Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2022. : Márc. 18. Zala megyei középiskolás diákolimpia® V-VI. korcsoport. Cserszegtomaj

Zala megyei középiskolás diákolimpia® V-VI. korcsoport

2022.03.18. Cserszegtomaj

Sajnos, a koronavírus pusztító hatása a Zala megyei lábtoll-labdázást sem kímélte. A hosszú karantén miatt a tanulók a kinti sportágakat helyezték elõtérbe, ezért jórészük elhagyta a bezárt termeket, és sportágat váltott. Az eddig jól felépített rendszer romjaiban hever, újra kell kezdeni az építkezést az alsó tagozatban. Így jöhetett létre, hogy csak két intézmény jelentkezett az V-VI. korcsoportos megyei döntõre.

Az V. korcsoportban a keszthelyi Vajda János Gimnázium küldött versenyzõket, akik a fiú csapatok versenyében indultak egyedüliként. Érdekesség, hogy Horváth Lilivel felálló csapat a fiúk versenyére nevezett. Ez is mutatja, hogy mennyire kevés lábtollazó van az iskolákban.

V. korcsoport fiú csapat

1. Vajda János Gimnázium (Horváth Lili, Huszár Kata, Palotás Dominik)

V. korcsport fiú egyéni

1. Palotás Dominik

V. korcsoport lány egyéni

1. Horváth Lili

A VI. korcsoportban szintén egy fiú csapat indult, de õk a hévízi Bibó István Gimnázium és Kollégium színeiben. Sándor Barnabás vezetésével, szintén ellenfél nélkül nyerték a megyei küzdelmet.

Versenyen kívül a két iskola csapata megmérkõzött egymással, csatájukat a vajdások nyerték 2-0-ra. A korcsoport egyéni versenyében magabiztosan nyert a félig aktív Sándor Barnabás, de mögötte több versenyzõ is csak 2-1-re tudott gyõzedelmeskedni. Iskolánk, a Szabó István Általános iskola  volt tanulója, Paulin Bence végzett a második helyen, míg a két harmadik Bogdán Dániel János és Gosztonyi Dániel lett.

Szintén versenyen kívül a két korcsoport elsõ helyezettje összemérte tudását. Meglepetésre Sándor Barnabás nagyon szoros csatában 2-1-re diadalmaskodott Palotás Dominik ellen.

VI. korcsoport fiú csapat

1. Hévízi Bibó István Gimnázium és Kollégium (Bogdán János Dániel, Gosztonyi Dániel, Paulin Bence, Sándor Barnabás)

VI. korcsoport fiú egyéni

1. Sándor Barnabás

2. Paulin Bence

3. Bogdán János Dániel és Gosztonyi Dániel

Takács Tamás

Horváth Lili (Vajda Gimnázium Keszthely)

Palotás Dominik (Vajda Gimnázium Keszthely)

A VI. korcsoport fiú egyéni eredményhirdetése. A dobogón a Hévízi Bibó István Gimnázium versenyzõi

A Hévízi Bibó István Gimnázium csapata