Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Dec. 10. Cserszegtomaji és újszászi győzelmek a 3. Ifjúsági Kupán. Újszász

Cserszegtomaji és újszászi gyõzelmek a 3. Ifjúsági Kupán

2023. december 10. Újszász

December 10-én a Mikulás Kupa után gyors váltás következett a versenyzõ korcsoportokat tekintve, hiszen délután Ifjúsági Kupával folytattuk a napot, melyet ezúttal a harmadik alkalommal rendeztünk meg. Négy egyesület 53 játékosa érkezett a csapat, páros és vegyes páros versenyszámokban megrendezett versenyre.

A kilenc fiú csapat közül az Ifjúsági Országos Bajnokságon gyõzedelmeskedõ Béki Norbert, Kulcsár Zalán, Rab Alexander és Zsigmond Tamás összeállítású team-nek sikerült ismét bajnokságot nyernie. A fináléban Cserszegtomaj csapatát 21-16, 21-12 arányban gyõzték le Rab Alexander és Kulcsár Zalán pontosan helyezett támadó rúgásaival, talpalásaival és Béki Norbert kiváló sáncolásával. A harmadik helyet az Újszász Szentpéteri csapat szerezte meg, a bronzmérkõzésen az Újszász Sörös csapatot három játszmában sikerült felülmúlniuk.

A négy lány csapat között körmérkõzések keretében dõlt el a bajnoki cím. Agócs Laura, Dániel Petra, Kovács Boglárka és Nagy Leila játszmaveszteség nélkül szerzett bajnoki címet. A dobogó második fokára a Baranya vármegyébõl érkezõ Szederkény csapata állhatott Lendvai Dalma, Marczi Maja, Orbán Lili és Troszt Fanni összeállításban. A Fejér vármegyei Dunaújvárosból érkezõ Kondor Anett, Kovács Flóra, Nagy Viktória és Szabó Renáta bronzérmet szereztek.

A tizenhat fiú páros között az elõzõ versenyszámhoz hasonlóan színvonalas mérkõzéseket láthattunk. Az elõdöntõben Béki Norbert és Kulcsár Zalán a cserszegtomaji Palotás Dominikot és Román Sándort búcsúztatták, miközben a másik ágon Rab Alexander és Zsigmond Tamás Kanalas Renátót és Szentpéteri Tamást gyõzték le. A döntõben két újszászi rivális találkozott, ahol az esélyesebbnek számtó és papírforma szerint gyõzelmet szerzõ Rab-Zsigmond párost Kulcsár és Béki három játszmában dinamikus és precíz játékkal gyõzték le 15-8, 8-15, 15-10 arányban.

A lányoknál tíz páros küzdött a gyõzelemért. A legjobb négy páros közé végül egy cserszegtomaji, egy dunaújvárosi és két újszászi duónak sikerült bejutni. Az elsõ elõdöntõben az újszásziak játszottak egymás ellen, ahol Dániel Petra és Kovács Boglárka 15-6, 17-15-re gyõzték le Nagy Leilát és Breszkó Viktóriát. A második elõdöntõben a cserszegtomaji Berezvai Barbara és Pál Diána 15-13, 15-8 eredménnyel gyõzték le Kondor Anett és Szabó Renáta párosát. A Zala vármegyeieket a döntõben sem tudták megállítani ellenfeleik, 15-11, 6-15, 15-10-re sikerült nyerniük a Dániel-Kovács páros ellen.

Vegyes párosban húsz duó mérte össze felkészültségét. Elõzetes várakozásainknak és a korábbi versenyeredmények alapján kialakult papírformának megfelelõen jutottak be a párosok a legjobb négy közé. Rab Alexander és Nagy Leila a dunaújvárosi Kattári Dávidot és Kondor Anettet búcsúztatták az elõdöntõben, miközben a másik ágon Kulcsár Zalán és Kovács Boglárka Palotás Dominik és Pál Diána ellen nyertek. A fináléban a feltörekvõ Kovács-Kulcsár párost szoros mérkõzésben gyõzte le a favoritnak számító Rab-Nagy páros 15-13, 15-17, 16-14 eredménnyel.

Az Ifjúsági Kupával lezárult a 2023-ban megrendezett ranglista versenyek sorozata, 2024-ben az elsõ versenyen fogják megkapni a versenyzõk a jól megérdemelt díjaikat az éves összesítés alapján.

Farkas Lilla