Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Hungarian Open : Aug.15. Egyéni és showműsor. Újszász

Egyéni és showmûsor

2011. augusztus 15.

A reggelig tartó Kasza-diszkó ellenére több mint hetvenen vettek részt a szolnoki strandoláson, és áztatták magukat a kellemes meleg vízben. A strand után egy kis Szolnokkal való ismerkedés keretében a nemzetközi társaság átsétált a Tiszavirág-hídon.

Az egyéni verseny délután három órakor kezdõdött. A Hungarian Openek történetében ilyen sokan még nem egyéniztek. A férfiaknál 150-en a nõknél 62-en neveztek. Különösen a férfi létszám adott nehéz feladatot a verseny rendezõinek. A férfiak este 23 óráigg játszottak. Míg a tornacsarnokban a férfi mérkõzések zajlottak, a mûvelõdési házban megkezdõdött a showmûsor. Az elsõ szám a Nosza mami huszárok lendületes bevonulása és parádézása volt. A huszárok után Barta Petra és Gyõrfi Barbara  botgyakorlata következett. A csinos lányok a szûk és alacsony helyen is ördöngõsen forgatták, dobálták botjaikat. Utánuk a Senorák Boney M zenére arattak nagy sikert. Laskiné Spingár Éva (Szepetnek) és Tóth István (Újszász) humoros playback négykezessel szórakoztatták a közönséget. Németh Balázs (Cserszegtomaj) gitárkísérettel két dalt adott elõ. A második a közönség nagy örömére az Újszász dala volt. Tóth Gergõ (Újszász) most nem gitárosként, hanem énekesként szerepelt. Két népszerû slágert énekelt. A verseny újoncai, a tápióbicskeiek a mûsorban is felléptek. Prokkain Bettina és Prokkain Lilla a Für Eliset játszották négykezes változatban. Varga Frida (Újszász) nehéz elemekbõl álló látványos balettjével színesítette a programot. Francois Grignard (Franciaország) és a verseny kék pólójából kendõt kötõ fiú tánckar tagjai vastapsot kaptak. A Billy Robson vezetésével Beatles parókában és ruhában színre lépõ angolok fergeteges hangulatot teremtettek. Természetesen elénekelték a Yesterdayt és YMCA dalt is. Nikosz Ntaioglou (Görögország) kungfu gyakorlatával, ugrásaival és szaltóival kápráztatta el a nézõket. Bagos Viktória (Királyhelmec) szép hangja, átéléssel elõadott dala mindenki számára emlékezetes marad, akárcsak Michael Nölle (Németország) virtuóz gitárjátéka. A Flying Feet Haspe kórusa azt énekelte „Federfussball is the best”. A lábtoll-labda a legjobb. És ebben mindenki egyetértett. Az utolsó szám a vajdasági királyhalmiaké volt, amelyben Szalma Imre nyári mikulásként, Szarapka Rudolf pedig tv-maciként szerepelt. A királyhalmiak a színpadról lejõve az egész termet megtáncoltatták. Az est kólóval zárult.

A napnak azonban még nem volt vége. Sándor Nóra éjszakai zumbára hívta a vállalkozó kedvûeket, a Szász Vendégházban pedig alkalmi koncertet adott a „consetti Beatles”. Az örömzenéléshez többen csatlakoztak.

Nosza mami huszárok

Barta Petra és Gyõrfy Barbara

Senorák

Tóth István (Újszász) és Laskiné Spingár Éva (Szepetnek)

Németh Balázs (Cserszegtomaj)

Tóth Gergõ (Újszász)

Prokkain Bettia és Prokkain Lilla (Tápióbicske)

Varga Frida (Újszász)

Francois Grignard és a tánckar (Franciaország)

A consetti Beatles (Anglia)

Nikosz Ntaioglou (Görögország)

Bagos Viktória (Királyhelmec)

Michael Nölle (Németország)

A Flying Feet Haspe kórusa (Németország)

A nyári mikulás és a tv maci (Királyhalom)

Össztánc

Sándor Nóra vezetésével kezdõdik a zumba

Zumbázó lábtoll-labdázók

Fotó: Fehér Judit