Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Már. 25. Nyolc újszászi és két dunaújvárosi érem Nyárlőrincen. Nyárlőrinc

Nyolc újszászi és két dunaújvárosi érem Nyárlõrincen

2023. március 25. Nyárlõrinc

Március 25-én a Bács-Kiskun megyei Nyárlõrincen jártunk országos utánpótlás versenyen. Mind az újonc, mind a gyermek és serdülõ korcsoportos lábtoll-labdázók lelkesen küzdöttek a jó eredményekért. A Dunaújvárosi LSE, a Nyárlõrinci LSC és az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztályának versenyzõi vettek részt az eseményen. Sajnálatos okokból, elnökünk, Fehér János már nem tudott részt venni az eseményen. Tiszteletére egy perces néma csenddel adóztunk, majd egységes fekete színû pólókban versenyeztek a gyerekek.

A versenyen kitartó, összeszedett játékkal, hittel és akarattal játszott mindenki, hiszen volt kiért bizonyítani. Nem maradtak el a sikerek és a papírformától eltérõen alakuló eredmények sem. A gyermek korcsoportos csapatok versenyében a fiúk nyolc csapata két csoportos körmérkõzéseket majd fõtáblás versenylebonyolításban játszottak. Érdekesség, hogy a dobogón csak újszászi csapatok álltak, a dunaújvárosi és a három nyárlõrinci egységet maguk mögé utasítva. A Dániel Patrik, Kanalas Richárd, Oláh Olivér összeállítású egység játszmaveszteség nélkül nyerte meg a versenyszámot. A döntõben Horváth Levente, Kiss Vendel és Rézmûves Alex csapatát gyõzték le (12-10, 11-3). A lányoknál is újszászi gyõzelem született. A már rutinos Dániel Petra két együttmûködõ és szorgalmas társával- Debrei Alexandrával és Zentay Zoéval együtt gyõzték le a négy csapatos körmérkõzések során ellenfeleiket játszmaveszteség nélkül.

A serdülõknél négy fiú csapat körmérkõzése során Kanálos Péter, Sörös László és Tóth Ákos egysége volt a legeredményesebb, akiknek sikerült mindhárom ellenfelüket két játszmában legyõzni. A lányoknál Agócs Laura, Kovács Boglárka, Nagy Leila és Oláh Barbara összeszedett és fegyelmezett játékkal gyõzték le ellenfeleiket és állhattak a dobogó legfelsõ fokára.

Egyéniben a 2012-ben vagy késõbb született ifjú lábtoll-labdázók újonc korcsoportban mérhették össze a kitartásukat, labdabiztosságukat és versenyszellemüket. A lányoknál a dunaújvárosi Nagy Kitti bizonyult a legjobbnak. A döntõben az újszászi Zentay Zoét 11-7, 11-3-ra legyõzve. A fiúknál a labdabiztos, éles szervákat rúgó Breszkó Dominik a döntõben nyárlõrinci ellenfelét, Falusi-Tóth Gergelyt gyõzte le 12-10, 11-6-ra. A gyermek korcsoportos lányoknál Dániel Petra magabiztosan nyerte meg a versenyt. A fináléban a dunaújvárosi Nagy Hanna ellen 11-2, 11-3-ra gyõzedelmeskedve.  A fiúknál Oláh Olivér a pontosan helyezett labdáival 11-5, 11-5-re gyõzte le klubtársát, Rézmûves Alexet a döntõben. A serdülõ mezõnyben izgalmas és fordulatos mérkõzéseket és hatalmas küzdést láttunk. A fiúknál dunaújvárosi gyõzelem született. Rabi Marcell a döntõben 11-9, 7-11, 11-6-ra gyõzte le az újszászi Tóth Ákost. A lányoknál meglepetésgyõzelem született. Az újszászi Kovács Boglárka erõs, látványos talpalásaival és karatés múltjából szerzett oldalra rúgásaival húzta le élesen a labdákat a dunaújvárosi Kondor Anett térfelére. Az elsõ szett izgalmai után a második és harmadik szettben már magabiztosan és eredményesen rúgta a labdát, ezzel a 9-11, 11-6, 11-5-ös gyõzelmét megszerezve.

Az utánpótlás számára tovább folytatódnak a héten a megmérettetések. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei diákolimpián az V-VI. korcsoportosok március 30-án, csütörtökön mérik össze tudásukat, miközben ugyanezen a napon a Zala vármegyei Cserszegtomajon a II-IV. korcsoportosok számára rendezünk megyei diákolimpiát.

Farkas Lilla