Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Május : Máj.27. VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó. Budapest

VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó

2011. május 27-28. Budapest

Május 27-én 9 órakor megnyitotta kapuit a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó. A Merkapt Maraton Sportközpontban közel 100 kipróbálható sportág várta az érdeklõdõket, és bár a pénteki verõfényes napsütés után szombaton a már hagyományosnak mondható esõ is megérkezett, ennek ellenére ismét hatalmas sikert aratott a rendezvény. A pénteki napon az elõre bejelentkezett, pedagógus kísérettel érkezõ óvodás és iskolás csoportoké volt a terep. Az oktatási intézmények kihasználták a remek idõjárást, és több mint 5000 fõvel látogattak ki a helyszínre, ami 14 órától már a nagyközönség elõtt is nyitva állt, így a sportági képviselõkkel együtt az elsõ nap összesen 7380  látogatója volt a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztónak! A gyermekek a kapunyitás után szinte azonnal elárasztották a sportági helyszíneket, nem kis feladatot adva a kitelepült, több mint 90 sportág edzõinek, egyesületi képviselõinek. A tikkasztó melegben a vizes sportágak népszerûsége az egekbe szökött, de a többi mozgásformát is lelkesen keresték fel a látogatók. Debrecen és Zalaegerszeg után Budapesten is nagy sikerrel debütált a versenybob, a szintén elõször megjelenõ wakeboard pálya is sok érdeklõdõt vonzott, a nagy meleg ellenére pedig a küzdõsportokat is rengetegen próbálták ki. A nap folyamán színpadi fellépések is színesítették a programot, ahol a salsa bemutató aratta az egyik legnagyobb sikert.

A szombaton már változékony idõjárás mellett folyatódott a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó, mely folyamatosan várta a családokat, a nagyközönséget. Május 28-án a többször eleredõ esõ ellenére is több mint 7700-an látogattak ki a rendezvényre, amely a két nap során több mint 15 000 résztvevõt vonzott.

A lábtoll-labdázást (és a szepatakázást) mindkét napon az Újszászi VVSE versenyzõi képviselték. Pénteken Ágotai Olivér, Bakó Zsolt, Bábosik Ádám, Fehér János, Kurdi Gábor, Molnár Kristóf és Ráski Lajos voltak a csapat tagjai. A kedvezõ helyen lévõ pályán folyamatosan szállt a labda. Mindig volt érdeklõdõ.  A színpadi bemutatón Kurdi Gábor és Ráski Lajos három önként jelentkezõ tanításával mutatta be az alaprúgásokat és a labdaérintéseket.

A második napon a családok lassabban haladtak, mint az elsõ napon az iskolások. Minden sportágra több idõt fordítottak. A lábtoll-labda is sokaknak tetszett. Volt idõszak, amikor egyszerre 18 labda is használatban volt. Játszottak az apukák, az anyukák, játszottak a gyerekek. A szakadó esõ kétszer is megszakította a játékot, de amint kisütött a nap, folytatódott a lábtoll-labdázás.

Szombaton Fehér János vezetésével Bábosik Ferenc, Farkas Martin, Gulyás Adrienn, Kanálos József, Kanálos Júlió, Kanálos Róbert, Kézér Zsolt, Tóth Gergõ és Tóth István népszerûsítette a lábtoll-labdázást. Jól sikerült a színpadi bemutató Gulyás Adrienn, Kézér Zsolt és Tóth Gergõ kivitelezésében. A színpadi szereplést Siklós Erik rádióriporter kommentálta.

A második napon a résztvevõk pontgyûjtõ lapot kaptak, amelybe a sportágak teljesítését igazoló matricákat kaptak. A betelt pontgyûjtõ füzetekért ajándék járt, és a sorsoláson is lehetett nyerni vele. A lábtoll-labdázók közül Farkas Martin, Gulyás Adrienn, Kanálos Róbert és Tóth Gergõ volt legaktívabb a más sportágak kipróbálásában.

Kezdõdik a Nagy Sportágválasztó

Bakó Zsolt és Ágotai Olivér

Bemelegít a csapat

Az elsõ érdeklõdõ

Ráski Lajos és Kurdi Gábor

Kurdi Gábor és Ráski Lajos a színpadon

A lelkes tanítványok

Színpadi bemutató

Egy kis szepatakázás

Nagy volt az érdeklõdés

Nagy Sportágválasztó

Megérkezett az XXL-es pizza

Az elsõ nap résztvevõi: Ráski Lajos, Kurdi Gábor, Molnár Kristóf, Ágotai Olivér, Bábosik Ádám, Bakó Zsolt és Fehér János

Kezdõdik a második nap

Kézér Zsolt és Tóth Gergõ

Farkas Martin

Kanálos Róbert

Érdeklõdõk

Tóth Gergõ, Gulyás Adrienn, Kézér Zsolt és Siklós Erik rádióriporter a színpadon

Lábtoll-labdázás a kivetítõn

Színpadi bemutató

Fiatal próbálkozók

Idõsebbek a pályán

A sapkások játszanak

Az anyukák is pályára léptek

Szepataka bemutató

Ez egy jó játék!

Szakad az esõ

Ázik a pálya

A sátorban

Játék az esõben

Esõ után

Újra süt a nap

Kanálos Róbert és Farkas Martin azt ajándék sapkákban

Baranta játékos

Újra nagyüzem

Gyûlnek a pontok

Baranta vívás

Egy ifjú versenyzõ

Gulyás Adrienn jégkorongozik

Tóth Gergõ ütése

Mini curling

Kézér Zsolt, Tóth Gergõ, Gulyás Adrienn, Tóth István, Kanálos József, Fehér János, Farkas Martin, Kanálos Róbert, Kanálos Júlió és Bábosik Ferenc

Fotó: Fehér János és Kézér Béla