Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. Október : Okt.7. Lábtoll-labda bemutató a túrkevei Diáknapon. Túrkeve

Lábtoll-labda bemutató a túrkevei Diáknapon

2010. október 7. Túrkeve

Október 7-én a túrkevei Ványai Ambrus Gimnázium, Informatikai és Közlekedésgépészeti Szakközépiskola Diáknapot tartott. Az egész napos rendezvény délelõttjén különféle sportágakban – kispályás labdarúgás, asztalitenisz, kerékpáros, motoros és autós ügyességi versenyekben, váltóversenyekben és areobikban – vetélkedett az ifjúság. A jó hangulatot a paprikás krumpli fõzõ verseny biztosította. Délután a gólyaavatóval, este pedig musical elõadással és diszkóval folytatódott a program.

A Túrkevén tanuló Kaizer Ákos szervezésében a sportprogramban Fehér János vezetésével az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói – Farkas Martin, Herczeg Gábor, Molnár Kristóf, Oszlányi Mercédesz, Szûcs Gergely – is részt vettek.

A lábtoll-labdázásra a sportaerobikban hatszoros világbajnok és kétszeres Európa-bajnok Katus Attila aerobik órája után került sor, amelyen a lábtoll-labdázók közül Oszlányi Mercédesz és Szûcs Gergely vett részt. A fárasztó óra után a lábtoll-labdázók Katus Attilával is megismertették a számára eddig ismeretlen játékot.

A zsúfolt program ellenére sokakat érdekelt a lábtoll-labdázás. A különféle rúgások és labdaérintések, majd a hálós játék bemutatása után közös játékra került sor, amelyben a túrkevei iskola diákjai és tanárai nagy kedvvel vettek részt.

Erõgyûjtés a vonaton

Kispályás játék a mezõtúri buszpályudvaron

Oszlányi Mercédesz és Katus Attila aerobik világbajnok

Egy kis lábtoll-labdázás a világbajnokkal

Aerobikozó lábtoll-labdázók

Bemelegítés a lábtoll-labdához

Rúgás sarokkal

Beszélgetés a lábtoll-labdáról

Herczeg Gábor, Katus Attila és Szûcs Gergely

Körjáték

A túrkeveieknek is tetszett a lábtoll-labdázás

Herczeg Gábor bemutatója

Szûcs Gergely és Herczeg Gábor

Molnár Kristóf és Oszlányi Mercédesz

Molnár Kristóf, Farkas Martin és Oszlányi Mercédesz

Egész jól megy

Az iskola tanárai is rúgták

Kazier Ákos

Farkas Martin, Oszlányi Mercédesz, Molnár Kristóf, Szûcs Gergely, Kaizer Ákos és Herczeg Gábor

Fotó: Fehér János