Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2008. : aug.9-12. 13. Hungarian Open : aug.8. Megérkeztek a résztvevők

Megérkeztek a csapatok

2008. augusztus 8. Újszász

Augusztus 8-án tíz ország képviseletében megérkeztek a versenyzõk Újszászra. A hazaiak, a szerbiaiak és a szlovákiaiak vonattal érkeztek, az osztrákok és a lengyelek személygépkocsival jöttek, az angolokat, a finneket, a franciákat, a németeket és az olaszokat a Ferihegyi repülõtéren várta, majd szállította Újszászra a fogadóbizottság. Az olaszok már reggel Budapestre voltak, és városnézéssel töltötték a napot. Izgalomra mindössze az adott okot, hogy a francia csapat és a késõ éjszaka érkezõ angolok csomagjai elvesztek.

Miközben a külföldiek Újszász felé tartottak, addig a hazaiak a lábtoll-labdázás freestyle (szabadstílusú, mûvészi változatában) mutatták meg tudásukat. Több nagy mágus távolmaradt, vagy csak nézõként figyelte a fiatalabb korosztályhoz tartozó Baláti Márton, Kanálos Júlió, Nagy László és az egyik legtechnikásabb magyar játékos, Nózsi Péter trükkjeit.

Az este az elveszett szerelések pótlásával és a versenyt nyitó technikai értekezlettel telt el. Itt mutatkoztak be az elsõ alkalommal Újszászon járó olaszok és osztrákok, valamint a Marsailleibõl és a lengyelországi Sucha Bezkidzkából érkezett vendégek.

Fehér János köszönti a technikai értekezlet résztvevõit

Michael Holzapfel (Ausztria) és Dobák Róbert (Szerbia)

Luca Muzzioli és Alessandra Lombardo (Olaszország)

Jan Malec és Anna Oleksa (Lengyelország), valamint a német nõi csapat

Verseny ismertetés

Ifj. Fehér János versenyigazgató

A programfüzet tanulmányozása

Pekka Marjamäki (Finnország), Francois Grignard (Franciaország) és Michael Holzapfel (Ausztria)

Fotó: Fehér János, ifj. Fehér János és Fehér Judit