Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. május : Máj. 30. ÚVVSE küldöttgyűlés. Újszász

ÚVVSE küldöttgyûlés

2018. május 30. Újszász

Május 30-án a Szász Vendégházban tartotta a 2017. évet értékelõ, lezáró küldöttgyûlését az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület. A megjelent hetven küldött meghallgatta, majd elfogadta Bálint Ferenc egyesületi elnök évértékelõ beszámolóját, amelyet Szilvási Ferenc a labdarúgó szakosztály, Varga László a sakk szakosztály, Fehér János a lábtoll-labda, a duatlon és az asztalitenisz szakosztály eredményeirõl szóló hozzászólásával egészített ki. Az egyesület 2017. évi gazdálkodásáról szóló jelentést és a közhasznúsági jelentést Kasza Józsefné, az egyesület gazdasági vezetõje terjesztette elõ. A gazdasági jelentéseket Zsigmond Tamás, a Számvizsgáló Bizottság elnöke véleményezte és elfogadásra javasolta. A beszámolók után Molnár Péter polgármester gratulált az egyesület tagjainak, sportolóinak, vezetõinek a 2017. évi sikeres tevékenységhez. „Újszásznak fontos a sport. A város önkormányzata a továbbiakban is igyekszik biztosítani a sportegyesület mûködési feltétekeit” – mondta.

Ezután Bálint Ferenc SE elnök és Molnár Péter polgármester díjakat, jutalmakat adott át a sportolóknak, sportvezetõknek. Elsõként az U14-es bajnok labdarúgócsapat tagjai vehették át aranyérmeiket. Utána a legfiatalabb labdarúgók Péter Gábor Imre, Szentpéteri Tamás, Rézsó Marcell, majd az idõsebb labdarúgók és az edzõk – Nagy Róbert Levente, Kaló László, Kanalas Márió, Antal Elemér, Mérész Zoltán – kaptak jutalmat. A sakkozók közül Kaló István, Gulyás Zoltán, Pásztor Attila, Varga László       részesült jutalomban.  A lábtoll-labdázók közül a különbözõ korcsoportokban az év játékosa címet elnyert játékosok voltak a jutalmazottak: Herczeg Gábor, Kanalas Renátó, Vachal Krisztina, Kovács Márton, Kökény Martin, Tóth Gábor, Tánczos Krisztina. A duatlon szakosztály legjobb futói: Farkas Lilla és Zachar József, valamint a legjobb asztaliteniszezõk Kovács Szilárd és Padányi Beáta részesültek elismerésben. A küldöttgyûlés jó hangulatú vacsorával zárult.

Lábtoll-labda szakosztály

Létszám: 138 fõ
Szakosztályvezetõ: Fehér János

Az Újszászi VVSE szakosztálya a lábtoll-labda sportágban az ország legnagyobb létszámú és legeredményesebb szakosztálya. A 2015-ig folyamatosan növekvõ létszám sajnos csökkenni kezdett. 2015-ben 170, 2016-ban 140, 2017-ben 138 versenyzõ, 89 férfi és 49 nõ indult a lábtoll-labda versenyeken. A rendszeresen edzésben lévõk száma 100-110 fõ volt. 2017-ben az ifjúságiakat kivéve minden korcsoportban – gyermek, serdülõ, felnõtt és szenior – az újszászi szakosztály tagjai voltak a legsikeresebbek. A különbözõ korosztályok eredményeit összesítve az országos bajnokságokon az Újszászi VVSE szerezte a legtöbb érmet, összesen negyvenkilencet. A szakosztály versenyzõi 18 bajnoki címet nyertek.

Országos bajnokok: Herczeg Gábor felnõtt férfi egyéni, Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor férfi csapat, Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina nõi csapat, Herczeg Gábor, Tóth Gábor férfi páros, Herczeg Gábor, Vágó Henriett felnõtt vegyes páros, Kanalas Renátó ifjúsági fiú egyéni, Kovács Márton, Kökény Martin, Molnár Dániel serdülõ fiú csapat, Kovács Márton serdülõ fiú egyéni, Fodor László, Kökény Martin, Rab Alexander gyermek fiú csapat, Kökény Martin gyermek fiú egyéni. A szakosztály szenior versenyzõi közül Lakatos Attila, Lakatos Zoltán, Tóth Gábor férfi csapat,  Lakatos Zoltán, Tóth Gábor férfi páros, Tóth Gábor szenior A egyéniben, Fehér János szenior C férfi egyéniben Tánczos Krisztina szenior B nõi egyéniben, Nagy Zoltánné szenior C nõi egyéniben, Nagy Zoltánné, Polónyi Ágnes, Tánczos Krisztina szenior nõi csapatban, Tóth Gábor Polónyi Ágnes szenior vegyes párosban nyertek bajnoki címet. 2017-ben az ÚVVSE versenyzõi a szenior eredményeket is figyelembe véve, 18 bajnoki címet, 13 ezüstérmes és 18 bronzérmes helyezést értek el az országos bajnokságokon.

