskei fiúk

A két tápióbicskei csapat

Nagykanizsa nyert

Fotó: Berkó Sándor, Fehér János, ifj. Fehér János, Kanalas Renátó és Kovács Brigitta