Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. június : Jún.17. Egyéni ranglista és válogató verseny. Újszász

Egyéni ranglista és válogató verseny

2012. június 17. Újszász

Eredmények ...

A páros verseny fáradalmaival a lábaikban vasárnap 18 nõ és 31 férfi kezdte el az egyéni ranglista versenyt. Itt is a válogatottság volt a tét.

A nõknél a két fordulót megnyerõ Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK) volt a válogatottság várományosa. Egyedül Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE) érhette volna be pontszámban akkor, ha valamelyik klubtársa a selejtezõk során legyõzi Szandit, õ pedig megnyeri a versenyt. Egyik sem következett be. A selejtezõk során halvány esélye sem volt senkinek, hogy legyõzze Mile Alexandrát, aki hullámzó játékkal a döntõt is megnyerte, és három torna gyõzelemmel lett válogatott. A nagyon fáradt Ézsiás Kitti csak harmadik lett. A gyermek korcsoportú Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) ismét érmet nyert a felnõttek között.

A férfiaknál Kleics Dávid (Borjád SE) és Tóth Gábor (Újszászi VVSE) várta holtversenyben az utolsó, mindent eldöntõ fordulót. A csapattársak fogadkoztak, hogy a vetélytárs legyõzésével segítenek, de nem sokra jutottak. Egyedül Becskereki Sándor játszott az elõdöntõben szoros mérkõzést Kleiccsel.  A döntés az utolsó mérkõzésre maradt. A két nagy harcos csatájában Kleics kezdett jobban, 21-17-re nyerte az elsõ játszmát. Bele is sápadtak az újszászi szurkolók, és csak akkor derültek jobb kedvre, amikor a második szettben végig vezetve Tóth nyert 21-16-ra. A harmadikban 11-8-as Tóth vezetésnél cseréltek térfelet. A végén Tóth Gábor volt jobb erõben, és 21-14-re gyõzött. Kivívta a lehetõséget Európa-bajnoki címének megvédésére.

Eredmények

Nõi egyéni (18): 1. Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK), 2. dr. Farkas Martina (Borjád SE), döntõ: 22-20, 8-21, 21-10, 3. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) és Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE).

Elõdöntõk:

Mile – Kunics 21-8, 21-9
Dr. Farkas – Ézsiás 15-21, 21-8, 21-19

Férfi egyéni (31): 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Kleics Dávid (Borjád SE), döntõ: 17-21, 21-16, 21-14, 3. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) és Becskereki Sándor (Újszászi VVSE)

Elõdöntõk:

Tóth – Herczeg 21-11, sérülés miatt feladta
Kleics – Becskereki 21-19, 24-22

A válogató versenyek (minden számban három forduló) után eldõlt a válogatottság az 5. Lábtoll-labda Európa-bajnokságra, amelynek helyszíne 2012. augusztus 13-16-ig a szlovákiai Královsky Hlmec (Királyhelmec) lesz.

Válogatottak

Férfi hármas: Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)
Férfi páros: Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)
Férfi egyéni: Tóth Gábor (Újszászi VVSE)
Nõi hármas: Ágoston Rebeka, Eperjessy Zsófia, Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta (Újszászi VVSE)
Nõi páros: Ézsiás Kitti, Makai Gréta (Újszászi VVSE)
Nõi egyéni: Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK)
A vegyes páros késõbb kerül kijelölésre.

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

Össz.

Újszászi VVSE

1

-

3

4

Cserszegtomaj SK

1

-

-

1

Borjád SE

-

2

-

2

Nagykanizsa ZSE

-

-

1

1

Farkas Martina - Mile Alexandra nõi döntõ

Nõi egyéni eredményhirdetés: 2. Farkas Martina (Borjád SE), 1. Mile Alexandra (Cserszegtomaj SK), 3. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) és Ézsiás Kitti (Újszászi VVSE)

Herczeg Gábor - Kurdi Gábor mérkõzés

Férfi egyéni eredményhirdetés: 2. Kleics Dávid (Borjád SE), 1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 3. Herczeg Gábor és Becskereki Sándor (mindkettõ Újszászi VVSE)

Fotó: Fehér János