2017-ben az év játékosa: Herczeg Gábor, aki másodszor érdemelte ki ezt a címet. A legjobb ifjúsági leány versenyzõ: Vachal Krisztina, a legjobb ifjúsági fiú versenyzõ: Kanalas Renátó.  A legjobb serdülõ fiú versenyzõ: Kovács Márton. A legjobb gyermek fiú játékos: Kökény Martin. Legjobb szenior nõi játékos: Tánczos Krisztina, a legjobb szenior férfi játékos: Tóth Gábor. A versenyszámonkénti értékelésben a férfi csapatban, a férfi párosban, a férfi egyéniben, nõi párosban, nõi egyéniben  és vegyes párosban voltak a legjobbak az újszásziak. Herczeg Gábor  négy versenyszámban volt  érdekelt.

Herczeg Gábor a Nemzeti Versenysport Szövetség díját is kiérdemelte.

Jól szerepeltek a versenyzõk a diákolimpián is. A gyermek és serdülõ versenyzõk a Vörösmarty Mihály Általános Iskola színeiben nyolc bajnoki címet, egy ezüst és öt bronzérmet nyertek. Az ifjúságiak a Rózsa Imre Középiskolának két ezüst és három bronzérmet nyertek. A Szolnokon tanulók iskolájuk csapataiban két bajnoki cím, három ezüst és négy bronzérem elnyerésében közremûködtek.

Az Újszászi VVSE versenyzõi 2017-ben 30 versenyen vettek részt, ebbõl 14-et Újszászon rendeztek. A versenyzésre, az utazásokra a költségek az önkormányzati támogatásból biztosítottak voltak.

Az újszászi versenyek közül kiemelkedett a 2017 júliusában megrendezett 22. Nyílt Magyar Nemzetközi Bajnokság, amelyen 7 ország 18 egyesületének 175 versenyzõje indult. Jól szerepeltek az újszásziak. Férfi csapatban 1. dr. Bogár László, Csák Dávid, Nózsi Péter, 2. Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor, 3. Lakatos Attila, Lakatos Zoltán, Szûcs Gergely, Takács Zoltán. Férfi egyéniben 1. Herczeg Gábor, 2. Tóth Gábor, 3. Kanalas Renátó.  Nõi csapat: 2. Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina.

A szakosztály tagjai 2017-ben két külföldi versenyen vettek részt. A 9. French Openen Tóth Gábor nagykanizsai csapattársakkal harmadik helyezést ért el.

Hagenban, a hat év szünet után megrendezett German Openen 22 fõs újszászi csapat vett részt.  Legeredményesebben a Farkas Lilla, Gyõrfi Barbara, Vachal Krisztina nõi harmadik helyezett csapat szerepelt.

2017 legfontosabb versenye a Hongkongban rendezett világbajnokság volt. A magyar válogatottban öt újszászi szerepelt. A Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor összeállítású csapat negyedik, Herczeg Gábor egyéniben negyedik, a Herczeg Gábor, Tóth Gábor férfi páros ötödik, Tóth Gábor a nagykanizsai Kunics Rékával vegyes párosban negyedik helyezést ért nyert, Vachal Krisztina egyéniben negyedik, Farkas Lilla és Vachal Krisztina nõi csapatban ötödik helyezést ért el.

2017-ben a lábtoll-labdázás rokon sportágaiban, a szepatakázásban és a shuttleballban egy-egy versenyen vettek részt az ÚVVSE versenyzõi.

A szakosztály tagjai a szolnoki Aktív rádió és a Szolnok TV rendszeres szereplõi. 2017-ben kétszer szerepeltek az országos tv-ben. 2017-ben 10 bemutatón népszerûsítették a lábtoll-labdázást és Újszászt.

Fehér János
szakosztályvezetõ

Lábtoll-labdázók a küldöttgyûlésen

Lábtoll-labdázók

Fiatalok és idõsebbek együtt

Bálint Ferenc elnök

Fehér János szakosztályvezetõ

Két asztalnál ültek a lábtoll-labdázók

Szavazás

Kovács Márton, mint 2017 legjobb serdülõ fiú játékosa kapott jutalmat

Kökény Martin 2017 legjobb gyermek fiú játékos

Tóth Gábor 2017 legjobb szenior játékosaként vett át jutalmat Molnár Péter polgármestertõl

A jutalmazott lábtoll-labdázók: Tánczos Krisztina, Tóth Gábor, Kökény Martin, Kovács Márton, Kanalas Renátó, Herczeg Gábor és Vachal Krisztina

Farkas Lilla lábtoll-labdázóként és legjobb futóként kapott jutalmat

Farkas Lilla, Kovács Evelin és Rajka Attila

25 éve lábtoll-labdáznak: Lakatos Zoltán és Polónyi ágnes

Fotó: Fehér János és Tóth Gábor