Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Dec. 02. 23 órán át lábtoll-labdáztunk Cserszegtomajon. Cserszegtomaj

23 órán át lábtoll-labdáztunk Cserszegtomajon

2023. december 02. Cserszegtomaj

Fehér mezesek-Fekete mezesek 2181-1993

A Keszthely melletti Cserszegtomajon december 2-án számos helyi, valamint nagykanizsai és újszászi lábtoll-labdázó gyûlt össze, hogy egészen másnap hajnalig rúgják a lábtoll-labdát ezzel ünnepelve a Cserszegtomaji SK lábtoll-labda szakosztálya 23. születésnapját.

Cserszegtomajon Takács Tamás honosította meg a lábtoll-labdázást, aki miután 1996-tól 2000-ig lerakta a mai napig mûködõ nagykanizsai lábtoll-labdázás alapjait, 2000-ben Keszthelyre költözött és kezdett tanítani a Cserszegtomaji Szabó István Általános Iskolában. Kezdetekben az Antal Szilveszter vezette Keszthelyi NAKE színeiben versenyzett, miközben elkezdte a cserszegi tanulókkal a lábtoll-labdázást. 

2016-ban jött az ötlet, hogy a maratoni játékkal emlékezzenek a kezdetekre. A tervek szerint 24 óráig szeretnének eljutni. Takács Tamás beszámolója szerint a 2024-es 24 órás játékra minden egykori és jelenlegi cserszegtomaji lábtoll-labdázó hivatalos lesz.

A rövid megnyitó után szombat hajnalban elkezdõdtek a mérkõzések a fehér és fekete mezes csapatok között. A korábbi évekhez képest nagyobb létszámban érkeztek játékosok az eseményre, így a meccsek között pihenésre, regenerálódásra is jutott idejük a sportolóknak. A két csoportra osztott mezõnyben mindenki a saját csapata felé elkötelezõdve, lelkesen rúgta a labdát. A fehér pólósoknak már kora délután sikerült jelentõs elõnyt szerezniük, melyet a következõ 14-15 órában meg is tudtak tartani, illetve növelni tudták a különbséget. A végeredmény a fehér mezeseknek kedvezett, hiszen 2181-1993 arányban sikerült gyõzelmet szerezniük.

A program különlegessége, hogy a gyermek korcsoportos versenyzõktõl a szeniorokig, mindannyian együtt játszunk, illetve a korábbi, jelenleg inaktív játékosok is meglátogatják néhány órára a rendezvényt. A nevezési díjként hozott rágcsálnivalókból falatoznak a játékosok jó hangulatú beszélgetések közepette.

Farkas Lilla