Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2022. : Ápr. 23. Tavaszköszöntő Kupa. Újszász

Tavaszköszöntõ Kupa

2022. április 23. Újszász

Tíz férfi és hét nõi csapat vett részt április 23-án az Újszászon rendezett Tavaszköszöntõ Kupán, amelyen korábban csapat, páros és egyéni versenyszámokban mérkõzhettek a hosszú versenyeket kedvelõ lábtoll-labdázók. A verseny kicsit átalakult. A hármas, a páros és az egyéni játék megmaradt, de a teniszezõk Davis Kupa rendszeréhez hasonlóan zajlottak az összecsapások. Volt már korábban is ilyen próbálkozás. A French Opent pedig rendszeresen így játsszák. A DC rendszerben rendezett párharcok három nyert mérkõzésig tartottak. A mérkõzések sorrendje hármas, páros, egyéni, páros és egyéni volt. Amint valamelyik csapat a három gyõzelmet elérte (3-0 vagy 3-1), a hátralévõ meccse(ke)t már nem kellett lejátszania. A csapatok összeállításánál volt két kötöttség. Egy összecsapáson egy játékos csak egy egyéni mérkõzést játszhatott, és a második párosok összeállításán is változtatni kellett. Ez izgalmas taktikázási lehetõséget biztosított a csapatok összeállításánál.

A férfiak két ötös, a nõk egy hármas és egy négyes csoportban selejtezõket játszottak és a csoport helyezéstõl függõen küzdöttek a döntõbe  jutásért és a  helyezésekért.

A férfiak versenyét a Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Takács Zoltán, Tóth Gábor összeállítású újszászi négyes nyerte. Mindenkit 3-0-ra vertek. Mindössze két játszmát veszítettek. A Pusztaszer elleni döntõben a hármast 15-4, 15-11-re nyerték.  Párosban Herczeg Gábor és Tóth Gábor 15-8, 15-10-re gyõzött a Fehér Zsolt, Simon Márk kettõs ellen. A harmadik gyõzelmet Tóth Gábor Németh Mátyás ellen aratta (15-7, 15-11). Herczeg Gáborék gyors, félórás összecsapásokon nyertek. Nem mindenki játszott rövid mecceket. Volt több közel két órás párharc is, amelyen mind az öt mérkõzést le kellett játszani.

A nõknél az Ézsiás Fanni, Ézsiás Lotti, Farkas Lilla, Kovács Evelin összeállítású újszászi csapat 3-0-ás eredményekkel jutott a döntõbe. A másik ágról a Cserszegtomajt 3-1-re legyõzõ Kiss Bettina, Németh Barbara, Szabó Luca, Szabó Mónika összeállítású Pusztaszer jutott a fináléba. A férfiakénál jóval hosszabb ideig tartó döntõt 3-1-re a hazaiak nyerték. A hármasban Újszász nyert 15-10, 15-7-re. Párosban Ézsiás Fanni, Farkas Lilla – Németh Barbara, Szabó Luca 18-16, 15-13. Az egyéniben szépített Pusztaszer. Németh Barbara – Farkas Lilla 15-11, 11-15, 16-14. A második párosban Farkas Lilláék harmadik gyõzelmükkel megszerezték az elsõ helyet. Farkas Lilla, Kovács Evelin – Kiss Bettina, Németh Barbara 15-12, 15-4.

Eredmények

Férfi csapat(10):  1. Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Takács Zoltán, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Balogh Márton, Fehér Zsolt, Németh Mátyás, Simon Márk (Pusztaszer PISZE SE), döntõ: 3-0, 3. Bábosik Ádám, Csabai Gábor, Galambos László, Rab Alexander, Németh Márk (Újszászi VVSE)

Nõi csapat (7): 1. Ézsiás Fanni, Ézsiás Lotti, Farkas Lilla, Kovács Evelin (Újszászi VVSE), 2. Kiss Bettina, Németh Barbara, Szabó Luca, Szabó Mónika (Pusztaszer PISZE SE), döntõ: 3-1, 3. Berezvai Barbara, Gyalog Csenge, Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK)

Részletes eredmények

Régi vitézek: Kökény Zoltán. Kanalas Renátó és Farkas Balázs (Újszászi VVSE)

Az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói

A kép bal szélén a pusztaszeri lányok

A kép jobb szélén a Cserszegtomaji SK csapata

Tavaszköszöntõ Kupa 2022

Ifj. Fehér János, a versenybíróság elnöke ismertette a szabályokat

Csapatjáték 1.

Csapatjáték 2.

Csapatjáték 3.

Csapatjáték 4.

Takács Zoltán, Kézér Zsolt - Tóth Roland, ifj. Fehér János páros mérkõzés

Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE)

Diós Letícia (Újszászi VVSE) lábtoll-labdázással ünnepelte 19. születésnapját

Rab Alexander (Újszászi VVSE) - Palotás Dominik (Cserszegtomaji SK) egyéni mérkõzése

Újszászi VVSE - Cserszegtomaji SK mérkõzés a harmadik helyért

Férfi csapat: 2. Pusztaszer PISZE SE, 1. Újszászi VVSE, 3. Újszászi VVSE

Nõi csapat: 2. Pusztaszer PISZE SE, 1. Újszászi VVSE, 3. Cserszegtomaji SK

Fotó: Berkó Sándor, Fehér János és ifj. Fehér János