Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. június : Jún.24. Diákolimpia Fesztivál. Debrecen

Diákolimpia® Fesztivál

2017. június 24. Debrecen

A Magyar Diáksport Szövetség, mint a Diákolimpia® jogtulajdonosa és szervezõje, az idén ünnepli a versenysorozat 30 éves jubileumát. Ebbõl az alkalomból egy összevont, hat sportágat – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, úszás, atlétika – magába foglaló országos döntõt szervezett Debrecenben. Az esemény különleges a Magyar Diáksport Szövetség és a Diákolimpia® történetében, hiszen a hat sportágban, a három versenynapon, 11 helyszínen összesen 1500 sportoló mérkõzött meg a bajnoki címekért.

A sportversenyekhez egy fesztivál nap is kapcsolódott. Június 24-én a Fõnix Csarnok parkolójában kialakított Diákolimpia® Fesztivál Faluban a sport, az egészség és a családi kikapcsolódás jegyében érdekes programok zajlottak. A Próbálj ki más sportágakat is! címû program keretében streetball, teqball, karate, tollaslabda, darts, turnball, asztalitenisz, lábtoll-labda, ládamászás, falmászás, tenisz és mediball sportágak kipróbálására volt lehetõség. A lábtoll-labdázást 35 fokos melegben Fehér János vezetésével Ézsiás Fanni, Ézsiás Kitti, Galambos László, Kenyeres Krisztián, Rab Alexander és Sebõk Roland mutatták be az érdeklõdõknek. Õk valamennyien a Lábtoll-labda Diákolimpiák® rendszeres résztvevõi, bajnokai.

A Találkozz, játssz, kérj autogramot, fotózkodj! program keretében Kiss Évával, a magyar kézilabda- válogatott kapusával és Dombi Tibor válogatott labdarúgóval, olimpiai résztvevõvel lehetett labdázni és fotózkodni. Az örökmozgó Sebõk Roland, aki szinte minden sportágat kipróbált, minden programba benevezett, Dombi Tiborral is focizott, és egy labdát is kapott tõle ajándékba.

Sikeres rúgás

A Fesztivál Faluban

Kínai sportág a mediball is

Ézsiás Zsófia mediball ütõvel

Apa - fiú játék

Ebéd

Dombi Tibor és Sebõk Roland

Mediballosok a lábtoll-labda pályán

Gödöllõi lábtoll-labdázók

Sebõk Roland, Galambos László, Fehér János, Rab Alexander, Kenyeres Krisztián, Ézsiás Fanni és Ézsiás Zsófia

Fotó: Fehér János