Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. május : máj.30. 4. Mobil Autókölcsönző Kupa. Nagykanizsa

Mobil Autókölcsönzõ Kupa

2009. május 30. Nagykanizsa

Öt egyesület hatvannyolc versenyzõje indult május 30-án Nagykanizsán a Mobil Autókölcsönzõ Kupán, a VB válogató és ranglistaverseny ötödik fordulójában. Egyetemi és nyelvvizsgák, valamint iskolai kirándulások miatt foghíjas mezõnyben egyéniben és párosban mérkõztek a versenyzõk. A legkiélezettebb verseny a nõi párosban volt. Itt még négy duónak volt esélye a válogatottságra. A rajtnál azonban csak két esélyes jelent meg. A cserszegtomaji Mile Alexandra, Széles Kitti és az újszászi Kapás Ágnes, Varga Rita párosok nem neveztek. A döntõbe játszma veszteség nélkül jutott a ranglistavezetõ Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE) és a ranglista harmadik Prukker-Gozdán Ágota, Végh Dóra (Nagykanizsa ZSE) páros. A döntõnek nem kisebb tétje volt, mint a VB válogatottság. A gyõztes indulhat a világbajnokságon, amelyet Vietnam helyett Kína rendez az év második felében. A fináléban a borjádiak kezdtek jobban, és 21-18-ra nyerték az elsõ játszmát. A másodikban magukra találtak a kanizsaiak, és 21-13-mal egyenlítettek. A döntõ szettben Prukker-Gozdán Ágota ellenállhatatlan volt, és 21-5-ös gyõzelemmel a kanizsaiak nyerték meg a versenyt, és két ranglista elsõ és egy negyedik helyezéssel a válogatót is a borjádiak elõtt, akik egy elsõ, egy második és egy harmadik helyezést értek el a válogatókon. A harmadik helyért Ézsiás Kitti, Gazdag Viktória (Újszászi VVSE) és Eperjessy Zsófia, Joó Anett (Újszászi VVSE) 18-20, 15-13, 15-5.

A nõi egyéniben Prukker-Gozdán Ágota magabiztos játékkal harmadik gyõzelmével biztosította helyét a válogatottban. Döntõ: Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE) – Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK) 21-9, 21-11. 3. Joó Anett (Újszászi VVSE) és Farkas Martina (Borjád SE).

A Mobil Kupa elõtt férfi párosban Herczeg Gábor, Takács Zoltán (Újszászi VVSE) vezette a ranglistát. Az elõzetes számolások szerint válogatottságukhoz már egy negyedik helyezés is elegendõ volt. Végül harmadikok lettek. Az elõdöntõ harmadik játszmájában 17-14-es vezetésrõl vesztettek Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) ellen. A döntõben Csizmadia Tamás, Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE) – Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) 21-11, 25-23. A harmadik helyért Herczeg Gábor, Takács Zoltán (Újszászi VVSE) – ifj. Fehér János, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) 18-16, 12-15, 15-10.

A válogató verseny végeredménye: 1. Herczeg Gábor, Takács Zoltán 45 pont, 2. ifj. Fehér János, Tóth Gábor 38, 3. Himmer János, Kleics Dávid 35 pont, 4. Csizmadia Tamás, Hartai Attila 34 pont.

A férfi egyénit negyven induló közül Hartai Attila nyerte. A döntõben Tóth Gábort (Újszászi VVSE) gyõzte le 17-21, 21-17, 21-18-ra. 3. Kleics Dávid (Borjád SE) és Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE). A VB résztvevõ három pont elõnnyel Tóth Gábor.

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

összesen

Nagykanizsa ZSE

4

-

1

5

Borjád SE

-

2

2

4

Újszászi VVSE

-

1

5

6

Cserszegtomaj SK

-

1

-

1

A Szepetnek SE versenyzõi

Budavölgyi Kálmán

Nagykanizsa ZSE

Az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói

A Borjád SE versenyzõi

Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK)

Részlet a nõi páros döntõbõl

Farkas Martina talpal

Nõi egyéni: 3. Joó Anett (Újszászi VVSE) és Farkas Martina (Borjád SE), 1. Prukker-Gozdán Ágota (Nagykanizsa ZSE), 2. Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK)

Nõi páros: 4. Eperjessy Zsófia, Joó Anett (Újszászi VVSE), 3. Gazdag Viktória, Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE), 1, Prukker-Gozdán Ágota, Végh Dóra (Nagykanizsa), 2. Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE)

Férfi páros: 2. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE), 1. Hartai Attila, Csizmadia Tamás (Nagykanizsa ZSE), 3. Takács Zoltán, Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 4. Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

Férfi egyéni: 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 1. Hartai Attila (Nagykanizsa ZSE), 3. Kleics Dávid ( Borjád SE)

Fotó: Fehér János