Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Ápr. 22. Nagykanizsa és Pusztaszer csapatai nyerték a Tavaszköszöntő Kupát. Újszász

Nagykanizsa és Pusztaszer csapatai nyerték a Tavaszköszöntõ Kupát

2023. április 22. Újszász

ágrajzok

Április 22-én Tavaszköszöntõ Kupát rendeztünk Újszászon. A verseny különlegessége volt, hogy a csapatok több versenyszámban is versenyeztek párhuzamosan. Két csapat három nyert mérkõzésig, de legfeljebb öt meccset játszott egymás ellen egy párharc során. Csapat mérkõzéssel kezdtek, melyet rögtön páros mérkõzés követett, majd egyéni. Amennyiben nem szerezte meg a csapat a három gyõzelmét ezen meccsek során, akkor ismét páros és egyéni meccsek következtek. A kiváló játéktudás mellett a verseny kiemelkedõ állóképességet, csapatkohéziót és stratégiai gondolkodást, tervezést igényelt.

A nõi mezõnyben a szokásosnak mondható Pusztaszer PISZE SE és Újszászi VVSE közötti döntõ ezúttal sem maradt el. Most a Csongrád-Csanád vármegyei csapat került ki gyõztesen a küzdelembõl az okosan játszó Németh Barbara, a ponterõsen talpaló Buki Napsugár, a labdabiztos Kiss Bettina és a délvidéki származású, rutinos Galai Bianka csapata magabiztos gyõzelmet aratott. A döntõ párharcban Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin csapata volt a pusztaszeri lányok ellenfele. Az izgalmas és szoros csapatmeccset 21-18, 21-18-as eredménnyel nyerte meg a Németh Barbara által vezetett egység. Párosban három játszmát játszottak a lányok. Az élesen és technikásan támadó Németh-Buki páros most jobbnak bizonyult a Farkas Lilla és Kovács Evelin alkotta összeszokott duóval szemben. A három játszmás mérkõzést az utolsó pillanatban sikerült megfordítaniuk. A házigazdák fölényes elsõ játszmabeli gyõzelme után a második szettben 20-16-os hátrányból fordítottak és nyerték meg a mérkõzést. A végsõ eredményt Buki Napsugár és Kovács Evelin egyéni játéka döntötte el. ahol elõbbi játékos két játszmában szerzett gyõzelmet. A bronzérem szintén a házigazdák csapatához került. Nagy Leila kiváló egyéni játékával szorította meg az elõbb említett csapatok egyénizõit. Czétényiné Eperjessy Zsófia labdabiztos játékával rengeteg talpalást szedett. A csapat különlegessége, hogy egy anya-lánya páros is volt benne, hiszen Czétényi Klaudia és anyukája, Czétényiné Knyul Edina is játszottak. Nem mellesleg Klaudia nagynénje, a tõle pár évvel idõsebb Zsófia is oszlopos tagja a csapatnak.

A férfiaknál maratoni küzdelmeket láthattunk. A verseny után a rutinos Tóth Gábor arról számolt be, hogy 32 szettet játszott a nap folyamán. Hasonlóan alakultak a számok a többi játékos esetén is. A statisztikai adatokat kedvelõknek érdemes kiszámolni ezt, hogy jobban megismerjék saját teljesítményüket és határaikat. A négy és öt fõs csoportok körmérkõzései után fõtáblán folytatták a versenyzést a csapatok. A felvidéki származású Sebastian Költõvel kiegészült nagykanizsai csapat magabiztosan haladt a gyõzelem felé. Csapat és páros versenyszámokban szinte megállíthatatlannak bizonyultak, így belefért a néhány elveszített egyéni mérkõzésük is, hogy a párharcokból gyõztesen tudjanak kikerülni. A döntõben Lukács Benedek kiválóan sáncolt, míg testvére Márton villámgyors szedéseivel és pontos talpalásaival szerezte a pontokat. Sebastian gyorsan be tudott illeszkedni a csapatba, rengeteg reménytelennek tûnõ labdát ért el, és passzolta pontosan társainak. Emellett több szép talpalást is láthattunk tõle. Takács Endre kiváló stratégiai megfontolással állította össze a párharcok felállását. Nemcsak versenyzõként, hanem játékosedzõként is kiválóan megállja a helyét csapatában. Párosban pedig tökéletes összhangban játszottak Marcival. Az ezüstérmet a Pusztaszeri PISZE SE Balogh Márton, Csabai Gábor, Fehér Zsolt és Simon Márk alkotta csapata szerezte meg. Zsolti gyors és Márk erõs talpalásai ponterõsnek bizonyultak a sorra legyõzött ellenfelek esetén. Márton egyéni játékával, Gabi sáncolásával és feladásaival segítette a csapatot. A fináléban a rutinosabb zalai csapat fejben összeszedettebnek bizonyult, ami meghatározta az aranyérem sorsát. A bronzmeccsen nagyot küzdöttek a feltörekvõ, és a már-már szenior újszászi csapatok egymás ellen. A csapatmeccs elvesztése után végül a Berkó Sándor, ifj. Fehér János, Ráski Lajos és Tóth Gábor összeállítású csapat gyõzedelmeskedett az ifjúsági Kulcsár Zalán, Jónás Károly Krisztián és Zsigmond Tamás, valamint a rutinos Sipos Péter alkotta csapat ellen.

A résztvevõ négy egyesület 48 versenyzõje jó hangulatban, kellemesen elfáradva indulhatott haza az éjszakába nyúló versenyrõl. A French Openre utazó csapatoknak kiváló felkészülési verseny volt ez a nemzetközi megmérettetésre.

Mérkõzés videók

Nõi páros: Németh, Buki (PISZE) - Farkas, Kovács (ÚVVSE)

Nõi egyéni: Buki Napsugár (PISZE) - Kovács Evelin (ÚVVSE)

Férfi csapat: PISZE – ÚVVSE

Férfi páros: PISZE – ÚVVSE

Férfi egyéni: Kulcsár Zalán (ÚVVSE) - Sebastian Költõ (NZSE)

Férfi páros: NZSE – ÚVVSE

Férfi csapat: NZSE – PISZE

Férfi páros: NZSE – PISZE

Képek