Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2007. : feb.19. A Budavölgyi család

Cikk a Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciáról

2007. Február 19. Sepsiszentgyörgy (Románia)

Február 19-én a Háromszék címû sepsiszentgyörgyi napilapban Áros Károly tollából beszámoló jelent meg a február 16-án Nagykanizsán rendezett Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciáról, amelynek levezetõ elnöke Budavölgyi Kálmán volt.

A beszámoló két részbõl áll. Az elsõ részben a konferencia eseményeirõl, a másodikban a Budavölgyi családról ír a szerzõ.

"Este a Budavölgyi család vendégei voltunk. Mindenrõl bõven akadt mondanivalónk, és mondtunk is annak rendje s módja szerint, míg a két Budavölgyi gyerek szóba nem jött. Kiderült ugyanis, hogy Veronika a lábtoll-labda huszonkétszeres magyar, hétszeres Európa-bajnoka és négyszeres világbajnoki bronzérmese, öccse, Bálint pedig korát meghazudtolva igazi sokoldalú (all round) versenyzõ, aki túl a lábtoll-labdán, atlétikában, karatéban, fociban és sakkban is "otthon" van. S hogy meggyõzzenek igazukról, megmutatták trófeagyûjteményüket. Háromszáznál is több érem, serleg - egyik szebb a másiknál - sorakozik a szoba négy falát díszítõ vitrinekben. S ez még csak a kezdet. Hiszen amikor Bálint is egészen belelendül, a szomszéd lakást is ki kell bérelniük a trófeák méltó elhelyezésére. Nem tudom, hogy csinálják, de hogy jól csinálják, az biztos, hiszen mindketten remek tanulók is. És még valami, a lábtoll-labda másokat is megnyerni akaró hívei, hiszen valamennyiünket megajándékoztak egy-egy játékszerrel, hogy útban hazafelé legyen mivel felfrissítsük elcsigázott izmainkat."

A Budavölgyi család