Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2008. : szep.27. 8. Páros bajnokság

8. Páros bajnokság

2008. szeptember 27. Újszász

Eredmények ...

Szeptember 27-én az újszászi Városi Tornacsarnok volt a helyszíne a lábtoll-labdázók 8. Páros Országos Bajnokságának. Párosban ez volt az utolsó lehetõség a válogatottba kerülésre, a szerbiai Európa-bajnokságra kijutásra. Férfi párosban a Hartai Attila, Takács Endre páros öt ponttal vezetett az utolsó forduló elõtt. Az õket üldözõ Boros Péter, Nózsi Péter párosnak csak halvány matematikai esélye volt a válogatottságra. Ez az esély azonban már a versenyt megelõzõ héten elszállt, amikor Nózsi Péter focizás közben mûtéttel járó bokaszalag szakadást szenvedett. Neki erre az évre sajnos befejezõdött a versenyzés.

A páros nagykanizsai specialitás. 2000-ben férfi párosban nyert az újszászi ifj. Fehér János, Tóth Gábor duó. Azóta csak nagykanizsaiak szerepelnek a párosok dicsõségtábláján. Ez a nagy sorozat most megszakadt. Mindhárom versenyszámban új bajnokot avattak. A nõi és a vegyes párosban újszásziak, a férfi párosban borjádiak állhattak a dobogó tetején.

A döntõkben Borjád és Újszász versenyzõi mérkõztek. A férfiaknál Herczeg Gábor és Takács Zoltán (Újszászi VVSE) klubtársaik – ifj. Fehér János és Tóth Gábor – legyõzésével (21-14, 24-22) jutottak a fináléba, ahol meglepetésre a címvédõ és ranglistavezetõ Hartai Attilát és Takács Endrét (Nagykanizsa ZSE) könnyedén búcsúztató (21-16, 21-16) borjádi Himmer János és Kleics Dávid volt az ellenfelük. Az elsõ játszmát az újszásziak irányították, és Takács Zoltán látványos és eredményes ollózásaival – ugyan a borjádiak a végén feljöttek – 22-20-ra nyerték az elsõ játszmát. A másodikban a dunántúliak nagyon bekezdtek, és 8-0-ra elhúztak. A vége még így is szoros (21-19) lett. A 21-15-ös harmadik játszmával a borjádiaké lett a bajnoki cím.

A nõi párosban szintén Újszász és Borjád szerepelt a végjátékban. Kapás Ágnes és Varga Rita révén könnyû újszászi gyõzelem születetett (21-9, 21-13). Az ezüstérmesek: Darnai Adrienn és Farkas Martina. A harmadik helyen újszászi párosok – Horváth Martina, Joó Anett és Harsányi Judit, Makai Gréta – osztoztak.

A vegyes párosban Tóth Gábor, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE) és a nagy formában játszó Kleics Dávid, Farkas Martina (Borjád SE) döntõzött. Az elsõ játszmában simán (21-11) nyertek a borjádiak, akik a másodikban 18-15-re vezettek, és már csak három pontra voltak a bajnoki címtõl, amikor Tóth Gábor bravúros megoldásokkal egyenlített, és két jó talpalással 21-19-re fordított. A sírból visszahozott szett után a döntõ játszmában jó játékkal, végig két-három ponttal vezetve nyert az újszászi duó (21-19). Gyõzelmük Európa-bajnoksági részvételt ér. 3. Hartai Attila, Dominkó Dóra (Nagykanizsa ZSE) és Takács Zoltán Makai Gréta (Újszászi VVSE).

5119 Az újszászi utánpótlás a Páros OB megnyitóján

5120 Újszászi felnõtt és ifjúsági játékosok

Nagykanizsa csapata

Az újszászi nõi részleg

Nõi páros eredményhirdetés: 2. Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE), 1. Varga Rita, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE), 3. Joó Anett, Horváth Martina (Újszászi VVSE) és Makai Gréta, Harsányi Judit (Újszászi VVSE)

Férfi páros eredményhirdetés: 2. Herczeg Gábor, Takács Zoltán (Újszászi VVSE) , 1. Kleics Dávid, Himmer János (Borjád SE), 3. Takács Endre, Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE) és Ifj. Fehér János, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

Vegyes páros eredményhirdetés: 2. Kleics Dávid, Farkas Martina (Borjád SE), 1. Tóth Gábor, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE),  3.  Takács Zoltán, Makai Gréta (Újszászi VVSE) és Hartai Attila, Dominkó Dóra (Nagykanizsa ZSE)

Fotó: ifj. Fehér János és Fehér Judit