Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. július : Júl.10. Kezdődik az Európa-bajnokság. Pustków-Osiedle

Kezdõdik az Európa-bajnokság

2014. július 10. Pustków-Osiedle

Július 10-én a lengyelországi Pustków-Osiedle-ben megkezdõdnek a 6. lábtoll-labda Európa-bajnokság küzdelmei. A magyar válogatott július 9-én utazik a verseny helyszínére. 10-én az ünnepélyes megnyitó után a férfi és nõi csapatok mérkõznek. A férfi csapatversenyben az Újszászi VVSE versenyzõi: Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt és Tóth Gábor képviselik Magyarországot. A nõi csapatban a Nagykanizsa Zemplén SE tini lányai: Kunics Réka, Morvai Noémi és Vlasics Dalma mérkõznek. A tapasztalt cserszegtomaji Mile Alexandra segít nekik.

Második nap az egynemû párosok következnek. Férfi párosban a vb bronzérmes Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) duótól várható az Európa-bajnoki cím megszerzése. A nõknél a Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE) kettõsre vár ugyanez a feladat.

A harmadik napon a Tóth Gábor (Újszászi VVSE), Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) vegyes páros mérkõzései következnek.

Az egyénizõk, Tóth Gábor és Mile Alexandra a záró napon mérkõznek.

A csapatot Fehér János fõtitkár vezeti. A férfiak szövetségi kapitánya Orbán Tibor, a nõké Budavölgyi Kálmán. Takács Endre edzõként, Fehér Judit és Heinek Amáta játékvezetõként tart a csapattal.

Férfi csapat: Tóth Gábor, Becskereki Sándor, Herczeg Gábor és Kézér Zsolt (Újszászi VVSE)

Nõi csapat: Morvai Noémi, Kunics Réka, Vlasics Dalma (Nagykanizsa ZSE)

Himmer János (Borjád SE)

Kleics Dávid (Borjád SE)