Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. Március : Már.22. A Magyar Köztársaság Jó tanulója – Jó sportolója 2009 díjátadó ünnepség. Budapest

”A Magyar Köztársaság Jó tanulója – Jó sportolója 2009” díjátadó ünnepség

2010. március 22. Budapest

Március 22-én Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartották „A Magyar Köztársaság Jó tanulója – Jó sportolója 2009” díj díjátadó ünnepségét, ahol Hiller István oktatási és kulturális miniszter szép beszédben méltatta a díjazottakat és a tevékenységüket segítõ tanárok, edzõk és szülõk munkáját.

A Jó tanuló - Jó sportoló díj a magyar diákok számára adható legmagasabb kitüntetés, amely egy tehetséges nemzet legtehetségesebbjeinek teljesítményét ismeri el – hangsúlyozta a miniszter. „Minden korban, évszázadban, évtizedben kellenek példaképek. A példakép-modell rendkívül gyorsan változik: míg 100 évvel ezelõtt a grundon játszó fiatalokra tekintettek példaként, ma önökre, akik kitûnõ teljesítményt nyújtanak mind tanulmányaikban, mind a sportban. Önök egy egész ország számára példaképek lettek, egy egész ország büszke önökre”.

Befejezésül Hiller István a kitüntetetteknek azt kívánta, bánjanak jól tehetségükkel, érjenek el sikereket tanulmányaikban és sporteredményeikben.

Ezután 97 általános-, 42 középiskolásnak és 15 fõiskolásnak és egyetemistának adta át a díjakat, a szép plaketteket és az okleveleket.

A díjazottak között hét lábtoll-labdázó volt. A nagykanizsai Zemplén Sportegyesület versenyzõi közül ketten – Baranyai Benett és Lukács Márton – részesültek díjazásban. Mindketten a nagykanizsai Rozgonyi Úti Általános Iskola kitûnõ tanulói és diákolimpiai bajnokok.

Az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület lábtoll-labdázói közül öten érdemelték ki a rangos elismerést: Boros Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar hallgatója, tanulmányi eredménye 4.67, férfi hármas ifjúsági országos bajnok, Bogár László, a székesfehérvári Kodolányi János Fõiskola kommunikáció és médiatudomány szakirány budapesti kihelyezett szak hallgatója, tanulmányi eredménye: 5, a Felnõtt Országos Bajnokság harmadik helyezettje, Kurdi Krisztina, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium kitûnõ tanulója, diákolimpiai bajnok, Szabó Nóra, a szolnoki Varga Katalin Gimnázium kitûnõ tanulója, nõi hármas országos bajnok, nõi hármas Európa-bajnoki ezüstérmes, Varga Rita, a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar keleti nyelvek szakirány koreai szakos hallgatója, tanulmányi eredménye: 4.56, nõi hármas országos bajnok, nõi páros Európa-bajnok.

Boros Péter és Varga Rita már második alkalommal részesült a Jó tanuló – Jó sportoló kitüntetésben.

Az ünnepi mûsorban nagy sikert aratott Csikó Szabolcs a Megasztárban feltûnt táncos. Zárszóként Cseh László világbajnok, olimpiai ezüstérmes úszó gratulált a kitüntetetteknek.

Az ünnepség állófogadással zárult. A fogadás alatt négy képernyõn voltak láthatóak a díjazottak fényképei.

Szabó Nóra

Kurdi Krisztina

Bogár László

A díjazottak

A díjak és a díjátadó miniszter, Hiller István

Hiller István oktatási és kulturális miniszter mondott ünnepi beszédet

Baranyai Benett veszi át a díjat Hiller István minisztertõl

Lukács Márton veszi át a díjat Hiller István minisztertõl

Kurdi Krisztina

Szabó Nóra veszi át a díjat Hiller István minisztertõl

Csikó Szabolcs

Bogár László veszi át a díjat Hiller István minisztertõl

Varga Rita és Hiller István miniszter

Cseh László olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó

Kurdi Krisztina

Szabó Nóra

Varga Rita

Baranyai Benett

Bogár László

Boros Péter

Kurdi Krisztina, Bogár László, Varga Rita és Szabó Nóra a díjátadó után

Vörös szõnyeg a sztároknak

Fotó: Fehér János és Gordon Eszter