Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Szeptember : Szep.12. A lehetetlen nem létezik. Nagykanizsa

A lehetetlen nem létezik

Elindult a Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület által menedzselt ifjúsági projekt.

2011. szeptember 12. Nagykanizsa

Elindult a Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület által menedzselt ifjúsági projekt.

A program három Zala megyei település nyolc nevelési-oktatási intézményének tanórán kívüli és szabadidõs tevékenységét koordinálja a lábtoll-labda sportágon keresztül, aminek a menedzselésére 32. 750. 012 Ft, támogatási összeg áll rendelkezésre. A mintaprojekt lehetõséget ad arra, hogy az óvodás korosztálytól a középiskolás korosztályig egy sportra épülõ pozitív életmodell mintát kapjanak a résztvevõk - tájékoztatta a sajtó munkatársait Budavölgyi Kálmán projektmenedzser, valamint Erdõs Sándorné és Horváth Zsolt foglalkozásvezetõ.

A program elsõdleges célja, hogy kiemelkedési lehetõséget biztosítson a régió tehetséges gyermekei számára, hogy a célcsoportot bevonja a közösségi munkába, hogy a tanórán kívül is aktív közösségi életet éljenek. Hosszú távú célként esélyt akar teremteni arra, hogy a fiatalok képessé válhassanak egy produktív életstílus kialakítására.

Egy óvodában, négy általános iskolában és három középfokú oktatási intézményben, heti rendszerességgel foglalkozások lesznek, 112 fõ részvételével. A félévenkénti tematikus napok tudásfelmérõként szolgálnak, visszajelzést adnak mind a résztvevõknek, mind a foglalkozásvezetõnek az elvégzett munka eredményességérõl és hatékonyságáról.

A foglalkozások mellett egy színes, papír alapú kiadvány segít bemutatni a projektet, ami 5000 példányban terjesztenek a partnerszervezetek tanulói között. Emellett egy 30 perces kisfilm készül bemutatva a nyolc projekthelyszínt, valamint az ott folyó értékteremtést és aktivitást. A projektet 2012 nyarán három tematikus sporttábor zárja.

A programban partnerszervezetként részt vesz a cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola és Óvoda, a szepetneki Királyi Pál ÁMK, Nagykanizsáról a Központi Rózsa Óvoda Attila Óvodája, a Rozgonyi Utcai Általános Iskola, a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképzõ Iskola, a Batthyány Lajos Gimnázium, a Cserháti Sándor Mûszaki Szakképzõ Iskola és Kollégium, valamint a Kõrösi Csoma Sándor Általános Iskola.

Forrás: www.zdse.hu

Sajtó tájékoztató

Budavölgyi Kálmán ismertette a projektet

Közel 33 millió a programra