Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Ápr. 05. Egyedüli európai csapatként a dobogón (3. nap). Hagen

Egyedüli európai csapatként a dobogón (3. nap)

2024. április 6. Hagen

A German Open harmadik napja látványos meccsekkel indult. Elsõ körben a legjobb négy közé jutásért játszottak a játékosok. Vietnam 1 FF Haspe 1 ellen játszott, Nagykanizsa-Újszász Hong Kong China 2 ellen, FFC Hagen Hong Kong China 1 ellen, míg Vietnam 2 Vietnam 3 ellen küzdött. A legjobb négy csapat közé jutottak az alábbiak: Vietnam 1, Nagykanizsa-Újszász, FFC Hagen 1, Vietnam 2.

Nagykanizsa-Újszász csapata Hong Kong China 2 ellen párosban két játszmában szenvedett vereséget. Csapatban összeszedték magukat a fiúk és az elsõ szettet megnyerték. Majd a hongkongiak fordítottak és a második játszma az övék lett, de a magyarok nem hagyták magukat és végül három szettben megnyerték a csapatot. Egyéniben mindkét játszmát sikerült nyerni a magyaroknak, így végül 2-1 lett az állás Rabéknak. Ezzel Nagykanizsa-Újszász csapata bekerült a legjobb négy közé. A döntõbe jutásért Vietnam 1 csapatával néztek szembe. A párost két szettben Vietnam 1 nyerte. A csapatnál azonban fordítottak és szoros mérkõzésen nyertek a magyarok. A lendület kitartott, az egyénit két szettben nyerte Kökény Martin, így Nagykanizsa bekerült a döntõbe.

A másik ágon FFC Hagen 1 játszott Vietnam 2 csapatával, ahol Vietnam nyert, így a magyar csapatnak vele kellett megmérkõzni az elsõ helyért. Vietnam legerõsebb csapata most sem okozott csalódást, látványos ollózásokkal mind a párost, mind a csapatot két szettben nyerték Nagykanizsa-Újszász ellen. Így õk a második helyen végeztek a legeredményesebb magyar csapatként.

A másik ágon FFC Hagen 1 valamint Vietnam 1 mérkõzött meg, amit az ázsiaiak nyertek, ezzel megszerezve a harmadik helyet. Ezzel az egyetlen dobogós helyezést az európaiak közül Nagykanizsa és Újszász vegyes csapata zsebelte be.

Újszász Szaszkó csapata az elsõ meccsét Vietnam 4 ellen játszotta, ahol párosban és csapatban sem sikerült nyerniük. Így a továbbiakban a 13-16. helyért játszhattak. A következõ ellenfelük Párizs csapata volt. A párost nagyon szoros, három szettben sikerült végül a franciáknak megnyerniük. Csapatban azonban sikerült nyerniük a magyaroknak, viszont egyéniben három szettben végül a franciák gyõztek. Így az állás 2-1 lett a franciák javára. Utolsó párharcukat a TG Münster 1 ellen játszották a 15. helyért, ahol párosban a németek nyertek. Csapatban viszont fordítottak a magyarok és három szettben nyertek. Az egyénit pedig már könnyen hozták két játszmában, ezzel a csapat a 15. helyen végzett.

Pusztaszer-Újszász csapata elsõként TG Münster 1 csapatával játszott a záró napon. A párost és a csapatot is hozták a magyarok, így egyénire már sor sem kerülhetett. A következõ ellenfelük Hong Kong China 3 volt. A párost Hong Kong China 3 nyerte és mivel ebben a csapatban van a sérült játékos, így egyénivel folytatták, ahol Hong Kong ismét két szettben gyõzött, így végül Pusztaszer került ki vesztesként a mérkõzésbõl 1-2-re. Utolsó meccsüket Pusztaszer a finnek ellen játszotta. A páros és a csapatot is megnyerve a bajnokság 11. helyén végeztek.

Szederkény csapata az elsõ meccsét FF Haspe 4 ellen játszotta, ahol a lányok két szettben nyerték meg a párost és a csapatot is, így a következõ meccsen Tápióbicske csapatával küzdhettek meg a 25. helyért. Párosban és csapatban is szoros mérkõzéseken Szederkény gyõzött. Így õk zártak a 25. helyen, Tápióbicske pedig 26. lett.

Dobozi Boglárka, Farkas Lilla