Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. július : Júl.11. 6. Lábtoll-labda EB első nap. Pustkow-Osiedle

6. Lábtoll-labda EB elsõ nap

2014. július 11. Pustkow-Osiedle

A lengyelországi Pustkow-Osiedle-ben rendezik a 6. Lábtoll-labda Európa-bajnokságot. Az elsõ nap a férfi és nõi csapatok mérkõztek. Két aranyéremmel kezdtek a magyarok. A nõknél a nagykanizsai tinik: Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma és a cserszegtomaji Mile Alexandra izgalmas mérkõzésen nyert a Szlovákiát képviselõ királyhelmeciek – Bagos Viktória, Muszka Beatrica, Pribula Éva ellen. 3. Lengyelország.

A férfiaknál az Újszászi VVSE játékosai, Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor képviselték Magyarországot. A selejtezõben Finnországot, Franciaországot és Lengyelországot gyõzték le. Az elõdöntõben Szlovákiát verték 2-0-ra. A döntõben Németország volt az ellenfél. Az elsõ játszma megnyerése után a másodikban a németek ragadták magukhoz a kezdeményezést. 20-18-nál játszmalabdájuk is volt. Ezt sikerült hárítani és 23-21-re a gyõzelmet is megszerezni.