Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. szeptember : Szept. 28. Lábtoll Cegléden. Cegléd

Lábtoll Cegléden

2018. szeptember 28. Cegléd

Szeptember 28-án Cegléden lábtoll-labdáztak az újszásziak  – Farkas Levente, Fehér János, Kanalas Márió, Kanalas Renátó, Kenyeres Krisztián, Kökény Zoltán, Szaszkó Dorka, Vidák Armand – a Török János Mezõgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolában az  Európai Sporthét  városi rendezvénye és az iskola hagyományos  ütõs sportágak napja keretében. Az újszásziak bemutatásakor a sportnap szervezõje, Orosz Tamás testnevelõ tanár az ütõs sportágak rokonaként mutatta be a lábtoll-labdát. Valóban van rokonság. A lábtoll-labdázók mindig magukkal viszik a széles fejû ütõjüket (cipõjüket).

A ceglédi diákok körbeülték a pályát, amelyen Kanalas Renátó profi módon mutatta be a rúgásokat és a labdaérintéseket. Utána Kökény Zoltánnal párban bûvészkedtek. Nagy tapsot kapott a fekvõtámasszal nehezített passzolgatásuk és a kétlabdás játékuk, amelyben nagyon jól kihasználták a magas terem adta lehetõséget. Utána körjáték következett, elsõször egy, utána kettõ majd három labdával.

A háló feletti játék az egy életig tartó indiánozással kezdõdött, amelyben Szaszkó Dorka lett a ceglédi bajnok. Utána rövid csapat, páros és egyéni mérkõzéseken láthatták a ceglédiek az ütõs, talpalós lábtoll-labdázás minden szépségét. Sokan már nagyon várták, hogy õk is rúghassák a toll-labdát. Húszpercnyi játék után menetlevelet kaptak a tanulók, amellyel sportágról-sportágra járva pontokat gyûjtöttek. A lábtoll-labdázásnál célba rúgás, dekázás és háló feletti passzolás volt a feladatuk.

Bemelegítés

Attrakció

Szaszkó Dorka

Virág Attila és Kanalas Márió két labdával

A közönség

Vidák Armand, Kenyeres Krisztián, Kanalas Márió, Szaszkó Dorka, Farkas Levente, Kökény Zoltán és Kanalas Renátó

Orosz Tamás köszöntötte az újszásziakat

Kanalas Renátó

Szaszkó Dorka

Kökény Zoltán és Kanalas Renátó

Körjáték

Kökény Zoltán

Farkas Levente

Kenyeres Krisztián

Vidák Armand

Ceglédiek a pályán

Ceglédi labdabûvölõ

Ceglédi csapatok mérkõzése

Dekázás

Dekázás színes labdával

Fotó: Fehér János