Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. április : Ápr.19. Lábtoll-labdázás A Sport Legyen a Tied! országos programsorozatában. Szolnok

Lábtoll-labdázás A Sport Legyen a Tied! országos programsorozatában

2016. április 19. Szolnok

Április 19-én nagy sikerrel zajlott Szolnokon az Emberi Erõforrások Minisztériuma (EMMI) Sportért Felelõs Államtitkárságának támogatásával életre hívott, sportágakat népszerûsítõ programjának Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendezvénye.

A több száz mozogni vágyó kisiskolást az esemény házigazdája, Szabó István alpolgármester köszöntötte a „sportok városában”. A köszöntõt követõen az EMMI Sportért Felelõs Államtitkársága képviseletében Kozmann György helyettes államtitkár szólt a résztvevõkhöz, aki beszédében kiemelte, hogy az idén már második évadában zajló programsorozat kivételes lehetõség arra, hogy a gyerekek minél több sportággal, és az azokat képviselõ helyi egyesületekkel is találkozzanak. Az ilyen rendezvények elõsegíthetik, hogy a mozgás, a sport a gyermekek életének részévé váljon, ezáltal egészséges életet éljenek. Rádics Balázs, a program koordinációjával megbízott Magyar Diáksport Szövetség ügyvezetõ igazgatója pedig a megjelentek köszöntése után egy izgalmas sporteseményre hívta fel a jelenlévõk figyelmét. A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében zajlik az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) Iskolai Mezei Futó Világbajnoksága, amit az érdeklõdõk élõben is követhetnek a szövetség weboldalán (mdsz.hu) április 23-án, szombaton 10 órától.

A szolnoki Széchenyi Gimnázium Tornacsarnokában a program történetében elõször a Magyar Diáksport Szövetség TE IS (Testmozgás az Iskolában) programja is bemutatkozott. Zsíros Imre László, a 144 iskola közül kiválasztott hajdúdorogi Móra Ferenc általános iskola képviseletében büszkén mesélte el, hogy a diáksport önkéntesként tevékenykedõ iskolatársaival közösen kitalált feladatok és programok mennyire illeszkednek az iskola saját rendszeréhez és kultúrájához.

A szolnoki helyszínen kiemelt sportágként az asztalitenisz, közkedveltebb nevén a ping-pong tartott mozgalmas bemutatót, amelyen az ütõfogások mellett, érdekes információkat osztottak meg errõl a sportágról. Az ismertetõt követõen Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke drukkolt a gyerekeknek, akiknek alkalmuk volt Szudi Ádám felnõtt magyar bajnok és kétszeres ifjúsági Európa bajnok asztaliteniszezõvel is összemérni tudásukat. A szolnoki csarnokban 14 sportágban próbálhatták ki a kisiskolások, hogy melyik áll hozzájuk a legközelebb.

A lábtoll-labdázás is meghívást kapott az szolnoki rendezvényre. Fehér János vezetésével az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói: Bolyós József, Csák Vivien, Farkas Balázs, Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet és Kökény Zoltán állták a lelkes gyerekek rohamát, és igyekeztek mindenkinek lehetõséget biztosítani a lábtoll-labdázás kipróbálására.

A Sport Legyen a Tied! program az idén minden megyébe ellátogat, a tervek szerint 20 helyszínen, közel 20 sportággal több tízezer gyermeket mozgat meg. 2016. április 21-én Eger, majd április 26-ánVeszprém következik. A programról bõvebben a www.asportlegyenatied.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklõdõk.

Az újszászi lábtoll-labdázók bemelegítése

A megnyitó díszvendégei

Szabó István, Szolnok Város alpolgármestere

Kozmann György sportért felelõs helyettes államtitkár

Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezetõ igazgatója

I love asztalitenisz!

Asztalitenisz bemutató

Az elsõ lábtoll-labdázók

Játék Hornyák Erzsébet és Bolyós József segítségével

Alpolgármesteri rúgás

Csák Vivien a segítõ

Sikeres rúgás

Bolyós József trükközése

Játék a nagyokkal

Mindenkire sor került

A teljesítésért pecsét járt

Mindenki rúgta

A hálónál

Fehér János, Fehér Valéria, Hornyák Erzsébet, Csák Vivien, Farkas Balázs, Kökény Zoltán, Bolyós József és Veres Pál

Lábtoll-labdázók a szolnoki Kodályból: Bakos Dávid és Szakács Olivér

Egyensúlyozás

Az elsõ rúgások

Csák Vivien is pecsételt

A Sport Legyen a Tied!

Szivárvány játék

Fotó: Fehér János