Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Jún. 26. Tisztújító közgyűlés. Baks

Tisztújító közgyûlés

2021.06.26. Baks

Június 26-án a szenior országos bajnokság elsõ napját követõ vacsora után Bakson, a Krónikás Park Fogadóban tartotta tisztújító közgyûlését a Magyar Lábtoll-labda Szövetség. A közgyûlés megtartását az indokolta, hogy 2021. július 17-én lejár a 2016-ban öt évre megválasztott tisztségviselõk mandátuma. A közgyûlés elõkészítése során Veres Pál elnök és Budavölgyi Kálmán elnökségi tag jelezte, hogy nem jelölteti magát a következõ öt évre. Mindketten 2002 novembere óta dolgoztak a szövetség elnökségében. Köszönet a hosszú és kitartó munkájukért. Az Ellenõrzõ Bizottságban a 2020 júniusában elhunyt Laskiné Spingár Éva helyére kellett új elnököt választani.

A jelenlévõk a következõ öt évre Fehér János Károlyt (Újszászi VVSE) választották elnökké, aki 1995. március 11. óta fõtitkárként, majd ügyvezetõ elnökként 26 éve szervezi a magyar lábtoll-labdázást.

A szakmai alelnök továbbra is Takács Tamás (Cserszegtomaji SK), aki 2002 óta tölti be folyamatosan ezt a pozíciót.

Az ügyvezetõ elnöki posztra a huszonkét éves Farkas Lillát (Újszászi VVSE) választották a közgyûlés résztvevõi. Lilla tíz éve lábtoll-labdázik, a nõi mezõny éljátékosa, válogatott versenyzõ, nõi csapatban vb bronzérmes. A Corvinus Egyetem hallgatója. Diplomamunkáját az európai lábtoll-labdázás fejlesztési lehetõségeirõl írja. A mesterképzésen sportközgazdász szakon folytatja tovább tanulmányait. Felsõfokon beszél angolul, informatikában is nagyon képzett.

Ismét az elnökségi tagja lett Vágó Tibor, a minden korcsoportban szép eredményeket elérõ Pusztaszer PISZE SE elnöke. Új tagként választották be az elnökségbe Nagy Mátét, a Tápióbicske Lábtoll-labda SE 25 éves, ambiciózus fiatal elnökét.

Az Ellenõrzõ Bizottság elnöke a következõ öt évben Orbán Tibor (Szederkény SE), a bizottság tagjai: Kohán Árpádné (Dunaújváros Gárdonyi) és Tánczos Krisztina (Újszászi VVSE).

Az elmúlt öt évben a Fegyelmi Bizottságnak nem volt ügye. Az esetlegesen elõforduló ügyekre a közgyûlés a következõ öt évre is megerõsítette a bizottságot: Elnök: dr. Farkas Martina (Borjád SE), tagok: Lakatos Zoltán (Újszászi VVSE) és Tóth Zoltán (Pusztaszer PISZE SE).

A közgyûlés a kötelezõen választott bizottságok mellett a munka dinamizálása érdekében szakbizottságokat hozott létre, amelyekbe a szakterületeken szívesen dolgozókat kérték fel. A bizottságok nyitottak. Bárki, aki valamiben tud segíteni, csatlakozhat!

Kommunikációs és Marketing Bizottság

Elnök: Czank István (Újszászi VVSE), tagok: dr. Bogár László, Farkas Lilla, Fehér Judit, Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), Nagy Máté (Tápióbicske LSE) és dr. Varga Zoltán (Cserszegtomaji SK)

Ez a bizottság foglalkozna a sportág népszerûsítésével, a honlap, a Facebook oldal és az Instagram oldal fejlesztésével és a pályázatírással is.

Verseny- és Játékszabály bizottság

Elnök: ifj. Fehér János, tagok Herczeg Gábor, Kézér Zsolt (Újszászi VVSE) és Takács Endre (Nagykanizsa ZSE)

A versenyek rendezése, a ranglisták vezetése, a válogatott keretek kijelölése, a játékszabályok karbantartása és a játékvezetõ képzés tartozik ehhez a bizottsághoz.

Utánpótlás Bizottság

Elnök: Tóth Gábor (Újszászi VVSE), tagok: Kohán Árpádné (Dunaújváros Gárdonyi) és Sillinger Zsanett (Cserszegtomaji SK).

A bizottság feladatköre: a szakosztályokban folyó utánpótlás-nevelés szakmai segítése, edzésprogramok készítése, alkalmanként közös edzések, edzõtáborok szervezése.

A tervek szerint a bizottságok kéthavonta tájékoztatják majd az elnökséget a szakterületükön folyó munkáról és tesznek a szövetség mûködését és a lábtoll-labda sportág fejlõdését elõsegítõ javaslatokat.

Fehér János elnök

Takács Tamás szakmai alelnök

Farkas Lilla ügyvezetõ elnök

255 Nagy Máté elnökségi tag

Vágó Tibor elnökségi tag

006 Orbán Tibor, az Ellenõrzõ Bizottság elnöke

Kohán Árpádné, az Ellenõrzõ Bizottság tagja

Tánczos Krisztina, az Ellenõrzõ Bizottság tagja

Bakson, a Krónikás Park Fogadóban

Tanácskozás a lábtoll-labdázás jövõjérõl