Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2008. : nov.8. SFE Közgyűlés. Királyhalom

SFE közgyûlés

2008. november 8. Királyhalom

Az Európa-bajnokság ideje alatt Királyhalmon tartotta közgyûlését az Európai Lábtoll-labda Szövetség (SFE). A közgyûlés számos napirendi pontot tárgyalt. A tagországok képviselõi beszámoltak az országukban folyó munkáról, eredményeikrõl, a fejlõdést lassító vagy akadályozó tényezõkrõl.

Javaslat érkezett a szövetség nevének megváltoztatására. A zavaró, a badmintonra utaló shuttlecock (tollaslabda) szó helyett a shuttlekick (tollrúgás) szó legyen a szövetség nevében. A küldöttek a változtatási javaslattal egyetértettek, de a változtatást csak a világszövetséggel egyetértésen és egy idõben kívánják végrehajtani.

A közgyûlés új tagokat vett fel a szövetség soraiba. Az új tagországok: Anglia, Ausztria, Bulgária, Lengyelország és Olaszország.

A 2003-ban, az SFE alakuló ülésén megválasztott elnökség mandátuma lejárt. A választáson a régi elnökségi tagok és tisztségviselõk többsége megõrizte mandátumát.

·          Elnök: Peter von Rüden (Németország)

·          Alelnök: Fehér János (Magyarország)

·          Fõtitkár: Barbara von Rüden (Németország)

·          Számvizsgáló: Dobák Róbert (Szerbia)

Elnökségi tagok:

·          Francois Grignard (Franciaország)

·          Jordan Stavridis (Greece)

·          Ifj. Fehér János (Magyarország)

·          Pekka Marjamäki (Finnország)

A közgyûlés a visszavonult alapító tagok – Michael Nölle (Németország), Takács Tamás (Magyarország) és Guillaume Destot (Franciaország) – munkáját emlékplakettel köszönte meg.

A közgyûlés döntött a következõ Európa-bajnokságok helyszíneirõl. 2010-ben Franciaország Marseilleben, 2012 Szlovákia Királyhelmecen rendezi az EB-t.

SFE közgyûlés Királyhalmon

A közgyûlés magyar, finn, szlovák, francia és lengyel résztvevõi

Fehér János (Magyarország), Tóth Tibor és Dobák Róbert (Szerbia)

A közgyûlés résztvevõi

Az Európai Lábtoll-labda Szövetség vezetõi: Peter von Rüden elnök és Fehér János alelnök

Fotó: Fehér Judit