Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. november : Nov.28. Irány a tollaspálya. Tollaslabda és lábtoll-labda a mindennapos testnevelésben. Újszász

Irány a tollaspálya. Tollaslabda és lábtoll-labda a mindennapos testnevelésben

2013. november 28. Újszász

A Magyar Tollaslabda Szövetség a tollaslabdázás iskolai terjesztése, népszerûsítése, az utánpótlás bázis szélesítése érdekében a Nemzetközi Tollaslabda Szövetség és az Európai Tollaslabda Szövetség segítségével - SHUTTLE TIME / IRÁNY A TOLLASPÁLYA néven - Iskolai Programot indított, és ennek megvalósítására 2013 júliusában pályázatot írt ki a tollaslabda sportág népszerûsítése és a mindennapos testnevelésben való alkalmazása érdekében. A pályázatra Sándor Judit, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola testnevelõ tanára benyújtotta a Shuttle Time iskolai programot.

Az ország minden részérõl pályáztak az iskolák, amelyek közül 72 nyert. Nagy örömünkre az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola is a nyertes pályázók között szerepelt. A mindennapos testnevelési órákon és a délutáni edzéseken a tavaly bevezetett lábtoll-labda sportág mellett, most már a tollaslabdázás rejtelmeivel is megismerkedhetnek a tanulók Sándor Judit és Tóth Gábor testnevelõ tanárok vezetésével. Szeretnénk, ha ez a két tollas sportág hosszútávon meghatározná az iskolai sportélet arculatát. A pályázat megvalósításában nagy segítséget nyújt az Újszászi VVSE is Fehér János személyében, aki a versenyrendezésben és a versenyeztetésben fog segítséget nyújtani az iskolának.

A pályázat keretében 2013. október 25-tõl 27-ig Sándor Judit részt vett a budapesti Hodos Tamás Tollaslabda Sportcsarnokban rendezett háromnapos konferencián, ahol nemzetközileg elismert magyar szakemberek elméleti és gyakorlati oktatásban részesítették a pályázaton nyertes iskolák testnevelõ tanárait.

A három nap alatt a résztvevõk megismerték a tollaslabdázás szabályait, játékvezetõi tanfolyamon vettek részt, mérkõzéseket vezettek. Megismerkedtek a tollaslabdázás gyakorlati oktatásával és a fizikai képességek fejlesztésével.

A harmadik nap zárásaként a nyertes iskolák átvehették a pályázat által biztosított felszerelést. 16 db nagyon jó minõségû ütõt, 4 db hálót és 24 db labdát kaptunk, amelyek segítségünkre lesznek a versenyekre való felkészülésünkben és a jó szereplésben.

Sándor Judit
testnevelõ

Adogatáshoz készülve

Sikeres adogatás

Jöhet a labda

Tóth Szabolcs

Felsõ ütéshez készülve

A jobb oldal várja a labdát

Jöhet a labda

Játék közben

Mihályi Richárd és Kanyaró Levente

Száll a labda

Sándor Judit

Ézsiás Zsófia

Ütés közben

Jó játék a tollaslabda

Lábtoll-labdázók

Tóth Gábor vb bronzérmes az oktatójuk

Mága Roland és Németh Márk

Vidák Krisztián

Kovács Márton, Farkas Levente és Németh Márk

Tollaslabdázók és lábtoll-labdázók

Fotó: Fehér János