Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. augusztus : Aug.20. Négy magyar győzelem a 17. Hungarian Open. Újszász

Négy magyar gyõzelem a 17. Hungarian Open

2012. augusztus 18-20. Újszász

A királyhelmeci Európa-bajnokság befejeztével a részvevõk többsége Újszászra utazott, ahol a mezõny kiegészült további angol, francia, görög, német játékosokkal, valamint a magyarokkal Kilenc ország 22 egyesületének közel 250 versenyzõje vonult fel Európa legnagyobb létszámú lábtoll-labda versenyének megnyitójára a városháza elé, ahol Molnár Péter polgármester üdvözlõ szavai után dr. Leyrer Richárd, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a nem olimpiai sportágak versenysportjáért felelõs szakmai tagozat vezetõje nyitotta meg a 17. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokságot. Beszédét friss olimpiai élményeivel kezdte. Szólt az emberi léptékû kiváló londoni szervezésrõl, a magyarok példamutató eredményeirõl, a lelkes hangulatról. A londonihoz hasonló lelkes hangulatot, összefogást tapasztalt Újszászon is. A magyar sportnak a kis sportágakra is szüksége van. A sportágak csak úgy léphetnek elõre, ha szakképzett edzõik vannak. Mindenkit a szeptember 1-jén kezdõdõ OKJ-s edzõképzésben való részvételre biztatott.

A megnyitó után 47 férfi és 21 nõi hármas részvételével megkezdõdött a verseny. A magyar csapatok vitték a prímet. A férfiaknál csak magyar csapatok kerültek a legjobb négy közé. Meglepésre a fáradtan és szétesõen játszó Európa-bajnok újszászi elsõ csapat 15-21, 21-13, 21-14-re kikapott a nagykanizsaiaktól. A második számú hazai gárdát a Borjád SE csapata ütötte el a döntõtõl. 18-21, 21-15, 21-18. A két dunántúli csapat szoros döntõjében a gyõzelmet a Borjád SE szerezte meg 21-19, 16-21, 22-20-ra.

Végeredmény:

1. Himmer János, Kleics Dávid, Pop Valentin, Wágner Gábor (Borjád SE)
2. Arany Bálint, Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE)
3. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Tóth Gábor     (Újszászi VVSE)
4. Bogár László, Boros Péter, Kézér Zsolt, Nózsi Péter, Szûcs Gergely (Újszászi VVSE)
Legjobb külföldiek: 5. FFC Hagen (német), 7. OSC of Greece (görög)

A nõknél sem ment az Európa-bajnokoknak. Az Eb-n sikeres Makaiék három játszmában kikaptak klubtársaiktól. A második játszmában 16-19-rõl még fordítottak, de a harmadik szettben Henneböle Nóráék bizonyultak jobbnak. Harmadik helyen legjobb külföldiként a Királyhelmec TJ Slavoj végzett.

Végeredmény:

1. Henneböle Nóra, Varga Rita, Vágó Henriett (Újszászi VVSE)
2. Ágoston Rebeka, Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta (Újszászi VVSE)
3. Bagos Viktória, Kocsis Alica, Muszka Beatrica (Királyhelmec TJ Slavoj) szlovák
4. Mile Alexandra, Pál Dorina, Udvari Boglárka (Cserszegtomaj SK)

A harmadik nap hajnalba nyúló egyéni döntõiben már jobban ment az Európa-bajnokoknak. A férfiaknál Tóth Gábor megszerezte kilencedik egyéni gyõzelmét.

Végeredmény: 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), döntõ: 21-10, 23-21, 3. David Zentarra (FFC Hagen) német és Kleics Dávid (Borjád SE).

A nõk fináléjában Mile Alexandra jó játékkal két játszmában legyõzte a 2010-ben és 2011-ben tornagyõztes német Sarah Waltert.

Végeredmény: 1. Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK), 2. Sarah Walter (FFC Hagen) német, döntõ: 21-18, 21-15, 3. Vágó Henriett (Újszászi VVSE) és dr. Farkas Martina (Borjád SE).

Fehér János

Sztori:

2006-ban a Hungarian Openen találkozott elõször Szabó Nóra (Újszászi VVSE) és a német Sven Henneböle (TV Lipperode). A találkozásból szerelem, a szerelembõl házasság lett. Július 27-én Budapesten a Kopaszi-gát rendezvénytermében tartották esküvõjüket, amelyen öt ország lábtoll-labdázóinak képviselõi vettek részt. Volt lábtoll-labdázás is. A gyõztes elnyerte a menyasszony harisnyakötõjét. Mindketten indultak a 2012. évi versenyen is. Nóra immár Henneböle Nóra néven lett tornagyõztes. Sven csapatával a 10. helyen végzett.