Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. december : Nov. 27. A lábtoll-labdázás népszerűsítése Dunaújvárosban. Dunaújváros

A lábtoll-labdázás népszerûsítése Dunaújvárosban

2017. november 27. Dunaújváros

2017. november 27-én a dunaújvárosi Gárdonyi iskola lábtollazói a város egyik középiskolájában – a Dunaújvárosi SC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziumában – mutatták be sportágukat.

Pár mondatos ismertetõ után a fõszerep a játéké volt. Dekázó rúgásokat és csapatjátékot is láthattak a nagyobbak, akik ezután ki is próbálták a lábtollazást. Ki félszegen, ki bátrabban, de jókedvvel és aktívan játszottak velünk együtt. Volt, aki egyénileg próbálkozott a levegõben tartani a labdát, mások párban passzolgatással ügyeskedtek. A bátrabbak néhány gyakorló rúgást követõen csapatjátékra szervezõdtek.

Köszönettel tartozunk az intézmény testnevelõ tanárának, Nagyné Antal Máriának, aki megkeresésünkre segítõkészen, érdeklõdve állt hozzá a lehetõséghez, hogy tanítványaik kipróbálhassanak egy Fejér megyében alig ismert sportágat.

Mindezzel azt szeretnénk elérni, hogy a lábtollazás városunkban is ismertebbé váljon. Szeretnénk kilátogatni más középiskolákba is. Biztató, hogy máris van érdeklõdõ gimnázium.

Lábtollazóink, akik részt vettek a bemutató foglalkozáson:

Bozár János Rajmond, Kattári Dávid, Oláh Noémi, Pottondi Szabolcs, Rupa Roland, Szöllõsi Vanessza, Tokodi Dániel, valamint Vadas Viktor, aki egykori gárdonyisként látogat vissza edzéseinkre, s jelenleg a Rudas tanulója.

Kohán Árpádné